Teşekkürler @KizlarSoruyor
Tavuk kanatlarını ızgarada pişirirken nelere dikkat edilir?
Teşekkürler @KizlarSoruyor
Mangalı yaktıktan sonra mangal ateşi köz haline gelene kadar beklemek, pisirecegimiz kanatları mümkünse bir gün önceden matine edip ateşle buluşturmak ve sonrasında çok fazla pişirip kurutmamak önemli.
Ben marine olarak yoğurt, salça, zeytinyağı, kekik, pulbiber, tuz kullanıyorum. Kanatları iyice hazırlamış olduğum sosla harmanlayıp daha sonra üstünü streçliyorum. Dolapta iyice dinlendikten sonra mangala atıyorum.
Birde yanında domates, biber közler ve güzelde bir salata yaparsak on numara beş yıldız olur. 😋
Aynen kardeşim teşekkür ederim ☺️
Rica ederim kardeşim 🫱🏾🫲🏼
Bir soru daha sordum kardeşim Arkadaşımın sevgilisi bana uyarı mesaj attı, yerimde olsaydınız ne yapardınız? ↗
İşin sırrı endirekt pişirme tekniğinde. Maalesef ki aşağıdaki yorumları okuduğumda yanlışlar gördüm.
Öncelikle kapaklı bir mangal edin. Mangalı yaktıktan sonra mangal ateşi köz haline gelene kadar bekle. Közleri mangalın yarısında topla. Kalan boş kısma tavuklarını ya da diğer etlerini diz. Marinasyon olarak 1 gece zeytinyağı pul biber ve kekik karışımında beklet. Sonra etlerine varsa et termometresi saplayarak 83 dereceye gelene kadar pişir. Tavuk kanat yapacaksan kıllı oldukları için öncesinde pürmüz ile yakmayı unutma. Sonra kanat tavuk ya da etlerini közün üzerinde 1 dk bir tarafı 1 dk diğer tarafı şeklinde pişir sonra parmaklarını ye. Olay bu kadar basit. Sana fikir olsun diye örnek video atıyorum. Mangal kısmına bak çünkü videodaki marinasyon kısmıda yanlış. Yoğurt süt ayran konulan tarifler kötü etler içindir. Çünkü kalsiyum etteki proteinle kimyasal tepkimeye girer ve etin liflerini çürütür. Bu sayede kötü kayış gibi sakız gibi et yumuşamaya pamuk gibi olmaya başlar. Bunu önlemek için süt ürünü yerine kaliteli et al olsun bitsin.
https://www.youtube.com/embed/TybEgXSm5bYEmeğine sağlık kardeşim gece gece içimizi ısıttın benim de aklıma geldi de öyle sordum sanırım yaz aylarını özledim
Yaza gerek yok, mangalı her sezon yakabilirsin. Örneğin kar yağınca kar üstünde sucuk ekmekte harika olur.
Yaz aylarında daha çok seviyorum
Yüksek , kor ateşte pişmemeli dışı kızarıp içi çiğ kalacaktır. Bunu önlemek için közün üstüne kül serpebilirsiniz ateşi sakinleştirecektir. Tavuk ürünleri yüksek miktarda bakteri barındırdığı için dışı kadar içi de pişmeli.
Teşekkür ederim
Marinesi güzel yapılmalı bıçakla çizikler atılmalı çok yüksek ateşte de olmalı çok sönük ateşte de olmamalı orta ayar ateşte yavaş yavaş pişirilmelidir marinesine yoğurt kekik iki diş sarımsak pul biber Tuzla birlikte güzelce En az 4 saat önceden harmanlanır üzerine streç film geçirir buzdolabında bekletirsin ondan sonra mükk.
Yemesi harika oluyor
Cevap
7Cevap
tavuk önceden marine edilmeli, ateş harlı değil köz olmalı yavaş pişirilmeli, et iyi pişmeli ama çokta yanmamalı, extra olarak;
hazır ateş varken soğan biber atarak sofra zenginleştirilir ve seviliyorsan kültür mantarının sapını koparıp ters koyup içince biraz tuz atıp içinde suyu birikince yiyebilirsin çerez gibi :D
Aynen grall 😂
Airfryer da pişirdim
Onda da güzel oluyo. Az önce de sucuk pişirdim efsane oldu yaa. Gelin hepinize yapayım
Teşekkür ederim kardeşim afiyet olsun
2 tarafıda aynı ısıda aynı dakikada pişirebilirsen efsane bi tat elde edersin
Özellikle mangalı peşinde çok güzel olur
Kanatların yanmamasına
Olsaydı çok güzel olurdu 😋
Benim mısır ekmeğim
Efendim
Evet öyleyim kgjk
sjsjsjsjsjsjsjsjsjsjsjsj kardeşim benim
Ben bir şey diyeceğini sandım abi kgjk
Olsun 😂
Bıçakla çizikler atılmalı ve sosu da çok iyi yapılmalı gerekirse 1 gece sosta bekletilmeli
Fazla pişirip yakmamaya dikkat etmek lazım 😎
Benim için marinesi ve sosa eklenecekler önemli
Evet
Bilmiyorum, sevmiyorum
Neden
Et sevmiyorum
Aaa vejeteryan mısın?
Sayılır
Sos çok güzel gözüküyor
Evet yaz aylarını özledim
Şefe sor anlamam
Offf canım çekti acılı acılı