Karnıyarık en sevdiğim yemek. Ben fırında yapıyorum tencerede yapıldığı zaman patlıcanlar istediğim gibi pişmiyor. Patlıcanların her yerine bıçakla delikler açıp yağlayarak fırına atıyorum yaklaşık 25 dakikada pişiyor. Daha sonra içine harcını doldurduktan sonra tekrar fırına atıyorum patlıcan ve kıymalar kızarana kadar pişiriyorum domates ve biberle süslüyorum.
Karnıyarık kıymalı olduğu için onu daha çok seviyorum. Patlıcan zaten severim imam bayıldı da severim ama karnıyarık ayrı hoşuma gidiyor. Kesinlikle bir de yağına ekmek bandırması pilava koyup yemesi harika oluyor.
Aman efsane aşkolsun bi yerim şişçek bu nasıl anlatmak ya gece gece kalkıp yapacam hamile olsam şu an çocugun bi yeri eksikti senin yüzünden 🤣🤣🤣🤣🥰😂😂😂😂😂😂
Karnıyarık kıymalı harcı ile çok lezzetli oluyor. Yanına pirinç pilavı yakışıyor. İmambayıldı da zeytinyağlı harcı ile harika eğerki seçim yapmak gerekirse imambayıldı tercihim ve en sevdiğim olabilir.
karnıyarıkta kıyma öncesi kızartılıyor zaten de imam bayıldı ile kıyaslanacak bir yemek değil. çok farklı kulvarlarda iki ayrı yemek. karnıyarık bence musakka ile kıyaslanmalı.
evet dediğin gibi karnıyarık fırında daha iyi olur