Nostalji olarak sobanın üzerinde pişirdiğimizi hatırladığımız, şimdiler de ise büyük şehirlerde sokak satıcılarından aldığımız kestanenin kilosu 400 TL'yi aştı.
Çiğ kestane kilosu 250 TL civarında, sokak satıcılarında ise 400-500 TL civarında..

Nostalji olarak sobanın üzerinde pişirdiğimizi hatırladığımız, şimdiler de ise büyük şehirlerde sokak satıcılarından aldığımız kestanenin kilosu 400 TL'yi aştı.
Çiğ kestane kilosu 250 TL civarında, sokak satıcılarında ise 400-500 TL civarında..

Markette kestanenin kilosu 250 lira bandındayken, sokak satıcılarında 500 lira olması normal. Adamlar 150-200 lira civarında toptancıdan alsa ortaya koydukları emek, pişirme maliyeti, tezgah maliyeti, saatlerce soğuk havada-ayakta yaptıkları iş düşünülmeli.
Abartılı olan market fiyatı.
Ağzıma sürmüşlüğüm yok. Nedense damak tadıma hitap etmeyecekmiş gibi geliyor. Bu yüzden mesafeliyim kendisine karşı. Belki bir gün denerim ama o gün bugün değil.
Cevap
49Cevap
Gider kendim alır yapar yerim gadası
Ben uzun zaman önce yedim
En fazla 50 TL olması gereken kestanenin kilogram fiyatı eğer 500 TL bandına kadar yükseldiyse vay bu ülkenin haline..
En son çocukken yedim, neyse ki almak zorunda olduğum veya sevdiğim bir şey değil.
Asgari ücretli bir vatandaşımız 12 saat çalışıp kazandığı günlük ücretle 1 kg kestane alamıyorsa o ülke bitmiş demektir. Allah fakirin, fukaranın yar ve yardımcısı olsun.
Geçen hafta yedim. Kendin alıp pişirmek daha güzel
yatırım yaptım resmen ben, 10 kg, kilosu 150 TL'den satın alıp, stok yaptım, ailecek tüketiyoruz, bizzati sokak lezzeti değil, ev lezzeti ilan ettim 😀
Kuruyemişler'de o fiyat bandında. Pahalı olduğu için insanlar çok fazla alamıyor. Gittikçe çöken ekonomi ile birlikte sağlıklı beslenmekte imkânsız hale geliyor.
Yesek iyidir severiz de, yemesek ölmeyiz... Bu milleti bi kestaneye hasret bıraktılar amıngoyim.
Geçen kış bi minik kese kağıdı kestaneye 50 lira ödediğim gün sokakta kestane zevkiyle vedalaştığım gün oldu :/
Çok severim ama bu fiyattayken yenmiyor sokak satıcısından zaten almıyorum alıp evde yapiliyor
bir çok şeyin fiyatı yukarı çıkarsa en ufak bir şey de geri kalmıyor işte, farkı kapatmak için fiyat artıyor.
kışın alırız aslında ama bu sene almadık
fırında balık sonrası atarsın fırına hem enerji tasarrufu hemde eğencelik olur
Çiğ kilo 200 TL zaten odunu kömürü isciligi fiyat normal. Dün akşam yedim
Sokaktan hiç kestane yemedim evde kendimiz yapıyoruz.
2 hafta oldu… 🤭
Kestane soba mantığı tam benlik kokusu… 🙈 100 gr alırım gördüğümde… 🤭
Geçen aldım kilpsu 120tl ye hiç güzel değildi aldığıma pişman oldum içi fostu
Tadını pek sevmediğim için yemesem de umrumda olmaz.
Geçen hafta yemiştik. Bir bağ evinde ateş sobasında pişirmiştik
Öyle aradığım bir yiyecek değil. En son 1 sene içinde yedim ama ne zaman hatırlamıyorum.
Pazarda 180 - 200 tl al yarım kile yersin evde. Biz ayda 1 alıyoruz
Şu kestane bu kadar abartılmasa fiyatta bu kadar olmaz. Nedir ha alt tarafı kestane yani.
Çok uzun zaman önce yemiştim pek sevmem yemesem de olur
Carfoursa dan aldım 140 kg ydı kilosu ve gayet lezzetliydi
Dün yedim :)
Kestane ağacı diktim büyüyüp kestane vermeye başlayınca çizip çizip yerim artık 😅😂🤣🤣
zaten bir cins kestane var büyük olan alınmaması gerekiyor pişirenlerin ki daha başka
Yönetimin, kötü ekonomik politikasının bir sonucu bu.
Tıpkı tarım ülkesi olmaktan çıkarak ithal eden bir ülke olma durumu.
150-200 tl kilosu, kimse sana pişmişini zorla satmıyor ki. Kendin de pişirebilirsin.
hafta sonu yedim ama kilosu 250 filan.. alin kendiniz yapin evde
İğne bile üretilmeyen ülkede normal bir durum bilinçli yok etme poliitikası
Kestane 3 ay önce falan yedim ama beğenmedim yarısı çürüktü. Kestane tüketmemenizi tavsiye ederim
2 hafta önce yemiştim sanırım
Şimdi yapıyorum kg si 180 tl
pis yerden yemem parasından degil
Dün akşam Beyazıt meydanında
Onlarınki nasıl o kdr güzel pişiyo ya
5 yıl olmuştur bunlardan almayalı
10tl 2 tane verdiler :)
İyiki bahçemizde mevcut
Öh artık. Git normal al evde yap daha iyi tavada
hayatta o kadar para vermem
kış sezonuna geçmedi en son geçen yıl yedim
Sobam olsa pişirirdim evde
Çok uzun zamandır yemiyorum
Hatırlamıyorum, geçen sene olabilir.
Geçen hafta pazardan 1 kilo 200 tl aldım yedim.
Kestanede yemeyelim arkadaşlar
Kestaneci olma fikri çık aklımdan
Yaklaşık 1 yıl önce yedim.
Sevmem zaten uzun zaman olmuştur
Sevmediğim için sorun yok
Evde kendim pişiriyorum
Tanesi 11 tl olmuş haberlerde çıktı
Bayağı oldu bea
patates közlesin develer
2 yıl önce yemiştim bu sene de yeriz inşallah
Bu sene daha yemedm çok da severim halbuki 😢
İki gün önce yedim 😋