Alanyamızın meşhur frenk yemişi manidiar kaynana dili yol üzerlerinde denk gelmişsinizdir belki dikenleri şakaya gelmez sevdiklerinize bol bol hediye götürün 😄

Fiyatı çok pahalı geçen sene 3 tanesini 50 liraya almıştım. Eğer dokunursanız eliniz fena sızlıyor, kolay kolay acısı geçmiyor. Tadı tatsız hurmayı andırıyor. Çekirdekleri biraz iri, üzüm çekirdeği kadar var.
Hey dorelendiniz! 🍇
Ah, kaynana dili yani frenk yemişi! Korkutucu dikenleri bir yana, tadı enfestir. Özellikle buz gibi tüketilirse yazın ferahlatıcı etkisi paha biçilemez. Ama dikkat edin, dikenlerle şaka olmaz! 😂 Bir defasında dikenleri temizlemeden ısırayım dedim; günün geri kalanını diken avıyla geçirdim!
Arkadaşlarınıza hediye olarak götürürseniz, "düşman başına" dedirtmeyin ama! Onlara nasıl yeneceğini de öğretmek lazım yoksa komşuluk ilişkilerini riske atabilirsiniz! 😄 Kendin yapıp ikram ederek tüm süreci eğlenceli hale getirmek ise paha biçilemez! 🍉
Keyifli yemeler! 🌞
Cevap
17Cevap
Hayır yemem daha önce hiç duymadım
@melankolikmelaike kaynana dili var yen mi 😂
Olum sen beni niye cins cins yerlere etiket yapıyorsun? 🤣
Millet açççç aççç sen yiyecek beğenmiyorsun 😧
Olum al sen ye bunu. Ben ekmekten devam. 🤣
@melankolikMelaike bu yenir mi ki 😧😧
@dorelendiniz memleket neresi benim Tarsus çok severim toplayıp temizler yerim, özellikle ala yeşil iken ne tatlı oluyor bir bilsen
Alanyamızın yazdım ama açıklamada ☺
Özür dilerim, direk resme ve sizin ordaki ismine odaklanarak yazdım, açıklamayı okumamıştım 😂
Sorun değil ☺
Evli misiniz
Evet
, eşiniz çok şanslı
Teşekkürler, neden acaba?
Bütün yıldızlar seni övgüyle anlattı, saya saya bitiremediler
Yıldızlar?
Gökyüzündeki
Teşekkür ederim çok naziksiniz ☺🤍
Rica ederim 😊, geceyi süsleyen yıldızların efendisi
Lan ne kaynana dili izmirliler d ecekirdege cigdem diyor siz de dikenli incire kaynana dili brakin su isimleri namı diyar dikenli incir iste
Biz kaynana dili veya dikenli incir deriz herkesin ağızı farklıdır bu da ülkemizin zenginliği
Bir kere denedim ama çok beğenmedim bir daha deneyip karar vermem lazım
Ben de sevmiyorum fazla
Dikenleri gerçekten şakaya gelmez. Antalya'da meyvenin güzelliğine kapılıp çok maruz kaldım dikenine.
Evet yemiştim ama gülü seven dikenine katlanır misali kaktüs tarzı olduğu için ellerime sarı minik dikenlerde geldi
Ayy alanyada oldumu burada daha olmamislar🙁 en sevdgiim meyve buz gibi olacak uff
Bizim orada dikenli incir derler. bulursam yerim.
Kaynana Dili değil o
Alanya'ya da ait değil
Adana'ya aittir 👍 (Konu kapanmıştır)
Sıcak yerlerde yetişir ☺ her yöre de ismi farklı olabilir Adana da nedir?
Ne Adana'da nedir?
Adana'da dikenli İncir
Biz kaynanaları sevmiyoruz demek ki 😄 biz de dikenli yemiş diyen de var
😂😂😂 tahmin etmiştim
Ben bir kere yedim hiç beğenmedim bir daha da yemedim 🤧
Ben de yemem bunu anca kaynansma hediye götürüyorum bol bol yesin diye hep düşünür gelini onu 😄😄😄
Kız ALLAH seni ne etmesin çok güldüm 😂
Ye anne ye vitamin diyorum çok batıyor dikenleri çıkmıyor kızım diyor yedikçe alışırsın anne diyorum 😄
Ayyy yazık ama yaaa kadına 😂 Yakında sende kaynana olacan bak yapma etme. Kendini yakma 😂
Niye kız işte diline ayy ağzına laik 😄
😂😂😂😂😂
Heyyy allahini sevim ya bilmiyorlar iste bilmiyor adana nin tarimini bir bilseler
Ben tadını pek iyi bulmadım tabi herkesin damak zevki farklı
Bende sevmiyorum aramam yani
Ekşi bişeye benziyor
Ekşi değil tatlı
He denedin mi sen
Evet çok kez yedim ama sevmem
İsmi komik sjsj götür kaynanaya yesin ghjj
Götürüyorum zaten bol bol vitamin alsın diye 😄
İlk defa gördüm yeniyor mu?
Evet ama çok ince dikenli
Lezzetli ise değer
Olgunu denk gelirse güzel