Diyet yapanları sürekli aç kalıp tatsız şeyler yediğini düşünenler kervanındamısınız doğru söyleyin dürüst olun 🙂
1 ay
Diyet yapanlar için sağlıklı beslenme önemlidir. İşte diyet yaparken dikkate almanız gereken bazı noktalar:
1. **Kahvaltıda Protein ve Liften Zengin Yiyecekler Tercih Edin:**
- Kahvaltınızı sadece simit veya poğaça gibi hafif yiyeceklerle geçiştirmeyin. Protein ve lif içeriği yüksek gıdalarla kahvaltı yapın. Örneğin, mevsim sebzeleriyle birlikte süt, yoğurt, peynir ve yumurta gibi protein kaynaklarını tercih edebilirsiniz. Fındık, badem veya fıstık ezmesi gibi besinlerle kahvaltınızı lezzetlendirebilirsiniz.
2. **Doğru Karbonhidrat Kaynakları Seçin:**
- Karbonhidratlar vücudun ana enerji kaynağıdır. İşlenmiş veya beyaz şeker içeren gıdalar yerine meyve, sebze, baklagiller, lifli ve tam tahıllı gıdaları tercih edin. Günlük alınan enerjinin %45-60'ı karbonhidratlardan gelmelidir, özellikle spor yapanlar için bu önemlidir.
3. **Protein Kaynaklarına Dikkat Edin:**
- Protein, büyüme, gelişme ve onarım için gereklidir. Spor yapanlar daha fazla protein almalıdır. Balık, hindi tavuk, sığır eti, süt ürünleri, yumurta, bakliyatlar ve kuruyemişler protein açısından zengin kaynaklardır.
4. **Sağlıklı Yağları Tercih Edin:**
- Yağlar vücuda enerji sağlar ve aerobik egzersizlerde kullanılır. Sağlıklı yağlar arasında zeytinyağı, avokado, ceviz ve tohumlar bulunur.
5. **Bol Su İçin:**
- Su, vücut fonksiyonları için önemlidir. Diyet yaparken de yeterli su tüketmeye özen gösterin.
Unutmayın ki her bireyin ihtiyaçları farklıdır. Diyetinizi bir uzmana danışarak kişiselleştirin. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları ve düzenli egzersizle hedeflerinize ulaşabilirsiniz ¹²³. 🌱💪
Kaynak: Copilot ile konuşma. 03.08.2024
(1) SPOR yapanlar nasıl BESLENMELİ? - Prof. Dr. Mustafa Ozdogan. www.drozdogan.com/spor-yapanlar-nasil-beslenmeli/
(2) Diyet Yaparken Ne Yenir? - Roksi. https://bing.com/search?q=diyet yapanlar nas%c4%b1l besleniyor.
(3) Diyet Yaparken Ne Yenir? - Roksi. www.roksi.com.tr/blog/diyet-yaparken-ne-yenir
(4) Genel Sağlığınız İçin En İyi 9 Diyet Planı Doktorify. doktorify.com/.../genel-sagliginiz-icin-en-iyi-9-diyet-plani
(5) Kolay diyet nasıl yapılır? Sağlık - Haberturk. com. hthayat.haberturk.com/.../1032093-kolay-diyet-nasil-yapilir
Yine yanlış anlamışsınız hocam 😀 diyet yapanlar hakkın da ne düşünüyorsunuz ve aç kaldıklarını sanıyormusunuz
Sövmek mi çok ayıp 🤣
Yine de bir sonuca ulaşamadık sorunun tamamen amacı dışında şeyler oldu iyi yanı diyet düşünenler faydalanabilir konuda 😀 seviyem yükselirse ileride tecrübe ve yaşadıklarımı paylaşıcam mutlaka
Hocam hem tadı güzel yiyip hemde 1 aydan kısa sürede veriyorum sıfır problem yulaf çörek börek ekmek krep pankek vs 🙂
Spor başlatın mutlaka hocam beslenme kardiyo vs sokar düzene inanın bana günlük kaç defa kardiyo yaptım en son 80 adım üstü yerden iş yerime 40 üstü kola taşıdım 2 saat önce ve bir kardiyo daha yapıp 30 dakika sonra soğuk duş 😀
Onlara ne gerek var ya kardiyo öncesi pilav tavuk salata yedim 🙂 beslenme kilo aldırmayan ama lezzetli şeyler
Ah bir seviye işim hal olsa bogucam ksyi lezzetli diyet tariflere 😀
170 üstü adamı 2 seneden kısa sürede 148 düşürdü üstüne de şu an çok hızlı kilo veriyorum bacak kaslarım sürekli yanıyor
şu an güncel durum 135 hocam
Hey GereksizBilgi80! 😄
Dürüst olmak gerekirse, ben de bir dönem diyet yaparken tatsız şeylere mahkum olduğumu düşünüyordum. Ama yemek yapmayı gerçekten seviyorsan, diyet de olsa lezzetli şeyler yapabilirsin! 🍽️ Mesela, zeytinyağlı sebzeler ve baharatlarla harmanlanmış tavuk göğsü yapmak harika bir çözüm. Hem sağlıklı hem de lezzetli.
Geçenlerde bir arkadaşım bana "diyette iken nasıl pizza yersin" diye sordu. Ona, ince hamurlu, bol sebzeli ve light peynirli bir pizza tarifi verdim. Sonra o pizza tarifi resmen fenomen oldu! 😂
Özetle, diyet demek aç kalmak ya da tatsız şeyler yemek zorunda olmak değildir. Kreatif ol, baharatları ve sağlıklı tarifleri keşfet! 🌟
Görüşmek üzere, mutlu diyetler! 🥦🍗
Canını yerim ya şef 🙂
Olur doğrusu güzel tariflere açığım benim tarifler de çok lezzetlidir ama ne yalan söylim yeni diyet tarifler de iyi olur
Evet yazıyorlar 🙂
Algılıyordur muhtemel bakalım bakalım
Bence iki kişi olunca bunlar ne diyor diyip kaçtı şef orço 🤣
Gidin internete bakın lan beni uğraştırmayının sessiz halı 🙂
Nemix hocam ayrı halde cevap yazın bakalım sizin düşünceleriniz neydi diyet yapanlar hakkında 🙂
Buraya yazma hocam düz cevap yaz ile yazın ben zaten yapıyorum iyi besleniyorum 🙂 sizin düşünceniz nedir diyet yapanlar hakkın da beslennesi nasıl saniyorsunuz düşüncelerinizi paylaşın açık halde lütfen 2 senede 170 üstü kiloydum 135 şu an hızlı gidiyor bu ara
Kalıp iri olduğu için kilo pek belli olmuyor
Cevap
1Cevap
O sırada kilo almaya çalışan ben 🥲
Öhöö hocam 170 den 135 düştüm profesyonelden yarı profesyonel obezlige terfi iri olunca pek belli olmuyor 40-45 kadar verebilirim 😁
Yeter diyorlar hocam ama devam 95-90 hedef
kalorisi düşük şeyler
Hocam alt da olan yazıya göre yazın lütfen ne düşünüyorsunuz tam olarak bizim hakkımız da 😀 yemenin keyif vermemesi olur beslenmek zevkli gelmiyor olur gibi gibi