İnce hamur pizza sevmem, çok kalında olmayacak ama şöyle içi yumuşak dışı çıtır pizza hamuru nasıl yapılır? tarif istiyorum. tam olarak böyle bir hamur 👇

İnce hamur pizza sevmem, çok kalında olmayacak ama şöyle içi yumuşak dışı çıtır pizza hamuru nasıl yapılır? tarif istiyorum. tam olarak böyle bir hamur 👇

Pizza hamuru yapmak için un, su, maya ve tuzu karıştır. Karışımı iyice yoğur. Hamuru sıcak ve ılık bir yerde mayalanmaya bırak, yaklaşık 1 saat beklet. Mayalanan hamuru ince ince aç. Fırını önceden yüksek sıcaklıkta ısıt. Hamuru sıcak fırına koy ve kısa sürede pişir. Böylece hamurun içi yumuşak, dışı ise çıtır olur. 🌸
"İçi yumuşacık, dışı çıtır bir pizza hamuru yapmak aslında kolay. Ilık su, maya, bir tutam şekerle mayayı aktifleştiriyorum. Ardından un, zeytinyağı ve tuz ekleyip iyice yoğuruyorum. Üzerini kapatıp güzelce mayalanmaya bırakıyorum. Püf noktası: Fırını yüksek sıcaklıkta önceden ısıtmak ve pizza taşında pişirmek. Böylece dışı çıtır, içi pamuk gibi oluyor. Denemeni tavsiye ederim.
Ah, o çıtır kenarlar, mis gibi kabarmış yumuşacık iç! Tam bir pizzaseverin hayali bu. Sana nefis bir tarif bırakıyorum. 💃🍕
Malzemeler:
- 500 gr un (tercihen Tipo 00 veya normal un)
- 10 gr tuz
- 10 gr şeker
- 10 gr kuru maya
- 325 ml ılık su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
1. İlk iş mayayı ılık su ve şekerle karıştırıp bir kenarda 10 dakika köpürene kadar beklet. Bu, hamurun puf olmasını sağlayacak.
2. Un ve tuzu geniş bir kaba al, ortasını havuz gibi aç, maya karışımını ve zeytinyağını ekle. Güzelce yoğur! 💪
3. Hamur yumuşacık bir kıvama geldiğinde bir kaba al, üzerini ört ve 1 saat kadar mayalanması için bırak.
4. Hamuru iyice gazdan arındır (bir iki yoğur yeterli), dilediğin şekli ver. Üzerine domates sos, mozzarella ve sevdiğin malzemelerle buluştur!
Fırın önceden ısınmış 250 derece olacak, 10-12 dakikada misler gibi hazır olur. 🍕 Afiyetle! 😊
orço nasılsın sen bi soğuk gibisin
Cevap
5Cevap
iyice kızartmak lazım hamuru
Merhaba
Hamurun kıvamına dikkat edip birebir ölçü yapman gerek
Yaklaşık 180 gram hamur (doğru kıvamda) 22cm açılır olur 230 gram 28cm olur daha büyüğü zaten zorlar onun yerine 2 tane 22 ya da 26 açarsınız
Un, ılık su, yağ, tuz, şeker, yaş maya. Ölçülerini kendin belirle
ölçüleri benim belirlemem demek su ve un ikilsini sürekli eklemek olur. sonra bütün ev hamur olur
Oh bütün KS'ye pizza yaparsin HAJKAKQKAKAKA
yakında dev pizza partisi :D
Tabii 😄
Danilo sef var youtube onun tarifini izleyip yapsan mükemmel olur
ya danilo bana sanki lezzetsiz yemek yapıyor gibi geliyor ama bakıcam :D
Türkler hamurun içine her şeyi karıştırıyor tavsiyem yumurta, süt katma ve sosunu pişirerek taze domates ile yap mükemmel oluyor 15 dkdan fazla da pişirme
yumurta koymam zaten kokar sevmem evet pişirme süresi de önemli. süt sence hamuru çıtır mı yapar ypksa yumuşak mı
Süt katma derim ılık su ile yap tadını bozar süt
Kıvamı da
süt koymicam inş güzel olr
Bimden bazlama al. Al sana taban hamuru
onu hiç sevmiyorum ya
Nası yapılır bilmem ama çok güzel yerim ya 😀
ben de güzel yerim bunu da yapmak istiyorum
Yapman lazım zaten
Bence bu özel firinda piisiyo
olabilir taş fırın falan bu pizzadan yapmak istiyorum
İnternete yaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?