Merhaba, Pizza yapmaya üşenip dondurulmuş almak istemediğim zaman sıkca yaparım lavaş pizza sizinle de pratik bir tarif paylaşayım. Fırın açmanıza bile ihtiyaç kalmayacak
Lavaş Pizza
1 yemek kaşığı domates salçası+ 1 yemek kaşığı biber salçasını yarım su bardağından biraz fazla kaynamış suda çırpıp, kekik ve tuz ekliyorum. Geniş bir tavada kapya ve çarliston biberleri çok az zeytinyağında çeviriyorum. Biberleri bir kaseye alıyorum. Tavanın altını en sona kadar kısıp lavaşı tavaya yerleştiriyorum. Hazırladığım sosun yarısını heryere eşit dağılacak şekilde yayıyorum. Üzerine 1 lavaş daha ekliyorum. Kalan sosu da bu lavaşa yapıp sotelediğim biberleri üzerine dağıtıyorum. (Tek kişilik yaptığım zaman tek lavaş kullanıyorum, diğer durumlarda malzemeyi kaldırması için 2 lavaş) Sonra sırayla tüm malzemeleri; dilimlenmiş zeytin, mısır, kaşar eşit şekilde lavaşa yayıp tavanın kapağını kapatıyorum. Kaşar eridiğinde pizzamız hazır
Merhaba. Canımız pizza istediğinde tabiki en hızlısından mayalama derdi olmadan imdadımıza lavaş yetişiyor. İncecik hamurlu pizzalar oldum olası tercihimdir bu yüzden lavaş kullandığım da oldu daha önce.
Lavaş Pizza Tarifi
Malzemeler
3 adet lavaş
3-4 adet mantar
1 kase mısır
20 ince dilim sucuk
1 adet ince dilimlenmiş yeşil biber
Sosu için,
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı ketçap
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
2-3 yemek kaşığı sıcak su
1/4 çay kaşığı tuz
Üzeri için,
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı
Öncelikle sarımsağımızı bir kaseye rendeleyelim ve üzerine diğer sos malzemelerimizi ekleyelim.
Lavaşlarımızın üzerine 1-1,5 yemek kaşığı sosumuzdan sürelim.
Sos sürmüş olduğumuz lavaşlarımıza ince doğranmış malzememizi ekleyelim.
Lavaşımıza yerleştirdiğimiz malzemelerimizin üzerine kaşar peynirlerimizi serpelim.
Lavaş pizzalarımızı fırın tepsimize alıp 190 derecelik fırında kaşar peynirlerimiz eriyene kadar pişirelim.
Merhaba 🌺 Pizza dendimi akan sular durur bizim evde o yüzden sık sık yaparım ve pratik olani tercih ederim bunlardan biri de lavaş Pizza dır hemen geçelim tarife
Lavaş Pizza
Malzemeler
2 adet lavaş
Rendelenmiş kaşar peyniri
Hazır domates sosu ya da 3 adet rendelenmiş domates tuz, kekik sıvıyağ dan elde ettiğin sos da olur.
Sucuk, mantar, mısır, pizzanda neler olsun istersen onlardan katabilirsin.
Yapılışı
Lavaşın bir tanesine rendelenmiş kaşar peyniri her yerine koyalım Üzerine ikinci lavaşı serelim Domates sosunu her yerine sürelim her yerine değsin değmeyen yer olursa oralar kurur. İnce dilimlediğin sucukları güzelce dizelim Başka istediğin malzemeleri ekleyelim. En üstte yine peynir serpelim ve 180 derecelik fırına atalım sucuk ve diğer malzemeler pişince alalım en pratiğinden lavaş Pizzamız hazır. İstersen 3 lavaştan da yapabilirsin Bol soslu seversen ilk lavaşa da sostan sürebilir 2. lavaşı üzerine kapatabilirsin
Hiç yapmadım ama yine de tarif edeyim; 1 çorba kaşığı biber salçasını yarım çay bardağı zeytin yağı ile karıştırıyoruz.. Sonra bunu lavaşın yüzeyine sürüp, pizza malzemelerini lavaşımızın üzerine diziyoruz.. Ben olsam;
Sucuk
Kaşar
Domates
Zeytin
Kapya ve yeşil biber
ile donatır, öyle fırına sürerdim fırında da maximum önceden ısıtılmış ise 15 dakika pişmesi için yeterli olur..