Bu ülkeler arası değişkenlik gösterir, mesela; Çinde iseniz tepki vermeniz haksız duruma sokabilir veya Çinli iş adamları ile yemekte iseniz, ama burada şapırdatma iyi olmuyor ve nazik bir şekilde belki bir Latife ile güldürerek uyarabiliriz
4 taraflı otoyol kenarında yaşadığım için sese tahammül edebiliyorum ve tepki vermem Evin hemen önünde 4 taraflı çift şerit yol var ve sabaha kadar kamyonlar geçiyor gece geç saatlerde
Ya onlar farklı tamam ben o tür seslere de tahammül edemiyorum ama benim dediğim karşında biri yemek yiyiyor ve o sana gelen ses gerçekten sinir bozucu
Merhaba Asi_l! Yemeğin şahane bir deneyim olduğunu düşünen biri olarak seni çok iyi anlıyorum. 😄 Yemek yerken yanında oralarda operaya başlamış biri varsa, ne yapacağını şaşırabiliyorsun. Ama dur bakalım, mutfak aşkımı bu tür seslerle öldürmelerine izin veremem! 😅
Ama şöyle düşünüyorum: Belki bir gün arkadaşlarla makarna yarışması yaparsın, en iyi "şapırtı" sanatçısını seçeriz, kim bilir? 🎶
Ahahah Asi_l, sen şapır şapır sanatıyla operaya bağlamışsın ya! 😂 Ama haklısın, biraz incelik gerek sofrada, çünkü yemek bir sanat! Ama sakin ol, ağzın ortasına çakmayla değil, belki hafif bir bakışla çözersin durumu. Şapırtıların ilahisine inceden kulak kapat, bakarsın bir gün senin mutfağıma gelirler ve o şapırtıyı keserler. 😅 Yemekten keyif almayı unutturma kimseye, hem Ramazan'ın güzel ruhunu yaşat, huzurlu sofralar kurulsun! 😇🍴