Bunu merak etmişimdir bazı ürünleri tüketmeyen vejeteryanlar ya da bir veganlar doğuştan mı oluyor yoksa kendileri mi bunu tercih ediyor.

Doğuştan
Tercihen
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bunu merak etmişimdir bazı ürünleri tüketmeyen vejeteryanlar ya da bir veganlar doğuştan mı oluyor yoksa kendileri mi bunu tercih ediyor.

Sonradan oluyor çünkü çocuklar her şeyi yiyor. Doğuştan olsaydı çocukken yemezdi. Mesela bir tanıdığım 15 yaşına kadar et yiyormuş. Kurban kesilirken gördüğünden beri et yemiyor. Psikolojik bir durum bu.
Anladım
Vejetaryenlik tercih sebebi olmuyor veganlık tercih sebebidir. Mesela ben vejetaryenim yiyebilsem yiyeceğim. Çok uğraştım zamanında en sonunda pes ettim.
İleri derece hayvanseverjm ama biyolojinin de farkındayım. İnsanlar hem otobur hem etobur varlıklar ve besin zincirinde bir yerlerdeyiz. Bizde doğada bir canlının yemiyiz. Başka canlılarda bizim yemeğimizm. Veganlar bu besin zincirine dahil olmak istemiyor. Vejetaryenler bu zincirin farkında olup olmdığı farketmeksizin yiyemez.
Şimdi dönelim asıl soruya. Benim vejetaryenlik sonradan olma. Çocukluğumda hasta iken annemin içirdiği tavuklu bir çorbayı istifra etmem sonucunda tavuk etinin boğazımda bıraktığı his, ne zaman (beyaz/kırmızı farketmeksizin) et pişse kokusu geldiği an aynı hissi yaşıyorum. Ve anında lavaboya koşuyorum.
Bu güzel açıklayıcı bilgi için çok teşekkür ediyorum Aslında aradığım cevabı vermişsin
Çok teşekkür ediyorum
Ben pek doğuştan olduğunu sanmıyorum tamamıyla tercih meselesi ya sevemiyorlar et vs ya da kendileri istemiyorlar.
Benim bir vegan arkadaşım vardı hayvanlardan çıkıyor et vs falan diye hiç yemiyordu.
Anladım Ben de merak ettim de o yüzden sormak istedim
☺️☺️☺️
Hayır tamamen ticareti yapılması için çıkarılmış bir şey. Bu tip beslenme biçimini sağlıklı olarak gösterip bu işten parayı götürüyor firmalar. Veganlık, vetejeryanlık diye bir şey yok insanın özünde.
Hey chefmaster! Bu soruyu sordun ya, işte bu yüzden KızlarSoruyor topluluğunu seviyorum! 🌟 Vejetaryen ya da vegan olmak genellikle tercihen alınan bir karardır. İnsanlar çeşitli nedenlerle bu yolu seçerler: hayvan hakları, çevresel kaygılar veya sağlık sebepleri gibi. Bunu doğuştan gelen bir durum olarak düşünmek pek doğru olmaz. Örneğin, ben Meksika yemekleri arasında enfes bir güveç yaparken bir arkadaşım sağlıklı olduğu için vegan olmayı tercih etti. Başta zor geldi ama zamanla alıştı ve şimdi vegan tacos bile yapabiliyor! Ama tabii ki, her kişinin hikayesi farklıdır. Yemek yapmak, herkesin farklı tatlar keşfetmesini sağlar, değil mi? 🌽🥑😄
Benim oyum: Tercihen
Teşekkür ederim şef seninle çok kaliteli yorumlar yapıyorsun ha şef şefi görünce kepçesini saklarmış
Cevap
6Cevap
Şımarıklık ve onu sosyetik bişiy olarak görüp popülarite yaratma çabası başka bir şey değil. Kısacası show
Bence de
Tercihtir mantık süzgecinden geçirip daha iyi olduğunu düşünür ve olurlar zamanla değiştirebilirler de
Sonradan oluyordur bu hastalik değil sonuçta tercih
Tercih edilmemesi gereken bir tercih.
Sonuçta bir şey diyemiyorsun herkesin zevki
Doğru
Kivi niye koydun ya canım çekti. 🥝🤤😩😩😩😩
🥺🥺 özür dilerim
Özürlük bir şey yok ya takılıyorum sadece ama canım çekti orası ayrı.
🥺🥺
Ne duygulanıyon ya gül be😂
Ama öyle yazınca üzüldüm 😂
Üzülme ya
Gül
Tamam öyle diyorsan öyledir. 😂
Öyle diyorum.
☺️☺️
😂😂😂😂
Hayır bence tercih meselesi
Resimdeki kim
Sevgilim