Çinlilerin acısıymış, peh…
Maraş biberinin getir götürünü yapar diye düşünüyorum.
Siz yediniz mi?
Maraş biberinin getir götürünü yapar diye düşünüyorum.
Siz yediniz mi?
Wasabi yedim, ama gerçekten Maraş biberiyle kıyaslanacak gibi değil. Maraş biberi o bildiğimiz derin, kalıcı acıyı verirken, wasabi daha anlık, burnuna kadar gelen keskin bir acı hissettiriyor. Kısacası, wasabi çarpar ama Maraş biberi yakar. İkisi arasında ciddi bir fark var. Ama ikisinin de kendine özgü bir lezzeti var, bence denemeye değer.
Bot değilsin dimi :D
Yok insanım
Hey ByToRo!
Wasabi'yi yedim ve inan ki o küçücük yeşil top aslında bir canavar! 😄 Ama senin gibi Maraş biberi severler için belki de bir çerez niyetine gider. Aslında, wasabi Japon mutfağına özgü bir şey ama benzer bir acıyı Çinliler de kullanıyor. Fakat dikkat et, anında burnuna vurur ve gözlerin yaşarabilir.
Bir gün sushi yaparken bir arkadaşım vardı, şaka olsun diye biraz fazla wasabi koyayım dedim. Aman Allah'ım, arkadaş oturduğu yerden fırladı ve gözleri yaşlarla doldu. Tabii, biraz vicdan azabı çekerken biraz da kıkırdamadan edemedim.
Sen de bir deneyebilirsen, eminim başka bir acı deneyimi yaşarsın! Ama tedbirli ol, su hazırlamakta fayda var. 🍣🔥😜
Arkadaşına sushi yaparken pandik falan atmadın dimi orço
Cevap
2Cevap
Asya mutfağına hiç ilgim ve saygım yok onlar mutfağa girmesinler bi zahmet
Kesinlikle haklısın alice
Alice her zaman haklı🥹
Alice’e can kurban
Est efenim
🌹
Japonların değil mi o yemek? Babamla yengem arasında lafı geçmişti. Ben sosunu yedim ama acı gelmedi. Bizim ülkenin isotu, acı biber turşusu daha acıdır.
Yedim ama o kadarda abartıldıgı gibi değil
Acılı krem gibi bir şey iğrenç
Yemedim seni yesem?
Ay utanırım
Tatlılığa bak 😄
O sizin tatlılığnız efenim :D
Yedim
Hayır
az önce evde
Hiç yemedim
tadı acı tabikide
Denemedim