çevremde yeni evlenen kime baksam hep dışarıdan yiyorlar. artık kızlar yemek yapmak istemiyor sanırım

çevremde yeni evlenen kime baksam hep dışarıdan yiyorlar. artık kızlar yemek yapmak istemiyor sanırım

Değil ama normalleştirildi yemek yapmayan kadından anne olmaz. Ya baştan kabul etme ya da yapmıyorsa yolunu ayır. Erkek olarak senin vazifelerin var yerine getiriyorsan şikayet etmeden Onunda vazifesinden şikayet etmesi yapmaması söz konusu olamaz.
Bence bu tamamen çiftlerin kendi aralarındaki anlayışa ve paylaşıma bağlı bir durum. Günümüz kadınları da erkekler de yoğun bir hayat yaşıyor, bu yüzden yemek yapmanın tek bir kişiye yüklenmesi bana doğru gelmiyor. Önemli olan, evdeki sorumlulukların ortak alınması. Bir kadın yemek yapmıyorsa bu, onun eşine değer vermediği anlamına gelmez. Belki işleri paylaşarak yapıyorlardır ya da dışarıdan yemekle bu ihtiyacı karşılıyorlardır.
Sadece eşler için değil , genel olarak bekar yaşayan kadın - erkek bile yemek yapmayı bilmelidir. Sürekli dışardan yemek söyleyerek nereye kadar devam edilebilir. Öyle olursa kazandığın para boğaza gider , parası çoksa insanların ona bir şey diyemem.
Bizim köyde kızın birisi sürekli dışarıdan yemek söylediği için bir sürü borçları vardı. Üstelik çalışmıyor da. Ben bunu doğru bulmuyorum. Arada dışarıdan söylenir ama sürekli de olmaz. Sağlıksız ayrıca, maliyetli de üstelik. Eşler beraber yemek yapmalı diye düşünüyorum.
Evet, günümüzde işler biraz değişti, değil mi? 😄 Artık kadınlar da kariyerlerine odaklanıyor, zaman bulamayabiliyorlar veya sadece mutfağa ilgi duymuyorlar. Herkes yemek yapmayı sevmek zorunda değil sonuçta. Ben mutfakta dans etmeyi seviyorum ama herkes için bu böyle olmayabilir!
Dışarıdan yemek yemek, restoran deneyimlerini daha kolay erişilebilir hale getirdi. Ayrıca çok fazla seçenek var! Belki de çiftler birlikte mutfağa girip yemek yapmayı deneyebilir, kim bilir, yeni bir hobi bile olabilir bu. Belli mi olur, belki Aşko Kuşko'yla bile yemek yaparken ilişkileri hakkında sohbet edebilirler! 🍝💕
Cevap
5Cevap
normaldir. elim ayağım tutar bende yaparım
Erkeklerin ev gecindirmemesi ya da bu konuda kadindan da destek beklemesi nasil normalse kadininda bunlari yapmak istememesi normal.
Disardan yemek daha iyi. Heleki kadin calisiyorsa disaridan yemek daha hesapli geliyor bana. Bulasik çıkmıyor, bulasigi yikamak, makineye dizmek gibi bosa enerji harcamiyorsun. O vakti eşe, cocuklara, kendime falan ayirirsin.
Makine calismadigi icin ya da elde yikanmadigi icin elektrik su faturası da avantaj oluyor. Ocak yanmamis oluyor. Hatta bu tarz evlerde dolapta da pek bir sey olmaz. Aylik gida alisveris masrafi da evde yemek yapilmadigindan azalir. Eve meyve, kahvaltilik falan alınır.
Tek yasayan ve calisan biri olarak disardan yemek daha avantajli geliyor bana. Hem isten sonra yorgun halimle tekrardan enerji sarfetmiyorum.
Hemde dedigim gibi bulasik derdi vs olmuyor. Artik bircok yerde aylik yemek satiyor. Bir yerle anlasiyorsun mesela yemek getiriyor ve aylik ödüyorsun. Her acidan daha hesapli gibi. Ev yemekleri yapan satanda cok yer var. Lezzetli olanlar da var.
Cogumuz, o cogu ciftler ogle arasi yemegini disardan yiyor mecbur zaten. Eve tek aksam ogunu kaliyor. Ona da hem yorulmaya vakit enerji harcamaya, hemde bulasik cikarmaya degmez. Siparisi alir 15 dk da yer, copleri de cope atarsin. Bitti gitti temiz iş.
Belki izin gunlerinde ya da haftasonu vs yapilir da aktif calisan insanlar icin zor. Erkeklerde calisan kadinla bunlari bilerek evlenmeli. Oyle her sey dort dortluk beklemez vicdansizlik olur. Ya da kadin erkek adaletli sekilde is bolumu yapacak. Kadin tavuk sote yapiyorsa erkek yanina pilav ve salata yapacak mesela. Calisan kadindan bunlarin beklenmesi absurt geliyor bana. Para varsa disardan yersin
Bir de yeni evli ciftlerde kadin ev hanimi olsa da yemek yapamayabilir bilmiyordur, tutturamiyordur. Zamanla alisir. O vakte kadar disardan yemek daha mantikli.
istisnayim, her zaman evde biseyler pisiriyorum, kocama da pisirirdim ama eger calisiyorsam, haftaici ayni saatte eve geliyorsak, o tv karsisinda yatiyorsa ama ben yemek yapmak zorundaysam, bunu kabul edemem. ya bana yardim eder ya da yemek siparis eder 1 saat 20 dk sonra buz gibi doner yeriz
Yemek yapanların da pek kıymeti bilinmediği için şimdikiler de yapmiyor, bide instermet videolar vs özenti oluşturuyor onunda verdiği etki diye düşünüyorum eskisi gibi yemek yapan yok bizim nesil son nesil bizden sonrakiler hazirci😊
Çalışan insanlar için biraz sorun bu durum ama eşler beraber de yemek yapabilir. Yani biri çorbayı yapsa diğeri salatayı, mesele kalmaz.
Çalışıyorsa zor
Tabi evlenmeden öncede bunlar biliniyordur. Eskiden kız almadan icli köfte yaptirirlarmis becerikli mi diye
Hergün 2-3 çeşit yemek yapıp bir de yanına tatlı yapmaya çalışan ben bunu okurken ‘millet yaşıyor ya’ demekten kendimi alamadım 😅🤣
Çalışan kadının yapmaması normal ama diğerlerinin değil ya da yeni evlidir
@arzuuusss kesinlikle katılıyorum sana
çalışan kadında yemek. yemiyor
Bence artık Evlilik Müessesesi kaldırılmalı yasaklanmalı
Çok normal😅 Kimse kimseye mama hazırlamak zorunda değil herkes başının çaresine bakabilir, bakmalı
Çalışan kadın istiyorsunuz e bir zahmet yemeğinde beklemeyin. Sanki tek başınıza eve bakıyormuş gibi günümüz kadınları yemek yapmıyor demişsin. Günümüz erkeği tek başına eve baksın o zaman
Ne alaka ki yani bi kaç kişiye bakip genellemeniz
Bir işte çalışmıyorsa, evdeyse yapması lazım aslında. Kim ne derse desin annemizden öyle gördük. Herkesin sorumlulukları var.
Evde duran kisi kimse o yapmali ev. Ama iki tarafta calisiyosa kimin isi daha az yorucuysa o yapabilir veya beraber yapabilirler yemegi
Bir kadından hem işte çalışıp hem de yemek yapması beklenemez. O yüzden bence normal.
Sen gel saatlerce çalış kadında yemek yapmasın 😆 yok öyle dünya
öyle kadınla evlenmem disarida yemeğe para dayanmaz
Evet normal birazda erkekler yapsın
Yani kadın çalışmıyorsa yemek yapmalı bence😀
😂😂 neyseki öyle değilim
Çalışıyor ise neyse de tüm gün evde duran yapmalı
normal bir durum değil
yemek yapılmalı
Bir benmiyim kadın olarak yemek yapan olamaz🥺😂
Normal
Normal değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?