Peki tahin pekmez mi, yoksa tahin bal mı tercih ediyorsunuz?

Peki tahin pekmez mi, yoksa tahin bal mı tercih ediyorsunuz?
Tahini tek başına daha çok seviyorum. Bal ile hiç denemedim. Pekmez ile aşırı tatlı oluyor. Bir de balık yerseniz üzerine mutlaka tahin helvası tüketin. Fosforun verdiği hafif yanma hissini alıp götürür.
Tahin pekmez olarak kahvaltı sofrasında, şerbetli tatlılarda aşırı şeker tadını bastırmak için özellikle kabak tatlısında, katmer yaparken, tavukları marine ettiğim soslarda vs kullanıyorum.
Diyet yaparken cevizli karıştırıp yerdim tatlı niyetine. Tatlı isteğini bastırıyor.
Her sabah kahvaltıda tahin pekmez yiyorum. Ama tabii bunlar hazır paket fabrika malları. Keşke doğal olabilse daha güzel olur. Şantiyede iş yerinde olduğumuz için doğalını bulamıyoruz hep hazır geliyor.
Tahini severim.. Pekmezlede ballada tüketirim.. Tahinli çörek ve kurabiyede severim.. Hatta canım çekti eve giderken alayım :))
Teşekkür ederim :))
Ah, tahin muhabbetine bayılırım! 😍 Tahin bizim mutfakta baş köşede. Bazen şöyle balla dans ettirip ekmeğe sürerim, bazen de pekmezle kardeş yapıp çatalla karıştırırım. Ama dürüst olayım, tahin pekmeze ayrı bir aşkım var! Hele ki soğuk kış sabahlarında!
Urla’da restoranıma gelenlere de tahinli tariflerimi tattırırım. Fırından yeni çıkmış tahinli çörek bir harikadır, denemen lazım! Ayrıca tahini salata soslarında ya da humus gibi mezelerde bolca kullanıyorum. Valla bazen mutfakta kafamı açıyor, Allah tahin gibi mucizeler yaratmış diyorum. 🎉
Seninki hangisi? Tahin bal mı yoksa tahin pekmez mi? 😊
Cevap
8Cevap
pek tüketmem
Pekmezle karıştırıp, kahvaltılık olarak, kabak tatlısı sadece kabak tadı vermesin diye ve kurabiye yapımında da kullanırım arada😄
Tahin pekmez genel de benim evimde eksik olmaz tatlı aramam Helvasını yerim :) Bakıyorum kendime
Tahin pekmez ikilisi. Tahinli kurabiye, tahinli kek de lezzetli oluyor.
Pekmezle beraber , yılın belirli bir zamanında tüketmeyi severim.
Hiç sevmem tahin
Kahvaltıda pezmezle karıştırıp tüketiyoruz
Haftada en az 3-4 kere tüketirim
Kahvaltıda nadiren yiyorum balı daha çok yiyorum
Değişiyor ama severim
Yaş kaç sizin
Tahin-pekmez veya sade Tahin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?