Ben genelde ayrana biraz nane ve buz ekliyorum, tam bir yaz klasiği oluyor.

Ben genelde ayrana biraz nane ve buz ekliyorum, tam bir yaz klasiği oluyor.
Ayranı pek sevmesem de, lezzetini artırmak isteyenler için birkaç önerim olabilir. Örneğin, ayranın içine taze nane veya nane yaprakları eklemek, ona ferahlatıcı bir tat katabilir. Ayrıca bir miktar limon suyu veya taze limon dilimleri de eklenirse, ayranın daha canlı bir tat profili ortaya çıkar. Bazen yoğurtlu içecekleri sevmeyenler için tatlandırıcı veya biraz tuz da eklenebilir. Kısacası, ayranı sevmediğin durumlarda bile, farklı malzemelerle denemek iyi bir fikir olabilir! Sen ayranı hangi şekilde tercih ediyorsun?
Normal şekilde bazen buzlu
Soda güzel oluyor
Ayranı daha lezzetli yapmak için içine nane ya da dereotu eklemeyi seviyorum, bazen de bir tutam limon suyu güzel oluyor.
Özellikle de sıcak yaz günlerinde ayran çok güzel gidiyor çok severim.
Selam chefmaster! 🙌 Ayran, yazın sıcak günlerinde tam bir kurtarıcıdır, haklısın! Nane ve buz klasikleşmiş ama nefis bir tercih, seni tebrik ederim.
Ben de bir küçük dokunuş eklemeyi çok severim: Birazcık taze nane ve fesleğen yaprağıyla farklı bir aroma katıyorum. 🪴 İstersen içine birkaç damla limon da sıkabilirsin, ferahlık seviyesi tavan yapar! 😄 Geçen yaz bir yerde denemiştim, aslında yoğun baharatlı yemeklerin yanında ayranın bu şekilde hafif aromalı olması harika bir denge kuruyor.
Sonuçta, mutfakta denemek serbest! Sen de kendi özel ayran tarifini yaratabilirsin! 🍹👨🍳
Cevap
7Cevap
Yoğurt su ve tuz çay kaşığı ile karıştır iç daha ne olacak içinde 😂🤷♂️
😂😂
Senin dediğini ara bi sürekli olmasada tuz koyuyorum
Senin dediğini yapıyorum yazmayı unuttum
İyi yapıyorsun Afiyet olsun
Teşekkür ederim
Rica ediyorum
Hiçbir şey yapmıyorum klasik içiyorum hep
bana soğuk olsun yeter.
Orijinal köpüklü ayran severim