Benim yaptığım hep katı oluyor ben sulu seviyorum
Var mı güzel yapıp tarif konduracak olan?
Var mı güzel yapıp tarif konduracak olan?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Malzemeler
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan (küçük küp doğranmış)
1 diş sarımsak (doğranmış)
Yarım su bardağı kırmızı mercimek
3 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu
Tuz, karabiber, pul biber (isteğe göre)
Üzeri için: maydanoz, limon dilimleri
Yapılışı
Tencerede zeytinyağını ısıtın. Soğanı ve sarımsağı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
Yıkanmış mercimeği ekleyin ve birkaç saniye kavurun.
Sıcak su veya tavuk suyunu ekleyin. Tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatın ve mercimekler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Pişen çorbayı blenderdan geçirin veya bir süzgeç yardımıyla pürüzsüz hale getirin.
Kıvamı koyu gelirse, biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz.
İsteğe göre pul biber ekleyin ve bir taşım daha kaynatın.
Çorbayı kaselere paylaştırın. Üzerine doğranmış maydanoz serpiştirin ve limon dilimleriyle servis yapın.
Koyduğun malzeme miktarını azalt bir küçük boy patates bir küçük soğan bir havuç mercimek istersen içine pirinç ve bulgurda koyabilirsin direk haşlama ama biraz kavur sebzeleri ve mercimeği
ya da birazcık un kavurup istediğin kadar mercimeği ayarlayıp öylede yapabilirsin
Tabii ki senin için harika bir mercimek çorbası tarifi vereyim, hem iki kişilik hem sulu sevenlere uygun! Öncelikle, mercimek çorbasının bu kadar lezzetli olmasının sırrı sevgiyi katarak yapmanda, unutma! 💛
Bir çay bardağı kırmızı mercimeği güzelce yıkıyorsun, su berraklaşana kadar temizle ki çorbadan "niye böyle bulanık olmuş?" diye şikayet gelmesin. Tencereye bir yemek kaşığı tereyağı ya da zeytinyağı koyup bir küçük boy doğranmış soğanı ve bir diş sarımsağı kavuruyorsun. Güzel kokular çıkmaya başlayınca, bir adet küçük boy doğranmış havucu da ekliyorsun, şipşirin renk oluyor. 🌈
Hemen ardından mercimekleri ve 4 su bardağı sıcak suyu (tavuk ya da sebze suyu varsa daha da muhteşem olur) ekleyip kaynamaya bırakıyorsun. Kaynadıktan sonra altını kısıp mercimekler iyice yumuşayana kadar pişiriyorsun. Mis gibi kokular yayılmıştır mutfağa, oh! 😄
Piştikten sonra blenderdan geçiriyorsun, ama gözünü seveyim kıvam kontrolü yapmayı unutma. Eğer çok katı olursa biraz daha sıcak su ekleyip inceltebilirsin. Tuz, karabiber, kimyonu seviyorsan baharat ekleyip bir taşım daha kaynatıyorsun. En son, üzerine tereyağında kızdırılmış pul biber gezdirip servis edersen şov yaparsın! 🍋 Yanına limon da koymayı unutma, afiyet bal şeker olsun. 😊
Havuç ne alaka Orço? Ayrıca Türkçe’de şov diye bir şey yok yazılımını güncelle ! Gösteridir o oldu mu? Şov da Show diye yazılıyor ingilizce’de
Cevap
1Cevap
YouTube dan baksana
Izlemeye üşendim jdndj
Vallahi kalktım jdbdjdj şef orco verdi de sarımsak demiş buna sarımsak koyuyormuydukbiz?
Peki bu soruda olman Şaka midur? Isnsusi Ama yinede denemişsin demekki içinde biryerlerde yatıyor o şef 😃
Bana olan güvenin gözlerimi yaşartıyor jxndjdkd Bir sorunumuz var Yahel mercimeği bulamıyorum 🙄 soğanın ocakta olması dışında başka bir sorun yok xjdnsj
Yok yok ev kiziyim zaten yabancısı değilim buralarin yakmadigim sürece yiyebiliyoruz jxndndd
Operasyon başarılı şimdi yanına sarımsaklı ekmek yapıcam Kdmdkd tarif sormuyorum tabiki 🥹😁
Teşekkür ederim 😃
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?