- Yeme & İçme konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılKadın çalışmıyorsa kadının kocasına yemek yapması gerekir, çünkü tüm gün evin içinde, adam çalışıyor ve yoruluyor, çalışan insana saygı duymak gerekir, yorgun argın ve aç geliyor çünkü lakin erkek ve kadın çalışıyorsa ikisi de mutfağa girip yemek yapmalı, çünkü adalet olmalı, ikisi de çalışıyor ve yoruluyor, kadın çalışıp işten yorgun gelip bir de erkeğe yemek yapamaz, aynı durum erkek için de geçerli, işte o vakit sofranma olur, isyan olur.
Kadın çalışmıyor ve çocukları var ve çocuğu da küçük ya da çocukları küçük, işte o zaman da kadının yemek yapması bir hayli zor olabiliyor , uykusuzluk çekiyor , çocuğun yaşına da bağlı bu yemek durumu, küçük çocuğu/çocukları olan kadına eşinin anlayışlı olması gerekir , bu kadın çocuğuna süt veriyor, uykusuz kalıyor, evi temizlemek de dahi güçlük çekiyor, kimi kadın var ki akşam yatmadan evvel yemeğini hazır eder, kimisi de ana kucağına koyar çocuğunu öylece yemek yapar, kadınları anlamak lazım, erkek kendi çocuğunu canında taşıyan, kendi bedeniyle çocuğunu besleyen eşine saygı duymalı, anlamalı, yükünü hafifletmeli00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Ben mutfakla ilgilenmeyi çok seviyorum. Yemek, tatlı, pasta vs. yeni tarifler denemek ve aileme tattırmak beni mutlu ediyor. Olumlu yorumlar alıyorum her zaman ve bu ayrı bir zevk benim için. Gelecekte de eşime yemek yapmak yük olarak gelmez, isteyerek ve severek yaparım. Meslek olarak bir hedefim var ve sonuna kadar da layıkıyla çalışmak istiyorum. Her ikimiz de çalışıyorsak iş bölümleri yapmak gerekiyor. Sonuçta hem çalışıp hem de evdeki her işle artı olarak çocukla ilgilenmek takdir edersiniz ki kadın için çok zor. Bence yemek yapmak hangi kadına zor geliyorsa evde tüm işleri yapmak zorunda olduğu için zor geliyordur. Eşim bana yardımcı olursa neden bu bir sorun olsun ki? Maalesef çoğu erkek hayat arkadaşım, sevdiğim kadın gözüyle bakmaktan çok hizmetçi olarak gördüğü için bu durum sorun hâline geliyor. Hayat müşterek, eşler her konuda birbirine yardımcı olmalı. Kadın kocasına kredi kartı, erkek de karısına hizmetçi gözüyle bakınca bir yemek konusu bile sorun oluyor işte...
00 Yorumla
Çünkü günümüzde kadınlar da çalışıyor. Bir evde iki kişi de çalışıyorsa evin işlerini bölüşmek gerekir. Ama biri evde bir işte çalışıyorsa evde olanın yapması daha mantıklı. Tabii ki bu çalışan kişinin diğerine yardım etmeyeceği anlamına gelmez.
Her şey bir yana (yemek yapmayı sevmeyenleri kenara ayırarak) seven insanlar birbirleri için fedakarlık yapar zaten.00 Yorumla
- Yeme & İçme konusunda 64,4b cevap paylaştı.
u +1 yılYapmak zorunda değiller çünkü.. kendisi de yapabilir aciz mi de. Geleneksel olarak, yemek yapmak kadın işi olarak görülmüştür. Bu nedenle, kadınlar eşlerine yemek yapmaktan sorumlu olduklarına dair bir baskı hissedebilirler. Bu baskı, kadınlara yemek yapmayı bir görev gibi hissettirebilir. Günümüzde kadınlar, erkeklerle eşit haklara ve fırsatlara sahip olmak istiyor. Bu nedenle, yemek yapmak gibi ev işlerini de eşit olarak paylaşmak istiyorlar. Ancak, bazı erkekler hala yemek yapmaktan kaçınabilir. Bu, kadınlara yemek yapmayı bir yük olarak hissettirebilir. Kadınlar, erkeklere göre daha fazla iş ve aile sorumluluğu üstleniyor. Bu nedenle, yemek yapmak için yeterli zaman ve enerjiye sahip olmayabilirler. Bu da yemek yapmayı bir yük olarak görmelerine neden olabilir.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
37Cevap
- Yeme & İçme konusunda 556 cevap paylaştı.
+1 yılBiz kocamıza yemek yapmayı yük olarak görmüyoruz. Yemek yaparken ya da başka şeylerle ilgilenirken evi düzende tutmaktan, çocuklarla uğraşmaktan şikayetçi oluyoruz. Aynı anda evi düzende tutmak, yemek yapmak, çocuk bakmak kolay iş değil ahtapot değiliz, hizmetçi değiliz. Ben yemek yapmıyorsam o yapar ben çocuklarla ilgilenir evi düzenlerim. Her işin bize yığdırılmasına şikayetçi oluyoruz. Zaten bu tarz düşünceler evlilik istememem arasında, eve gelin mi gideceğim hizmetçi olarak mı gideceğim belli değil.
11 Yorumla- +1 yıl
Evlilik bu değil …. doğru insanla en azından …. Ama ön yargılar çok fazla
Günümüzdeki kadınlar her şeyi yük görüyor kendine. Temizlik yapmam temizlikçi tut, yemek yapmam işten gelince kendin yap (ya da dışarıdan söyle), çocuk yapmam çok istiyorsan başkasıyla evlenseydin vs vs ama iş erkeklere gelince en 100.000 tl maaşı olacak, evi, arabası olacak, bir dediğimi iki etmeyecek, ilgili bölmülerden mezun prezantabl erkek olacak diyor. Bre mk davarı bu özelliklere sahip erkek seninle niye evlensin? söz de eşitlikçi davranan iki yüzlü feminist yosmaları, Eşit haklar için avaz avaz bağırır ama konu eşit sorumluluklara gelince çirkefleşir. Bir gün evli kalır, 10 yıl nafaka yer.
00 YorumlaEvlilik iki kişinin hayatını birleştirmesidir, ne kadın kendisine maddi anlamda bakacak biri olarak görmeli erkeği ne de erkek evine hizmetçi alacak, çocuklarına bakacak biri olarak görmeli kadını. Ev işlerinin beraber yapılması, maddi olarak da ikisinin çalışıp giderleri ortak karşılaması gerekir bence. Toplumun dayattığı kadın ev işi yapar kocasına hizmet eder, erkek eve para getirir algısı son derece yanlıştır. Böyle bir ömür geçmez, geçse de mutlu olunamaz. Hayat böyle boş algılar takılmak için çok kısa ve değerli. Zaten insanın hayattaki amacı mutlu olmak değil midir? Öyleyse nedir tüm bu saçma sapan algılar ve ayrımlar?
00 Yorumla
+1 yılÇünkü evlenince bu kadının görevi değil, iş bölümü şeklinde eşi de yardım etmeli. Neden evleniliyor? Erkeğe hizmet için mi? Ha özel gün olur bişe olur ya da birinden biri işten gelince yorgundur hazırlanır yemek ama hep bir tarafın yapması bana doğru gelmiyor.
40 Yorumla
+1 yılKadınlar da erkekler de yemek yapmayı bilmeli her şey kadınlardan beklenmemelidir de ondan. Yani normal bir durum. Aklı olan bir kadın kendi mesleği olan ve kendi ayakları üzerinde durabilen kocasına muhtaç olmayan kadındır. Yani bir insandır. Cinsiyeti kadın olduğu için illa hizmet eden taraf o olmak zorunda değil.
00 Yorumla
+1 yılDolaylı olarak eğer kadın çalışıyorsa yapmak zorunda değildir çalışmıyorsa yapmak zorundadır eğer çalışıp eve ekmeği sadece adam getiriyorsa yine yapmak zorunda düğün masrafları ve ev erkeğin ise yine kadın yapmak zorunda eğer kezbanlarımız ev işi yapmak istemiyorsa kendi kadar kazanan bir erkekle evlenmek zorunda sürekli batıdan görüp kendilerine uyarlayan kezbanlar çağdaşlık yaptığınızı sandığınız şey sizi daha da kezbanlaştırıyor
00 Yorumla
+1 yılKadınların hepsi kraliçe çünkü. Hepsi yalılarda büyüdü. Hepsinin evde hizmetçileri vardı. Kocasına bir yemek yapıcak diye adamın burnundan getiriyor. Hizmetçin miyim diyor. Ev hanımı kadın tanıyorum evinden getir eksik olmazdı. Koca nerden getiriyorsa getirsin. Yesin hayvan gibi otursun kalçasının üstüne. Akşam kocası da gelince önüne 2 peynir katsın. Kadınına hizmetçi gözüyle bakan adam da kocasına bir hizmet yapınca yüksünen kadın da midemi bulandırır.
00 YorumlaHerkesin kendini düşündüğü alttan almanın olmadığı zihnini genişletememiş köylü annesinin babasının verdiği öğütlere takılı kalmış toplumun üstlendiği rolleri benimsemiş normların dışına çıkamamış ikili ilişkileri biri baskın biri pasif olacak mantalitesini benimsemiş insanların ilişkilerinden bir bk olmaz iki sağlıklı zihin ve iki sağlıklı iletişim beceresi olmadığı sürece ilişki olmuyor
00 YorumlaErkekler kadınları hizmetçi yerine koyarlarsa böyle olur kusura bakmayı her şey ortak yapılmalı herşeyi kadın yapmak zorunda değil bir işin ucundan da tutun
28 Yorumla- +1 yıl
Ya kadın çalışmıyorsa
- +1 yıl
@TravisBicle çalışmasa bile yinede biraz da olsa yardımcı olmaktan zarar gelmez
- +1 yıl
@TravisBicle erkek çalışıyor ama kadında evde calisiyor yani göz ardı etmeyelim
- +1 yıl
Erkek çalışıyor kadında çalışıyor ise her işi kadın yapmak zorunda değil ama evde ev hanımı ayağına boş duruyorsa her işi de o kendi yapacak kocası yaptıramayacak kadar kılıbık ise yine onların seçimidir madem işe yardım etmiyor o da ev işine yardım etmeyebilir
- +1 yıl
@TravisBicle bunu düşünerek evlensinler o zaman
- +1 yıl
Kadın evlenirken ben hiçbir işi yapmayacağım bir halta yaramıyorum ona göre ister evlen ister evlenme der mi
- +1 yıl
@TravisBicle halt felan sen önce adam olsa sonra karşındakinden insanlik bekle kadın çalışmıyor diye herşeyini yapmak zorunda değil öyle bir kanun mu var
- +1 yıl
Eğer adam ben eve para getiriyorum kirayı ödüyorum elektrik faturasını ödüyorum eve ekmek getiriyorum sende yap demiyorsa kadının da ben yemek yapıyorum sende yap demeye hakkı yok
- Yeme & İçme konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılSadece yemek olsa iyi. Bütün sorumluluk kadında olunca bir zahmet yük hissetsinler üzerlerinde. Tek sıkıntı yemek değil yani burada.
20 Yorumla
+1 yılEğer iki kişide çalışıyorsa herhangi bi sağlık problemi yoksa çiftlerden birinde birlikte yapmak zorundalar ama çiftlerden işsiz olan yemeği yapmalı eğer ki evde kalan kişinin sağlık problemi varsan işte çalışan bireyin saygı göstermesi gerekli bence dışarıdan yiyebilirsiniz arada arkadaşlar sorun yaratmak yerine ortak yol bulmaya çalışabilirsiniz
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 456 cevap paylaştı. Çalışan kadınsa beraber yapacaklar tabi ki ama kadın evde oturup adam çakışıyorsa e kadında yan gelip yatacaksa gitsin otele hayret bir şey ya 😀
00 Yorumla
+1 yılÇünkü onlar için yemek yapmak hizmet ediyorum anlamına geliyor ve yapmıyolar bu kadar basit. Bence gidin annenizin yanına onun yemeğini yiyin hem anne yemeği gibisi mi var beyler 😀
00 Yorumla
+1 yılErkekler de kadınları hizmetçi gibi köle gibi görüyor.
Beni öyle gören birine birsey yapmak istemem doğrusu10 Yorumla
+1 yılçünkü hepsi yatıp uyumak istiyor ve kocalarını köle olarak kullanmak istiyor. günümüz kadınlarından kadın olmaz.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılO kadar haklısınız ki ama gelin görün bazıları anlamak istemiyorlar, erkekler de dışarıda yoruluyor. Tam tersi kadın çalışsa erkek çalışmasa da evde dursa burada da erkeğin yemek yapması gerektiğini düşünüyorum ayrıca.
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 994 cevap paylaştı. Ben yemek yapmayı sevdiğim için sorun değil, sevmiyor olsaydım da sorun değildi. Herkesin bir sorumluluğu var, çalışıyor olsam neyse.
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 1,5b cevap paylaştı. Yozlaştılar feministler yüzünden ama çoğu bu yüzden evde kaldı biz erkeklerde özellikle bu konulara dikkat ediyoruz yemek yapmayı bilmeyen istemeyen kadın çocuğuna bakamaz
00 YorumlaÖyle olmak gerekiyor yapmayan bilmeyen daha kıymetli yapıp ağzına verşyoruz ne oluyor xd
10 YorumlaEli ayağı yok mu? Ski var diye hizmetçi hakkıyla beraber mi doğuyolar
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılValla ben severek yapıyorum ama bazen beni sinir edince iş değişiyor ve şöyle Bir ay koca ilgi göstermiyor bakıyorsa kadında yük olarak düşünüyordur bide çalışiyorsa bence iki taraflı düşünmek gerek
112 Yorumla- +1 yıl
Kaç yıllık evlisin
Cevap sahibi+1 yılDört yıllık evliyim
- +1 yıl
Arada seni gıcık ettiği zaman yemek yapmama cezası mi veriyon cidden de 😊
Cevap sahibi+1 yılYemeği yaparım küs bile olsak tabağa koysun yesin zaten kuş oldumu annesine gider
- +1 yıl
Madem öyle yemekte yapma annesine uçup gitsin kuş gibi
Cevap sahibi+1 yılAh nerde o yemese bile kendime yaparım zaten annesine gitti mi akşama kadar gelmez kafam rahat olur
- +1 yıl
Ooo sizde sevgi ve saygı çok azalmış mum gibi eriyip. Bu şekilde evlilik olmaz ki 🤔
Cevap sahibi+1 yılSadece kavga ettiğimiz zaman olur normal de çok şükür Allah'a gayet mutluyuz
- +1 yıl
X per puanın var mı 🤔
Cevap sahibi+1 yılİkimizde sakinleşir sonra konuşuruz zaten büyük kavga oldumu normalde öyle değiliz her şey günlük gülistanlık değil
- +1 yıl
Haklısın
Cevap sahibi+1 yılMaalesef yok iyi günler
+1 yılneden yemek yapmaktan gocunayım ki sevdiğim adama saçma sapan düşünceler
10 Yorumla
+1 yılKadın da çalışıyorsa tek başına yaptırılmaz.
00 YorumlaBence yük değil. Kadında, erkekte birbirine yardımcı olmalı
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 19b cevap paylaştı.
+1 yılÜseniyorlar hamarat olmak istemiyorlar
Erkeklern kölesi gibi gözüktüklerini düsünüyorlar00 Yorumla Ben yemek yapmayı sevmiyorum ama o beni severse ve bende onu ne yemek isterse hazir olur😃
00 Yorumla
+1 yılKadınlar yemek yapmak istemezler zorunlu mecbur gibi hissederler kendileri ni nedense
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadınların değil erkeklerin suçu
Erkekler feminen, kadınlar maskülen, birbirlerinden farkları var mı?
Neden kadın yapsın, erkek erkek gibi değil ki.
00 YorumlaErkeklerin kadını hizmetçi gibi kullanması sebebiyle...
00 YorumlaValla bn herşeyi yapiyrm yapanlar çok calistg icn yük olark görüodur
00 Yorumla
+1 yılKarı koca arasında sorun oluyorsa sıkıntı gercekten
00 Yorumla
+1 yılerkekler hak etmediği için ve kadınların da tembel, saygısız erkek yetiştirdiği için
01 Yorumla- +1 yıl
eee erkeklerde sevdiği kadına yemek yapmıyor ona bakarsak o zaman erkeklerde evlenmesin çocuk mu besliyoz hayvan mı
Karşılıksız olduğu için ama herkeste durum aynı değil
00 YorumlaKocaları, hizmetçi gibi görüyorlardır kadınları belkide ondan
00 Yorumla
+1 yılÖylelerine hak ettiği değeri vereceksin erkekler. mal
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılEğer eşim çalışsa ondan yemek beklemem ama tüm gün evde olan bir kadının bunu eşine yapmaması lazım
00 Yorumla Günümüzde yemek yapmayı bilen yok. Kolay yoldan bunu diyorlar. 😃
00 YorumlaYani değişik bir üşengeçlik bilmiyorum evlimisin ama yanlış bir düşünce
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYa kaldı mı böyle senin gibi düşünenler, yük değil tabi ki de ama ben ortaklaşa yapmayı tercih ederdim doğrusu
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEşimden allah razı olsun bu konu da yemek konusunda döktürür yer yedirir ama bi de sabahları kahvaltı hazırlasa daha güzel olacak
020 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@-ViviR_- eşim ev hanımı zaten çok bi beklentim yok isteklerim karşılanabilir düzeyde
Cevap sahibi+1 yıl@Ayayyçaaa tabi ki öyle yapıyorum da çocukla falan uğraşıyor cpk da üstelemiyorum 3 senedir her gün aç aç ise gidiyorum sadece
Cevap sahibi+1 yıl@-ViviR_- BabaNnem 5 çocuk bakıp dedeme her gün kahvaltı hazırlarmış çorabını bile ütüler hala bu yasta şimdi ki nesil vasat maalesef bu kafayla boşanmalar tabi artar
- +1 yıl
Yazıdan kaba olmadığını anladım da kahvaltı başka bir olay sizde bir de çocuk varmış onun uyanmasına göre ayarlamıştır kendini kahvaltının bir şeyi yok bir yere tepsi falan dizersin ne yiyorsan sabah çıkarırsın yersin aç aç gidecek kadar nedir yani zaten 10da falan tekrar açıkılıyor konuşsanız halledersiniz
- +1 yıl
Ohooo o senin dedendi babaannendi her şey değişime uğradı
Sen o. zamanla şimdiki zamanı kıyaslarsan ve bunu beklersen çok araştırıp babaaanen gibi biriyle evlilik kuracaktin ve boşanmalar senin gibi düşünenlerin başına daha çok geliyor. Yahu sabah bir tost yapıp çıkmak çok mu. zor kadın 3 çocuk bakıyor diyorsun.. peki sen her gün 3 çocuk bakıp ev işi yapacak mısın.. masallar masallar anlatma
Cevap sahibi+1 yıl@Ayayyçaaa umarım benim gibi bi koca bulursunuz yoksa ısınız zor 😂
Cevap sahibi+1 yıl@-ViviR_- hayır babaannem 5 tane büyüttü benim eşim bi tane büyüttü başka yok 2 yasında zaten kocaman oldu belki ben yanlış yazdım 3 diye ama bi tane var. Sabah 7 de uyanırım akşam 10 da eve gelirim zaten Yorgun oluyorum biraz sohbet muhabbet ediyoruz 12 1 oluyor saat hani gerçekten yorucu bi hayat içerisindeyim yerimde olmak kimse istemez bundan dolayı istegim büyük birsey değil
Cevap sahibi+1 yıl@Ayayyçaaa önceki nesil dediğin babaannem 5 çocuk yaptı 3 üniversite mezunu yedirtirdi bence iyi bi ortalama aile baZinda şimdi ki gençler met falan içiyorken özellikle.
Cevap sahibi+1 yılSoruyu soran kişi harbi delikanlı hatunsun umarım düzgün biri çıkar karşına
+1 yıl16 yaşında biri olarak, insanların flört. Ettiği kişiyi kalben sevmeden evlenmesine yoruyorum, aşk zaten yok hevesde biryerden sonra gidince bir zorunluluk, yük olarak görülüyor
00 YorumlaÖyle kızlarla evlenmesinler yemek bile yapmam diyenler ilerde çok fazla sorun çıkarırlar
20 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yılYapmak zorunda değilim çünkü
20 Yorumla Benim için yük değil severek yaparım ama onunla beraber yemek yapmakta ayrı bir guzel olur
10 Yorumla
+1 yılTasaruflu kadınlar iyi ki varlar
00 Yorumla
+1 yılTek kadinin yapmasi saçma, sirayla yemek yapabilirler,
00 Yorumla
+1 yılHayatım bugünde dışardan yiyelim demek kolaylarına geliyo da o yüzden
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 356 cevap paylaştı.
+1 yılGörevimiz değil sonuçta.
10 Yorumla
+1 yılGünümüzün kadınları free takılmayı seviyor çünkü
00 Yorumla
+1 yılBazıları eşit olmayı yanlış anladığı için ondanır
00 Yorumla
+1 yılÇok saçma böyle görmeleri
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 549 cevap paylaştı.
+1 yılGereksiz şımarıklar
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılCanım istemezse yapmam
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNe saçma soru, cevaba bile gerek yok
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEv işi ortak alan ….
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbilemem ama iletisimi ve sevgiyi bozar
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 776 cevap paylaştı. coğu öyle evet yemek yapan kadın candır
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılGörev gibi yapılanlar yük.
00 Yorumla
+1 yılBen öyle görmüyorum
10 Yorumla- Devamını Gör (10)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım