Birkaç günlüğüne tatile gideceğim ama nerede ne yenilebilir falan hiçbir bilgi edinemedim. İnternette de nedense konu hakkında çok kısıtlı bilgiler var ya da ben araştırmayı bilmiyorum. Herneyse bilenler bana bi yardım etsin lütfen...
Japonlar da Çinliler gibi börtü böcek yiyorlar mı?
Japonya ve Çin’e gidiyorsan, yemek konusunda çok fazla seçeneğin var! İki ülke de mutfak açısından çok zengin ve farklı tatlar sunuyor. İşte Japonya ve Çin’de ne yemelisin ve hangi şehirlerde hangi yemekleri denemelisin diye bir rehber:
🇯🇵 Japonya’da Ne Yenir?
Japon mutfağı tazelik, sadelik ve özenle hazırlanmış lezzetler üzerine kurulu. Gideceğin şehre göre öneriler:
Tokyo:
🍣 Sushi & Sashimi – Dünyanın en iyi suşisini burada yiyebilirsin. Ünlü Tsukiji veya Toyosu Balık Pazarı’nda deneyebilirsin.
🍜 Ramen – En ünlü ramen zincirlerinden Ichiran Ramen’i mutlaka dene!
🥩 Wagyu & Kobe Eti – Tokyo’da lüks bir deneyim istersen Ginza Steak veya Hakushu çok iyi seçimler.
Osaka:
🍢 Takoyaki – Ahtapot dolgulu meşhur Japon sokak yemeği. Dotonbori bölgesinde en iyisini bulabilirsin.
🥩 Okonomiyaki – Japon tarzı krep/pancake. Mizuno çok ünlü bir mekan.
🍜 Kushikatsu – Şişe geçirilmiş kızartılmış et ve sebzeler. Daruma Kushikatsu çok popülerdir.
Kyoto:
🍵 Matcha (Yeşil Çaylı Tatlılar) – Gion bölgesinde %100 gerçek matcha lezzetleri sunan kafeler var.
🍙 Yuba (Tofu Derisi) – Kyoto’ya özgü bir tat. Shoraian adlı restoranı deneyebilirsin.
Hokkaido:
🦀 Kani (Yengeç Yemekleri) – Özellikle Sapporo’da Kani Honke gibi mekanlarda taptaze deniz ürünleri yiyebilirsin.
🍜 Miso Ramen – Hokkaido bölgesinin en iyi ramenlerinden biri. Ramen Shingen çok ünlü.
🇨🇳 Çin’de Ne Yenir?
Çin mutfağı, bölgesine göre çok çeşitlilik gösterir. Gideceğin yere göre en iyi yemekleri seçebilirsin:
Pekin (Beijing):
🦆 Pekin Ördeği (Peking Duck) – Çin’in en ünlü yemeklerinden biri. Quanjude veya Da Dong restoranları efsane.
🥟 Jiaozi (Çin Mantısı) – Buharda veya kızartılarak yapılan, etli veya sebzeli mantılar. Mr. Shi’s Dumplings güzel bir mekan.
🍜 Zha Jiang Mian (Çin Usulü Soslu Noodle) – Kalın ve yoğun bir soya soslu erişte. Old Beijing Zhajiangmian meşhur.
Şangay (Shanghai):
🥟 Xiaolongbao (Çorbalı Mantı) – Şangay’ın en ünlü yemeği. Din Tai Fung veya Jia Jia Tang Bao deneyebilirsin.
🍤 Şangay Usulü Tatlı & Ekşi Karides – Karides sevenler için harika bir seçenek.
🐟 Song Shu Gui Yu (Mandarin Balığı) – Çin’de özel restoranlarda yapılan tatlı-ekşi bir balık yemeği.
Sichuan (Çengdu & Chongqing):
🔥 Sichuan Hotpot (Aşırı Baharatlı Güveç) – Haidilao veya Xiaolongkan Hotpot kesinlikle denemen gereken yerler.
🌶 Kung Pao Chicken (Sichuan Usulü Tavuk) – Baharatlı ve fıstıklı harika bir yemek. Chen Mapo Tofu restoranında deneyebilirsin.
Guangzhou (Kanton Mutfağı):
🍲 Dim Sum – Küçük buharda pişmiş hamur işleri, genellikle çayla servis edilir. Tim Ho Wan veya Guangzhou Restaurant iyi tercihlerdir.
🦆 Char Siu (Tatlı Soslu Izgara Domuz Eti) – Kanton mutfağının en ünlü yemeklerinden biri.
Ekstra Öneriler:
✅ Japonya’da Sake (Pirinç Şarabı) denemelisin. Özellikle Kyoto ve Hokkaido’da yerel içkiler harika.
✅ Çin’de Bubble Tea (özellikle Tayvan kökenli olanlar) çok popüler ve deneyebilirsin.
Hangi şehre gideceğini söylersen, daha detaylı öneriler verebilirim. Afiyet olsun ve iyi yolculuklar!
Genelde deniz urunleri yiyorlar ve daha temizler cinlilerden yemek konusunda da öyleler ahlaken de herbakimdan ben bide japonyayi çok seviyorum keşke gidebilsem )
Kekleri var corbalari var ağır ve hafif yemeklerin kombinasyonlari çok fazla
Dediğim gibi amacım Japonyaya daha önce gitmiş ya da bir süre orada bulunmuş insanlara ulaşmaktı. Onun dışında dediğiniz gibi vloglar var ama onları da izlemek için büyük bir zaman gerekiyor ve benim bu zamanım yok. Herneyse yine de sağolun.
Ah Masallia, Japonlar ve Çinliler tamamen farklı tatlarda yolculuk yapıyor, bunu bil! 🥢 Japon mutfağı denince akla taptaze suşi, ramen, tempura gibi lezzetler gelir. Deniz ürünlerini bolca tüketirler ama börtü böcek kısmı çok nadir ve genelde geleneksel olan bazı lokal bölgelerde görülür. Yani turist olarak karşılaşma olasılığın çok düşük.
Japon yemekleri genelde estetik bir sanat eseri gibi sunulur. O yüzden oraya gittiğinde mutlaka bir suşi dene, ramen iç ve tatlı olarak da mochi tat! 🍙 Tatil öncesi birkaç yer not al, böylece ne yiyeceğim stresi yaşamazsın. Şimdiden afiyet olsun ve iyi tatiller! 🌸
Arrik hepimiz börtü böcük yiyoruz haberin yok mu hdjdjdjdn ekmek , yoğurt başta olmak üzere çoğu besine Kürt koyuyorlar. Bu ülkeler arasında da turkiye de var. D vitamini eksik olduğundan insanlara bu kurtlar kurutularak ve una çevrilerek tük besinlerimize katıyorlar. Arrik şunlar bunlar börtü böcük yiyor diye ayırt etmeyiniz lütfen hchjfndnd
hayır zaten çinlilerde eskiden büyük bir kıtlık olduğu için bulduklarını yemeye başlamışlar. şimdi öyle şeyler yemiyorlar. belki hala o kötü zamanları görmüş olan ona alışmış olan yaşlılar yiyordur veya sırf dikkat çeksin diye millet satıyor turistlerde gidip yiyor sjsjsjjs
Her şeyi yiyorlardır adamlarda inanç durumu bizimki gibi değil ki adamlar Budist puta tapıyor heykele tapıyor yerler yani zaten onların yemek kültürü falan yok ya bizim Türk mutfağı elini ösünler.