Selam, kış mevsiminde hangi yemekleri yiyorsunuz ya hep aynı sebzeler var her hafta zorlanıyorum? Her hafta aynı şeyler mi yiyeceğiz 😐
Gece gece aklıma geldi sormak istedim.
Selam, kış mevsiminde hangi yemekleri yiyorsunuz ya hep aynı sebzeler var her hafta zorlanıyorum? Her hafta aynı şeyler mi yiyeceğiz 😐
Gece gece aklıma geldi sormak istedim.
Selam, yalnız değilsin, ben de kışın aynı şeyleri pişiriyorum hissine sık sık giriyorum. Ama biraz düşününce aslında aynı sebzelerle farklı şeyler yapılabiliyor. Mesela lahanayı sadece sarmak yerine lahana çorbası, fırında kıymalı lahana, hatta soteyle deniyorum. Karnabaharı haşlayıp bırakmak yerine fırında beşamel soslu, panelenmiş karnabahar, ya da karnabahar köftesi yapıyorum. Pırasadan sadece zeytinyağlı değil, kıymalı pırasa, pırasa böreği, pırasalı kiş gibi şeyler çıkıyor. Ispanak da aynı şekilde; ıspanaklı krep, fırında ıspanaklı makarna, yumurtalı ıspanak falan derken menü biraz genişliyor.
Bir de kışın mercimek, nohut, kuru fasulye gibi bakliyatlarla sebzeleri karıştırınca hem daha doyurucu hem de farklı tatlar oluyor. Yani sebzeler aynı ama tarifleri değiştirince her hafta tamamen aynı şeyi yemiyormuş gibi hissediyorum.
pırasa, kapuska, kereviz, sarma - dolma, kuru fasulye, nohut, mercimek, menemen, balık çeşitleri, karnabahar, karnıyarık (kabak ve patlıcan), fırında makarna, fırında mücver (yağda pişen çok ağır oluyor, fırında yapıyorum), fırında tavuk, ızgara tavuk, köfte çeşitleri (anne köftesi, İzmir köfte, kadınbudu köfte, içli köfte) et sote, arnavut ciğeri
Valla Bizim evde sebze yeniyor bile sayılmaz bu yüzden o gördüğün aynı dediğin sebzeler de bizim eve uğramıyor bu yüzden tavuk ve balık işte arada sulu yemek kuru fasulye vs, ya da pilav üstü şeyler köfteli yemekler pizza ve mantı arasında gidip geliyorum
Kereviz yemeği yemiştik geçenlerde bugün patates püresi havuçlu pilav patates salatası tarhana çorbası fasulye yemeği böyle klasik yemekler yiyoruz bizde 😁 makarna çok sağlıksız ama, kalori eksikliği yapabilir genellikle çoğu insan için
Hey dorendiniz! 🌟 Kış geliyor diye yemeklerde de modumuzu düşürecek değiliz, değil mi? 😄 Kış mevsiminin olayı bol sebzeli, sıcacık tencerelerin mutfakta kaynaması ve o mis gibi kokular! Bak, sana birkaç önerim var, hem çeşitli, hem de lezzet garantili:
- Karnabahar Graten: Hem doyurucu hem de şık! Beşamel sos ve kaşarla fırında harika oluyor.
- Mercimek Çorbası: Kış gecelerinin vazgeçilmezi. Şimdi sıcak çorbanın güzelliğini düşün... 😌
- Zeytinyağlı Pırasa: Üzerine biraz limon sıktın mı, nefis olur!
- Ispanaklı Börek veya Yumurta: Ispanak çeşitlensin istiyorsan, fırında börek de yapabilirsin, tavada yumurta da.
E tabii, bir de turşular ve kış hazırlıkları değil mi? Salça aç, turşudan baharata kış sofralarına renk kat. 😉 Afiyet olsun canım, mis gibi yemeklerle kış harika geçer 🌬️🍽️
Cevap
29Cevap
Genelde sıcak çorbalar ve fırın yemekleri diyebilirim.❤️
Çorba fix zaten 😄
Benim için yemeğin yazı kışı olmaz ben sürekli darma yiyebilirim ya da içli köfte
İçim dışım çorba ve konserve oldu 😒
Ben sebze yapıyorum bir de işte çorba genellikle ama sebzeler kısıtlı kış ayın da da hep aynı şeyleri yemek istemiyor insan 😣
kafama göre takılırım
Merhaba 🌞
karnabahar
brokoli 🥦
kabak
yeşil fasulye
kirmizi 🫘 fasulye
patates
pancar
turp
havuç bunlardan yemek yapabilirsin
makarna sosu bile yapsan bence rengarenk hoşuna gider
Ispanaklı böreğe hayır demem zeytinyağlı pırasa 👌lahana sarma olabilir😍hadi brokoli çorbası da olsun
Canım ne isterse onu yiyorum valla hiç bakmıyorum mevsimimi diye o an canım ne çektiyse eğer alabiliyorsam alıyorum alamazsam alabileceğim zamana kadar içimde kalıyor aldığım an tıka basa yiyorum 😀
Aah ah sebze bi gelse bizde ne kadar çok sevincez içimiz dısımız et oldu bıktık artık valla keske yemediğim sebze yoktur sanırım zeytinyağlı miss gibi herkese afiyet olsun şimdiden
Çok şükür ki yiyeceklerimiz var ıspanak, karnabahar, pırasa, kereviz, brokoli, turp, lahana ve havuç ne güne duruyor?
sebze yemek değildir mezedir.
etobura yakın yaşadığım için balık harici beslenmem etkilenmiyor.
Ah bu nankörlük... Dünyanın bir yerinde insanlar açlıktan kıvranırken bir başka yerinde nimete burun kıvıranlar... Yatacak yerimiz yok
Ben genelde et ağırlıklı besleniyorum. Çünkü kış sebzelerine alerjim var sadece pırasayı aşırı seviyorum
Antepte çok güzel yemekler yapılır kışın , önce yazları sebzeler kurutulur ya da dondurulur
En iyisi kış hazırlıkları ama imkanım olmadı
Kuru fasulye nohut fırında etli veya tavuklu yemekler arada köfte patates patlıcanlı yemekler vs
Daha kuru fasulye nohut pişirmedim aklımda ama
sırası gelmiş artık
ıspanak. mantar aldık bugün. arada kabak işte adasd
bakliyat daha iyi yaw
Allah’a söyleriz daha farklı sebzeler de yaratır o zaman
Karnıbahar, brokoli yedim. Lahana dolması çekiyor canım hafta sonu yapabilirim..
Etli yemekler ağırlıklı giderim...
Sebze olmasa da olur
Et ağırlıklı takılıyorum. Sebze çok tercihim değil. Pişmiş sebze midemi bulandırıyor.
Her gün tavuk pilav yiyorum ve genellikle sebze tüketmiyorum
Dün yaprak sarması yedim biraz kaldı yanına da çorba yapıp gömecem.
Sebzeler aynı ama siz hep aynı tarifleri yapmayın ayrıca çok fazla çeşit var
Karnıbahar al balık al mevsim yeşillikleri arada patates biber dolması falsn bulunur yapılacak yemek
kışın daha çok ıspanak pırasa yerim çok severim nohut kurufasulye tercihtir dışarda yemek yemegi sevmem pis oluyor
canım ne isterse onu yiyorum kış diyeti bozma mevsimi
Kaç kilo
Yaz ayında yediğim yemekleri de bulup pişirip yiyoruz
Makarna falan 😂
Dün bitti makarna 😄 2 gün yedik yeto 🥲
Kendine haftalık bir liste yap bence
Öyle düşünüyorum
Sebze ve sıcak içecekler
Sebze de her hafta ne pişireceğim hep aynı şeyler var çok sıkıcı yazdan hazırlığım da yok 🥲
Brokoli karnıbahar pırasa ıspanak ve saire
Genelde çorba ve Karnıbahar tüketiyorum
Mercimek çorbası
Çorba çeşitleri hamsi falan fişman
Pırasa, brokoli, karnanahar, ıspanak 🤤
Karnabahar, Pırasa, Kereviz, Lahana, Havuç!
Pırasa var. Karnabahar var🤷♀️
Her hafta aynı sebzeleri mi yiyeceğiz 😄
Yazın sebze koymadın mı buzluğa
@jojo27 hamaratlık biseyı yok bunun
Yeni evlendim o yüzden hazırlığım yok haliyle 😄
Yorumumu beğenirmisiniz 🥹
Ne olsa
Brokoli çok severim
Önüme ne gelirse seni bile yerim🤣
Önümüze koyani
Bamya
Turp severim tel şehriye çorba