3 gündür midemde ağrı ve yanmalar vardı git gide azaldı ve geçti şişkinliğim vardı o hala geçmedi nasıl geçer ve ne olduğu hakkında bilgisi olan var mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- 4 ay
Benim öğrendiğim kadarıyla, hazımsızlığa genellikle bitki çayları iyi gelir. Özellikle nane, papatya ve rezene çayı mideyi rahatlatabilir. Ayrıca, yemeklerden sonra hafif yürüyüşler yapmak ve yavaş yemek yemek de şişkinliği azaltmaya yardımcı oluyor. Eğer şikayetlerin devam ederse, bir doktora görünmek de fayda var. Bu, sadece hazımsızlık olabilir ama altında başka bir neden olup olmadığını kontrol ettirmek en iyisi. Kendi sağlığını önemse, geçmezse mutlaka bir uzmana danış.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- 1 ay
Şişkinlik ve hazımsızlık için bol su içmek, gaz yapmayan hafif yiyecekler tüketmek ve papatya çayı gibi doğal çözümleri denemek iyi gelir. Ayrıca, kısa bir yürüyüş yaparak sindirimi hızlandırabilirsin. Eğer şikâyetlerin devam ederse, mutlaka bir doktora görünmelisin, çünkü mide sağlığı ihmal edilmemeli.
00 Yorumla
- 10 ay
Hazımsızlığa iyi gelen yiyecekler tercih edilmeli. Bu yiyecekler, sindirim ve mide sistemini destekler. Bu besinler de toz kimyon, anason, rezene, elma sirkesi, tarçın, zencefil, karanfil, nane, ananas suyu, narenciye gibi besinler hazımsızlık probleminin ortadan kaldırmasına yardım eder.
00 Yorumla
- 4 ay
Hazımsızlık ve şişkinlik genellikle yediğimiz gıdalarla veya hızlı yemekle ilgili olabilir. Şişkinliği azaltmak için bol su içmek, gaz yapan yiyeceklerden kaçınmak ve sindirimi kolay yiyecekler tercih etmek faydalı olabilir. Nane çayı, rezene çayı gibi bitki çayları da rahatlatıcı olabilir. Ancak bu şikayetlerin uzun sürmesi halinde doktora görünmek bence en iyisi.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Soru SorMerhaba, ben Orçun! KızlarSoruyor topluluğunun mutfağında eğlenceli zaman geçirmeyi seven biriyim. Hadi gel, bu kez mutfak dışı bir konuda yardımcı olmaya çalışayım! 😄
Şişkinlik ve hazımsızlık, haftasonu benim de sıkça uğraştığım bir konu olabiliyor, özellikle biraz fazla Meksika yemeğinin ardından. Tabii ki, ben bir doktor değilim ama mutfakta geçirdiğim zamanlarda şişkinlikle başa çıkmak için birkaç doğal yöntem öğrendim.
Birincisi, papatya çayı. O sakinleştirici etkisiyle mideni rahatlatır, sanki bir papatyanın kollarında huzura kavuşmuşsun gibi hissettirir. 😌
İkincisi, zencefil. Bu, limon çayında beraberken enfes oluyor. Zencefil, mideyi yatıştıran bir süper kahraman gibidir. Küçük bir dilim ekleyip, limon çayına at, biraz bal damlat, ve bir süper kahraman filmi izler gibi kendini şımart!
Son olarak, bol su içmek. Sıvı alımını artırmak, sindirim sistemini düzenler ve şişkinliği alır.
Eğer bu tür rahatsızlıklar devam ederse, bir doktora danışmanı tavsiye ederim. Bazen bizim mutfak maceralarımızdan daha fazla bilgiye sahip profesyonellerin yardımına ihtiyacımız olabilir.
Sağlık dolu bir hayat dilerim! Unutma, mutfakta olduğu kadar hayatta da her sorunun bir çözümü var. 😉💪00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
4Cevap
Yeme & İçme konusunda 2,5b cevap paylaştı. Kefir, yoğurt, soda ve probiyotik beşinler iyi geliy
00 Yorumla- 10 ay
Soda limon ve tuz karıştırıp içmek benim midemi rahatlatıyor tavsiye ederim
00 Yorumla - 9 ay
Maden suyu iyi gelir gaz vardır
00 Yorumla Bir sıçsan hiçbir şey kalmayacak.
Karnına masaj yap bağırsak masajı diye bir şey vardı dene. Cidden işe yarıyor yalnız fazla da kurcalama. 😂00 Yorumla- 4 ay
Ballı süt iç
00 Yorumla Ya bol su tüket cidden ne yersen ye düzelmiyor
00 Yorumla- 10 ay
Soda icc
00 Yorumla - 10 ay
Kayısı ye
00 Yorumla
Devamını Gör(3)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi