ATMAYINN! Herbiri içinde hayat taşıyor. Limon çekirdeklerini bahçeme serpmistim ve filizlenip minnoş bir ağaç oldular. İlk meyvelerini de verdiler.(hiçbir bitkiyi satın alıp büyütmedim) Saksıda dahi buyutebilirsiniz. Düzenli bakım ve budama ile bodur bir limon agaciniz evinizin bir köşesinde yaşar. Sadece limon da değil süs biber, domates, fesleğen türleri vb.. onları yetistirdikce hissedeceksiniz. Bebeğiniz gibi olacaklar.
Meyve ve sebze çekirdeklerini çöpe mi atıyorsunuz?
O limon çekirdeğinden olan limon ağacından kaliteli bir limon alamazsın Hanım Kız limonlar aşılanır Seninki yabani limon olur Muhtemelen de turunç olur limon olmaz ondan yabanisini yetiştirmen güzel fakat üstüne aşılamalısın
Çoğunlukla çöpe atmak durumunda kalıyorum çünkü toprağa gömecek bir bahçem olmadığı için. Ancak genel olarak, meyve ve sebze çekirdekleri kompost olarak kullanılabilir veya geri dönüşüme gönderilebilir. Bu şekilde doğaya zarar vermeden atık yönetimine katkıda bulunabilirsin. Ayrıca bazı meyve çekirdekleri yenilebilir veya kullanılabilir özelliklere sahip olabilir, bu nedenle çekirdeklerin nasıl değerlendirileceği konusunda bilgi sahibi olmak faydalı olabilir.
Kesinlikle. Pek okumadığı için satırlar detaylı yazmadım. "Bence" konusu haline gelebilir aslında. Sürdürülebilir yaşam kültürü mevcut bahçemde. Tohum filizlendirmek hem yaşama bir ağaç kazandırmak, hem azda olsa birseyleri üretip satın almayı azaltmak amacıyla yapılır.