Yani "yemek yapmayan kadın evlenmesin" zihniyeti var, ama hiç yemek yapmadığını yapamadığını bildiğim ve yeni evlenen kişiler de var. Bunların yemek meselesi ne oluyordur?
Evlilik müessesinde hiç yemek yapmayan kadın var mıdır?
Ekonomik olarak iyi iseler dışarıda yiyolardir belkide ciftler berabwr yapmaya çalışıyordur tabi bu dusuk bir olasilik ya da hazira gomulmus olabilirler. Sahsen cift de yemek yapmayi bilmeli yemek yapmayi bilmeyen kadin mi olur yani sira yemek yapmayi bilmeyen erkek de mi olur algısını yaymak lazim sahsen devamli yemek yapan biri degilim ama evlendigimde esim calismiyorsa yemek yapmam hasta olmasi ve istisnai durumlar ve suprizler dışında.. ama çalışma hayati olacaksa da ne olur bilmiyorum ama beraber yapariz heralde neyse konu bu degil tabii bence yemek yapmayi bilmeyen insan evlenmesin. Bilmemek nedir allasen böyle biriyle evlenilir mi aptal olmak lazım evlenmek icin
Çalışan kadınlar için yemek yapmak olayı zordur zaten. Burada ekonomik durum devreye girer. Evli çiftin maddi durumu iyiyse bu da bir sorun olmaktan çıkar. İstedikleri zaman istedikleri şekilde yemek yeme özgürlüğüne sahip olurlar. Geleneksel görüşler zaten birer birer yıkılıyor buda yıkılan başka bir tabu. Çok takmamak lazım.
Yemek çok yapmayan evli çocuklu tanıdıklarım var dışardan yiyorlar genelde 😂 eşi sorun yapmıyorsa demek 🙄 aslında yaptıkları da çok lezzetli olmuyor belki de... bilemedim şimdi... ama sevdiğine ailene yemek yapmak... tabi erkek de yapsın arada mesela pazar günleri ona ait olsun falan 🤦🏼♀️
Zamane erkekleri bile yemek yapiyorken (mantı açan bile var üstelik) fitraten buna yatkın olan kadınların yemeği beceremesi bana gülünç geliyor... Annemin deyimiyle her yemeğin içinde yağ, salça ve soğan varsa yemek yapamıyorum demek ciddi beceriksizliktir...
Hmm demek ki güzel yemek yapanlar değil de hiç yemek yapmayanlar daha mutlu oluyor.. Ş... an yaranır hesabı. Çok güzel yemekler yaparım doktururum ama ilerde evleneceğim erkeğe asgimm yiaa ben yemek yapmayı bilmiyom ki yiaa diyeceğim. Çünkü eline sağlık mı olacak 😏
Dayımın eşi yemek yapamıyor, ve dayım yapıyor. Gayet'de hayatlarından memnunlar. Önemli olan saygı aşk. İnsanın ruhuna dokunabiliyorsan eğer senden mutlusu olamaz
Umarim o kisi ben olurum asdf. Is yerinde bir arkadasim var (erkek) Alman biriyle evli ve evdeki tum yemekleri o yapiyormus. Kacirmisim bunu da umarim benzeri vardir asdf
bir arkadaşım harbi beceriksiz , yaptığını yiyemezsiniz ama eşi bu durumu hiç sorun etmedi , valla erkeğim vs demiyor yapıyor yemeği mutlu mutlu yiyorlar...
zaten kadın demek ona toplumun atfettiği rolleri kusursuz yapacak diye bir şey yok
Yemek yapmayı biliyorum ama sevgilime bilmediğimi beceriksiz olduğumu söylüyorum :) Çok da anlayışla karşılıyor. Evlenince öğrenirsin zaten gibisinden yani dert değil bu. :-)
Anne yemeği gbi olmasada zamnla öğrenilir yani ben salata vs yapsam hatunda deneme usulu takılsa aç kalmayız bea hergun dısardanda olmaz hatunumun eliniden yemek lazm
Ben kendimi o konuda geliştirdim son derece Harika et yemekleri yapıyorum hemde ankastre fırınımda, kadınlara gelince mutfak bilgisi olmayan kadın boş hatundur benden söylemesi
Eninde sonunda az da olsa öğrenir. bir arkadaş vardı kocası poğaça istediği zaman beni çarırdı yapardık beraber. Şimdi süper şeyler yapiyo kendi çapında.
Var canım olmaz mı ☺️ Dışardan yiyorlar adam da kadın da mutluysa ne denir ☺️ Bizim bir komşunun eşi akşam soğan doğrardı kavanozlarda ertesi güne eşinin gözü yanmasın diye aşka bakar mısın ☺️
Bende onlardan biriyim. Zamanla öğreneceğiz artık, elimden ne geliyorsa ona razı olacak eşimde. Pratiği yok ama tarife göre yapınca güzel oluyor. Elimin lezzeti vardır
Sanki cok zor imkansiz gibi bir işmiş gibi davranmayın yav. Nolacak yumurta kırmaktan başlıcak yavaş yavaş öğrenecek ilk zamanlar basit hazır şeyler yerler sonra zamanla oturur sistem
Ben olmaz sanıyordum ama eski komşumuzu tanıyana kadar. Her sabah karşılaştığımızda sizin evden sürekli lokanta gibi yemek kokuları geliyor diyorlardı 😂
Her insan bilmeli yemek yapmayı. Bilmiyorum diyen uğraşmamistir hep onun yerine hazırlayıp ona "hizmet" eden birileri olmuş demektir. Yarın aynı hizmeti senden de bekler anasından bekler gibi o yüzden hoş değil herkes bilmeli az çok
Mutfağa girdiğimde elim ayağım karışıyor bir yandan internetten tarif okurken diğer yandan ocaktaki yemeğe tarifteki aşamalara uymaya çalışıyorum😂ve bazende yaptığım yemekler iyrenç oluyor doğrusu😂
Ne yapıyorsun ki o kadar zor, tarif gerektiriyor? :D Yani farklı yemekler yerine basit şeyler dene. Fırında tavuk, ıspanak, taze fasulye, pilav, çorbalar gibi. Bunlar da tariften bakmaya gerek yok ya. :D
Becerim yok herhalde, geçen bulgur pilavi yemeği yapim dedim berbat oldu😂 yenicek sekildeydi evet ama lezzetini sevemedim.. Bazen güzel oluyor bazen kötü, barbeku soslu tavugum guzeldi mesela♥️
Evliliklerinin ilk yıllarında annem yapmazmış. Daha doğrusu fazla yemek yapmayı bilmediği için ve babam aşçı olduğu için babam yaparmış bütün yemekleri 😂😂
Bu vesileyle reklaminida yapmis oldun iyi hoş da kizlari kandirman pek hoş degil kücük bey.. aşcilarin cogu evde yemek yapmaktan hoşlanmaz cünkü zaten iş yerinde bütün gün yaptiklari icin bikiyorlar:)
Ne alaka reklamla altı üstü espri yapıyorum. Ayrıca dediğin gibi çoğu hoşlanmaz ama evde yemek pişmiyorsa napacaksın. Üstelik sana yorumum hakkında ne düşünüyorsun diye sormadım. Neden üzerine vazife olmayan işlere burnunu sokuyorsun teyze?
Fake olmadigimi bilmesi gerekenler biliyor sen bilmesende olur benim fake profillere ve yüzümü kapatmaya ihtiyacim yok cok sükür ihtiyaci olanlar düsünsün.. ayrica köpek bile demicem sana cünkü köpeklere büyük hakaret olur.. bu yasa gelmis biri olarak bir kadinla böyle konusana anca yaratik denilebilir😌
Ben sana köpek demedim ki her havlayan ite dedim sen it misin havlayasın 😂😂 yüzümü kapatmamın gerekçesini de sana açıklayacak değilim zaten açıklasam da o bezelye tanesi kadar beynimle anlayamazsın. Ben sana durduk yere bunları yazmıyorum. Sen “kaşınıyorum” diyorsun ben de kaşıyorum. Daha fazla yazma da sonra rezillik katsayın artmasın😉
Bilip de yapmayan da vardır, bilmeyip çaba göstermeyen de, erkekler yapıyordur veya dışardan yeniyordur, et yemekleri ve hamurişleri dışındaki yemekleri yaparım, diğerlerini de bir kez görmem kâfi.
En İyi Cevaplar