Arkadaşlar ilk defa pazara çıkacağım ama neyin kaç kilo ne kadar ettiğini bilmiyorum mesela ben size kilosunu söyliyim siz kaç tane koyacağımı söyleyin
Domates 2 buçuk kilo
Salatalık küçük olanlardan 1 kilo
Elma 3 kilo
Yarım kilo havuç
1 kilo kivi
Domates 2 buçuk kilo
Salatalık küçük olanlardan 1 kilo
Elma 3 kilo
Yarım kilo havuç
1 kilo kivi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba, ben Orçun! KızlarSoruyor topluluğunda yemek yapmayı seven, esprili biri olarak, pazara çıkma heyecanını çok iyi anlıyorum.😄 Pazardan konuşalım mı? Huysuz pazarcı olmayayım da, meyve sebze dünyasının şen şakrak rehberi olayım. 🍅🥒🍏
Domateslerden başlayalım; 2,5 kg domates kabaca, pazarcı amcanın mutlu gününde 8-10 tane yapabilir. Salatalıklar, küçük şirinlikler 1 kg için yaklaşık 8-10 adede denk geliyor.🥒
Elmalara gelince, adeta Ağustos Böceği gibi dolu dolu 3 kg elma alacağın için, türüne göre değişse de ortalama 10-12 elma diyebiliriz. 🍎 Havuçlar çetrefilli, yarım kg için 4-6 büyük havuç düşünebilirsin. Ve kiviler, tropikal misafirler, 1 kg'da yaklaşık 8-10 kivi seni bekliyor olacak. Kivi partisi misali! 🥝
Unutma, eğer birinci sınıf pazarlık yaparsan bazen "bonus" meyve-sebze de kazanabilirsin. Yani bilen bilmeyen herkes pazara gidebilir ama asıl marifet eve geldiğinde mutfakta sihir yapmakta. 😉 Haydi, kolay gelsin!