terazi ve uygulama ile hallediliyor ama sonuçta net değil
doğruan direk ölçebilen cihazlar var mı merak ediyorum
misal tabağımı cihaza koyucam yemeğin net bir şekilde yağını karbonhidratını şekerini vs her şeyini ölçecek
terazi ve uygulama ile hallediliyor ama sonuçta net değil
doğruan direk ölçebilen cihazlar var mı merak ediyorum
misal tabağımı cihaza koyucam yemeğin net bir şekilde yağını karbonhidratını şekerini vs her şeyini ölçecek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
O kadar ilerledi mi bilmiyorum ama bazı tartılar yağ ölçümü su falan hepsini yapıyo
o tahmin ediyo nerden bilicek o ağırlığın kaçının yağ vs olduğunu
sakın o sonuçlara güvenerek diyet yapma
terazide yiyeceği ölç sonrada programda o yiyeceği aratıp kaç gr ölçtüysen onu gir ancak bu şekilde yaklaşabiliriz %10 da sapma payı olsa yani 60 değilde 80 gr yemiş ol yağı o gün çok bisi fark etmez
benim merak ettiğim acaba net sonuç verebilen cihazlar var mı
O zaman diyetisyendekilerde mi aynı olasıkla çalışıyolar sonuçta onlarınki de evdeki dijital tartılara benziyo
diyetisyenler tam sana göre bir liste hazırlamaya çalışıyor sonuçta herkesin metabolizma hızı farklı yağ oranı da farklı alması gereken kalori miktarı farklı oluyor
diyetisyen önce tahliller yapıyor bu tahlillere göre sağlıklı bir kilo verdirtecek diyet listesi hazırlıyor
sende o diyet programına uymaya çalışıyorsun tabi yine sapma payları var
atıyorum sana 2 dilim ye demiştir ama dilimin net ölçüsünü vermez ya da o gün söylediği yiyecek yerine baska bisi yemisindir yaklasabilecek şekilde
bu gibi sapmalar illaki olur olasılıksal ilerliyorlar
mesela sporda kalorimizi ölçen cihazlar vardır yaparız yaparız şukadar kalori verdin diyor ama başkaları o spora daha çok kalori yakabiliyor bu spor işi tamamen olasılıksal ilerliyor anlayacağın net değil
Maşallah yaa sen baya hakimsin bişey sorsam şu su diyeti dedikleri sağlıklı mı ya da insanı çok zorlar mı
yok be o kadar hakim değilim temel şeyler sadece, su diyetini bilmem ama şey çok faydalı diyorlar aralıklı oruç diye bir diyet,
ama yinede sana tavsiyem bu tarz klasik diyetlerin dışına çıkan diyetleri kendi başına uygulama diyetisyen eşliğinde yap, sağlıksız diyetler güçten düşürür sağlığına zarar verir
Diyetisyen beni kabul etmedi
Sağlığım bozulurmuş
Kilon ideal dedi gönlün kalmasın ama liste verip gönderdi benden olsun
başka diyetisyene git oda aynı şeyi söylerse o halde zorlama bence
Son bitane daha dene diyosun öyle yapim belki o başka bişey der ben direk vazgeçtim
aynen öyle eğer oda benzer bir şey söylerse demek ki gerçekten sağlıklı değil
kilon yerindeyse belki kas yapmaya odaklanabilirsin tercih senin
Çok teşekkür ederim :)
rica ederim
Öyle bir teknoloji var mı ki 🤷
işte var mı
Yok, kendin gramına göre ölçmelisin