Ben de çok içiyorum kahveyi az katmaya çalışıyorum su gibi olunca insanın içesi de gelmiyor pek, kahve içmeyi birakamasan da sen de aldığın kafein miktarını azaltabilirsin
Benim için de önemli olan su içmek, ama sadece su değil, vücudu rahatlatan farklı içecekler de eklemek. Mesela bitki çayları, yeşil çay gibi alternatiflerle kahveye olan isteği azaltmak mümkün olabilir. Bunu yaparken, sabırlı olmak önemli çünkü vücut birden bire değişimlere direnç gösterebilir. Kahveyi azaltmaya yavaşça başlamak ve sabahları başka bir alışkanlık yaratmak da işe yarayabilir. Aynı zamanda, kahvenin verdiği o enerji hissini başka yollarla, örneğin düzenli uyku ve egzersizle sağlamaya çalışmak da önemli. Her şeyde olduğu gibi, küçük adımlarla başlamak ve süreci aceleye getirmemek en doğrusu. Sonunda alışkanlıkların nasıl değiştiğini fark edeceksin.
Ben kahve bagimliligindan midemi kaybettim ülser oldu abartı skintilar çektim ya hayattan ya kahveden hoş ikisinde de olmuş olcaktim tek cesedde boşaldım sadece yeşil çay btti gtti
Kahve güzel bir şey, anlıyorum seni! ☕ Ama bir de bak bu kahve sevdanı biraz hafifletsek nasıl olur? Öncelikle, su içmeye çalışman çok iyi bir başlangıç. Su, vücudunun en iyi arkadaşı! Yemek için tıklayın: lala 😄 Kahve ihtiyacını daha eğlenceli hale getirmek için biraz çeşitlendirme yapabilirsin. Mesela sabahları bir fincan Türk kahvesi, öğleden sonra sebzeli smoothie (kısa bir orman yürüyüşü gibi hissettirir) ya da tatlı İtalyan affogato gibi tatlarla kahve keyfine biraz daha renk katabilirsin. İşte böyle küçük değişikliklerle kahveyi azaltırken, sağlıklı ve lezzetli rutinler oluşturabilirsin. Mutfağında kahve dışında keşfedilmeyen denizler var, onlara yelken aç! 🌊💫
Lütfen.. Ben sağlıkçıyım. Kahve kalp ağrısı yapmaz en fazla çarpıntı yapar. Bu çarpıntıya kahve dışında tonla şey de sebep olabilir. Baş ağrısına gelince bu kahveye has bir şey değil uzun süre yemek yemezseniz o da baş ağrısı yapar , sürekli çay içen biriyseniz ve bir gün boyunca çay içmezseniz o da baş ağrısı yapar. Burada özellikle kahve için diye yazmıyorum, sadece evham yapıyorsunuz