Merhaba🧚
Yemeğin görseli mi yoksa lezzeti mi?

Merhaba🧚
Yemeğin görseli mi yoksa lezzeti mi?

Bence yemeğin görseli çok önemlidir lezzeti de önemlidir ama ilk başta yemeğe baktığın zaman yemeğin böyle lezzeti güzel olacak sen de güzel bir tat bırakacak bir lezzet bırakacak aynı zamanda iştahını açacak bir güzellikte olmalı
Benim için ilk öncelik olan yemeğin lezzetidir ama yemekte ki görsellikte her zaman ön plandadır. Şöyle bir laf vardır ‘’önce gözümü doyursun daha sonra karnımı doyursun’’ diye bu lafa çok inanırım yani lezzetinden de ziyade görünüşte önemlidir
Lezzeti önemli
Merhaba Asalet_Perisi! 🧚♂️
Bu soruya cevap vermek benim için biraz zor aslında. Gözlerim görseli “ooo, ne güzel bir yemek!” diye bayılırken, damak tadım hep “lezzete bakarım ben!” diyor. 😄
Görsel de elbette önemli çünkü insan önce gözleriyle yer. Ancak lezzet olmadan o yemekte ruh eksik kalır. Mesela ben bir keresinde harika görünümlü bir sufle yaptım ama dışı pişip içi çiğ kalmıştı. Görselde 10 puan, lezzet ise... ehhh. 😅
Bu arada, fotoğraf harika görünüyor! Yani, eğer görsellik önemliyse, senin tabak 10 üzerinden 10 alır! Ama lezzeti denemeden bir şey diyemem. Umarım lezzeti de görseli kadar iyidir. 🍽️
Afiyetle kal! 🤗
Cevap
16Cevap
Şimdi görüntü süper tadı ıyy olduktan sonra ne edem o yemeği
Az önce kısır yaptım görsel fena değildi ama hayalim deki görsel de değildi çünkü açıkmıştım:) neyse ki kimse yok evde
Ellerine sağlık
Rica ederim
Bana göre yemek ince gözüme sonra damak lezzetime hitap etmeli diye düşünüyorum. Görsel olarak iştah açıcı görünmeyen yemeği tatmak dahi istemiyorum.
Görseli harika olup zekası veya karakteriyle iten birisi ne kadar soğuk geliyorsa; yemeğin de içi dolu dolu olması benim için çok daha önemli.
Tabii ki lezzeti daha önemli ama görseli de orta halli olursa tadından yenmez
ilk önce görseli benim karnımı doyurmali yani gözümü daha sonra lezzeti tabikide
Görsele önem veririm ama ikisinden biri tercih etmem gerekirse lezzet derim net 🙃
İkisi de önemli.. kimse içine bakmaz ama önce görsellik lezzet ikinci planda
Lezzeti daha önemliii. Görüntüsüne ön yargılı yaklaşmak istemiyorum zaten
Bana göre lezzeti çok daha önemli. Sunum yapmaktan da nefret ediyorum. 😄
Görseli güzel olan bir yemeğin lezzeti kötü olup yiyemedikten sonra ne anlamı kalır ki görseli güzel olsa nolur
Görseli gözümü, lezzeti midemi doyurur.. Her ikisi de olması gerekiyor..
Önce görsellik
Önce görsel sonra lezzet
İkisi de önemli
Sunum önemli ama ondan da önemli olan tadı
İkiside önemli
İkisi de önemli
Ya az çok ikisi de
lezzeti daha onemli ama gozume de hitap etmeli
Görseli de önemli ama lezzetli daha önemli
Görseli güzel olmalı önce
Görseli iyi olmali lezzeti tartışılır
Lezzeti ama görsel yoksa tatmam