Youtubede tariften baktım bu yaptıgım 10 oldu malzeme aynı fakat her seferinde tadı farklı oluyor anlamadım gitti Pişirmede mi sıkıntı var acep içi hamur kalıyor bu sefer yumuşak oldu ama hamur tadı geliyor 200 derecede 25 dakka kaldı
Can sıkıntısından poğaça yapıyorum evde her seferinde tadı farklı oluyor?
Malzemelerin markaları bekleme süreleri fark eder belki ya da senin ağız tadına göre öyle geliyodur ama çok güzel gözüküyor ellerine sağlık canım çekti
Sagol bu iyi gene güzel bazen sert oluyor bazen kuru oluyor malzemeler hep aynı marka evet bekleme süreleri farklı olabilir bazen acele ediyorum sıcak soguk fark ediyormuş bunda yaptığım tek fark iyi karıştırdım bu hamur işi unla su değilmiş zor iş valla
Bir bardak ılık süt.. yoğurma kabına al.. bir paket toz maya 1 yemek kaşığı şeker karıştır kapat üzerini 10 dk dursun, devam et eklemeye bir bardak ılık su, bir yumurta akı, tuz, bir bardak sıvı yağ, karıştır güzelce.. sonra un ekle ele az yapışan hamur elde et.. güzelce kapat örtü ört ılık ortama al.. 2 saat dursun.. kabından taşıyor öyle güzel mayalaniyor.. 2 saat sonra hamuru güzelce yoğur.. tek tek yuvarla tepsiye diz.. 10 dk da tepside mayalansin.. yumurta sarısına çok çok az pekmez ekle karıştır... üzerine sür çatalla çiz.. 180 dereceye koy... bazı fırınlar alt çabuk pişirir dikkat edersin arada gerekirse çevirirsin alt kapatır üstünü açarsın.. fırından çıkarınca nemli bez ört.. afiyet olsun puf puf olur.. yıllardır tek tarifim bu
Harika olmuş ya tam kendi olmuş ben bide kabartma tozu koydum buna hamuru da bir saat dinlendirdim sabrım gelmedi gende süper olmuş hele iki tane daha yiyem