Sadece makarna yumurta bide cay yapmakdan baska yemek yapmasını bilmiyorum
Yaşım 22 bu arada yanlış yazdım KS de
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılHayır, kesinlikle utanılacak bir şey değil! Yemek yapmayı bilmemek, birçok kişinin yaşamında ortak bir durum olabilir. Yemek pişirmek, yaşam becerileri arasında yer alır ve bu tür becerileri öğrenmek için zaman ve deneyim gereklidir. Yemek yapmayı öğrenmek istiyorsanız, başlamanın en iyi yolu basit tariflerle ve adım adım rehberlerle başlamak olabilir. Ayrıca, çevrimiçi platformlardan veya yerel yemek kurslarından faydalanarak da yemek yapmayı öğrenme konusunda destek alabilirsiniz. Unutmamanız gereken en önemli şey, yeni bir beceri öğrenmek için her zaman zaman ve sabır gerektiğidir. Yavaş yavaş ilerlemek ve denemekten korkmamak önemlidir. Yemek yapma becerisini öğrenmek, hem keyifli bir deneyim olabilir hem de sağlıklı ve lezzetli yemekler hazırlamanıza yardımcı olabilir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Yeme & İçme konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılÖğrenirsin, aslında öğrenmelisin de... 17 yıllık evliliğimde evin TEK aşçısı ben oldum, çocuklar doğduktan sonrası dahil. Eşim yemek yapmayı sevmiyor ve öğrenmeyi de istemiyor diye onu bu konuda zorlamayın, bu işi üstlendim ve sonra, yıllar içinde görev olarak üzerime yapıştı. Yemekleri sadece benim yapıyor olmamdan dolayı takdir falan görsem neyse, o da olmadı. Evli olsun, bekar olsun herkes öğrenmeli. Yemek yapmak, yediğin yemekten zevk almak bir kültür meselesidir.
00 Yorumla
+1 yılUtanılacak bi şey değil. bilmemek değil öğrenmemek ayıptır derler üstelik gencecik kızsın 24 yaşında olsaydın dahi ayıp olmazdı hayatta gelişmek ve değişmek istiyorsak bunun yaşı yok.
Ben de 19 yaşımda yemek yapmaya başlamıştım. inan zor bi şey değil. bana da hep zor gibi geliyordu gözümde ama başlayınca hiç de öyle olmadığını gördüm. zaten çoğu yemeğin mantığı da bence aynı.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
124
Cevap
139Cevap
- Yeme & İçme konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılEvet Utanılacak bir şey olabilir İnsan yemek yapmayı Bilmez mi Ama bu senin suçun olmayabilir Onun bir şey demiyorum bilmemek de ayıp değil aslında öğren memek ayıp Yani burada senin bilmiyor olman Utanılacak bir şey değil öğrenmeye teşebbüs etmemişsin bu Utanılacak bir şey olabilir
20 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılSen öğrenirsin bu işi, umut ışığı var :)
10 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 64,4b cevap paylaştı.
u +1 yılhayır değil neden olsun herkes bilmek zorunda değil.. ayrıca tariflere bakarak da kolaylıkla öğrenilir.
20 Yorumla
+1 yılbence geç bir yaş annem benim ablama 8 yaşında yemek yaptırdı öğretti annem 17 yaşında yemek yapmayı öğrendi ben erkek halimle 10 12 yaşlarımda çay yapma yemek işlerine yardım etmeyi öğrendim 17 yaşında patates kızartması taze fasulye yemeğini yaptım annem her zaman diyor yemek yapma kadın işi ama beraberlik herkesin işi der erkek adamda yemek yapmayı bilecek der olaki eşin rahatsız olur çocukların işi yüzünden yetişemez ya da çalışan biri olur onun yerine de sen yemek yaparsın ona az çok destek olursun der ben öyle yetiştim
30 YorumlaYeme & İçme konusunda 1,8b cevap paylaştı. Ben olsam bugünkü aklımla bakınca, utanmasam da kendimi bayaa bir eksik hissederdim. Benim oğlum da senin yaşından ve bir elmayı bile bıçakla soyamiyor. İnsanın bu yaşta başta ev işleri olmak üzere, her konuda kendisine yetecek kadar bilgi ve tecrübesi olması gerekir.
110 Yorumla
Soran+1 yılPeki neden ögrenmiyor oglunuz
Soran+1 yılAnladim umarim oda benim gibi ögrenir
Soran+1 yılSiz yardimci olabilirsin ona nasihat verirseniz iyi olur
Beraber yemek yaparsaniz eglenceli olabilir onun için
Soran+1 yılElbette biliyorum, ben ağzımda altın kaşıkla büyüdüm , yarin bir gün hizmetci tutarim yaparlar
Soran+1 yılAnladim söz geçiremiyorsunuz demek ki biraz az dolaşın KS de daha falza çoçuklarinizla ilgilenin iyi edersiniz
+1 yılHayır, utanılacak bir şey değil ama kendin için yapmayı ögrenebilirsin, bu hayatta ne yaparsan yap bir başkasına bağımlı yaşama, kötü insanlardan ve mekanlardan uzak dur kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğren... Sana bir şarkı önerim var bravo güçlü kadına şarkısı mutlaka dinle
11 Yorumla
Soran+1 yılTesekür ederim dinlerim
Hiç dert etme, inan hani örneğin yapman gerekecek olsa, velevki misafir gelecek, internette videolarla anlatımlı harika tarifler var, bakar bakar yaparsın.
Ayrıca bu tabii ki utanılacak bir şey değil, utanılacak neler, kimler var ahh ah. Tek kusurun (illede kusur arayacaksak eğer) varsın bu olsun :)
Hiç bunu kafaya takma, gerçekten etli, sebzeli, tatlı, tuzlu harika tam ölçü tarifler var her zaman elinin altında.11 Yorumla
Soran+1 yılTesekürler 🫶🏻🫶🏻🌻
+1 yılBende yemek yapmayı bilmeyen biriydim ama YouTube'da tarif videolarını izleyip deneyerek bugün bir çok yemeği yapmayı öğrendim.
Sadece yemek değil, her konuda bilmiyorum demek yerine eğer çaba sarfederseniz mutlaka onu başarırsınız.
10 Yorumla
+1 yılEvet bilmen lazım elalem için değil ama kendin için yemek yapmayı temel şeyleri bilmen lazım yemek temizlik sorumluluklar bunlar önemli ve 22 yaş erken bir yaş değil geç kalmışsın o yüzden evde annenden ne öğrenirsen senin yararına olacak illa evlilik için demiyorum ama Allah korusun ailene bir şey olsa sen tek yapacaksın o yüzden kendin için öğren 🫶
20 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 10,8b cevap paylaştı.
+1 yılBunlar sana yetiyor mu? Daha fazlasını bilmek istiyor musun?
Buna göre hayatını şekillendirebilirsin. Kimse her çeşit yemeği yapmayı bilmek zorunda değil. Bu da senin tercihin20 Yorumla
+1 yılZamanla gelişiyor. şu an okuyorsun vs derken kurstan kursa günümüzde bu tür şeyleri öğrenmek için yeterli zaman olmuyor. Birde annemiz (Allah razı olsun) bir çok şeyi hazır ediyor. Bircok kişide durum oyle. İş başa düşünce gelişir. Bende bilmiyordum, işe girip başka şehire taşınınca kendi kendine gelişti. Tarifler vs kendimden de birşeyler ekleme yöntemi güzel sonuclar ortaya çıkıyor.
10 Yorumla
+1 yılBen 26 yaşındayım. Ben bile mutfakta hâlâ iyi değilim. Tabii yumurtadan ve çaydan fazlasını biliyorum fakat yine de büyük bir eksikliğim var mutfakta... Utanılacak bir şey olarak da görmüyorum bunu. Özellikle elin yatkın olmadığı için iyi değilsen bu gayet normal.
10 Yorumla
+1 yılHamaratlık başka bir boyut.
Fakat iki yumurta kıramayacak, basit bir patates yemeği bile yapamamak, erkek olsun kadın olsun bence beceriksizlik..
Çok zor şeyler değil bunlar..
11 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin Tesekürler
9 yaşında başladım mecburiyetten 10 yaşında hem yemek temizlik yaptım okuldan gelince 13 yaşimda hem okudum hem yemek hem temizlik birde kardeşim doğdu annem işe gitti ben baktım ama keşke öğrenmeseydim bilmiyorum diye çok ezdiler herkes işini yaptırdı bilmemek daha iyi herkes senin işini yapar keşke bende bilmeseydim
15 Yorumla
Soran+1 yılVay helal sana kücük yaşda ögrenmisin
Soran+1 yılHmm böyle akrabalar olmaz olsn naletler
+1 yılBence menü gayet yeterli 😅 hem yumurtanın 10 türlüsü makarnanın da 5 türlüsünü bilsen bunları kendi arasında kombinasyon yapsan ohooo kaç yemek eder. Sıkma tatlı canını ☺️
13 Yorumla
Soran+1 yılTesekürler😂😂
- +1 yıl
Ne demek birgün yaparsan soğanlı tarçınlı yumurtanın yanına domates soslu makarna nı yerizz 😋
Yeme & İçme konusunda 830 cevap paylaştı. ıyyy senin gibi kız olmaz olsun şaka şaka olabilir yani herkes bu yaşta yemek yapabilir diye bir şey yok
ayrıca makarna pilav günlük yemekler zaten12 Yorumla
Soran+1 yıl😃 tesekür ederim
+1 yılHayır değil ama öğren çünkü evleneceksin eşine çocuklarına yemek yapman lazım.
Ben erkek halimle tüm yemekleri yapıyorum mesela.11 Yorumla
Soran+1 yılHelall valla
+1 yıltabiki utanılacak bir şey değil , bir başlasan sadece bazı ayrıntılar bilmen gerekir zaten yemek yapmak zor değil 😊🌺
12 Yorumla
Soran+1 yılTesekürler
- +1 yıl
Rica ederim
Utanılacak bir şey diğil jamanla öğrenebilirşin
10 Yorumla
+1 yılİnsan sonradan neler öğrene biliyor sende bir gün bir bakarsın aşçı gibi olursun hayırlısı olsun de insanı hep tamamlayan sebepler çıkar hayatında
13 Yorumla
Soran+1 yıl👍🙏🏼
- +1 yıl
Evleneceğin kişinin ailesinde belki öğreneceğin iyi aşçılar olur hayat süprizlere gebedir
Soran+1 yılAynen öyle
Bende bilmiyordum senin gibi hala da çok eksiğim var. İnternette yemek videoları izleyerek öğrendim. Neyi nasıl yapacağını gösteriyorlar. Onları izleyerek yaptıklarını sende yaparsın ve yemek ortaya çıkmış olur.
10 Yorumla
+1 yılsenin yaşıtların çocuk sahibi. utanılacak bir şey fakat öğrenirsin
12 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka be
- +1 yıl
diğer kızlardan geri kalıyorsun
Utanılacak bir şey değil fakat eksik bir şey ben bile erkek olarak 16 yaşında öğrendim yemek yapmayı hani Allah korusun yarın öbür gün tek başına yaşama durumun olsa yemek yapmasını bilmiyorsun çok zorluk çekersin.
10 Yorumla
+1 yılNe kadar güzel hamarat bir hanımefendi.. Maşallah
11 Yorumla
Soran+1 yıl🤣🤣🤣 senden daha hamarat oldum kesin
+1 yılyemek yapmayı bilmemek utanılacak bir şey değildir
çünkü yemek yapmak için öğrenmek gerekir
yani bilmemek ayıp ve utanılacak bir şey değil öğrenmemek ayıp ve utanılacak bir şeydir demek istiyorum10 Yorumla
+1 yılUtanmassan yazık zaten gerçi şimdiki nesilde utanmada yok beceriksiz ve bilgisizler
11 Yorumla
Soran+1 yılKalbimi kirma lütfen bende haya var utanma duygusu var bende
+1 yılKardeşim millet neler neler yapıyor da utanmıyor sen yemek yapamıyorsun diye ne utanması
11 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin galiba saol morel veren
Yeme & İçme konusunda 3,4b cevap paylaştı. Zamanla pilav yapmayı öğrenebilirsin, zor değil kesinlikle.
12 Yorumla
Soran+1 yılEvet ögrencm
ya tabiki değil ama ne var yemek yapmakta salçalı makarnayı nasıl yapabiliyorsan aç bak internetten başka tariflere yavaş yavaş adım adım öğren başka yemeklerin nasıl yapıldığını
10 YorumlaHiç utanma hatta öğrenmeye bile çalışma bak çok ciddiyim ablası. Ben bi baklava bilmiyorum onu da denemedim denesem yaparım ama tecrübelerime dayanarak Yemek yapmasını bilmeyenler el üstünde 😉
10 Yorumla
+1 yıldeğil. ananem annemi mutfağa sokmamış babam annem yemek yapmayı öğrenene kadar önüne ne koysa yemiş... babamın restorantı var ama yemeği evde yer hala. buradan olmaz diyenlere selam olsun :)
10 YorumlaTarife uyarak çoğu yemek yapılabilir bence. Ben 20 yaşındayım ve evde yemek işi bende değil ama tarife uyarak yaptığım zaman çok güzel oluyor. Bence bunu utanılacak bir şey olarak görme.
10 Yorumla
+1 yılYemek yapmak zor bir şey değil, istediğin zaman aç bir yemek videosu hemen yaparsın. Demek yemek yapmana gerek kalacak bir durumun olmamış bu utanılacak bir durum olamaz
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİnternet var ögrenirsin illaki sogan, salça, tuz, baharat ve sıcak, su üzerine ne katarsan yemek olur.
12 Yorumla
Soran+1 yılTesekürler ama bide tadini tuturmak önemli oluyor
Cevap sahibi+1 yılKuzu zaten düzgünce ögrenirsen yaparsan tadı olur.
Geliştirilebilir şey de başlaman lazım yavaştan alışmaya
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet 👍
Utanılacak bir şey değil. Ama bunları kendin için yapmalısın. Yani hem zevklidir. Hem de tek kaldığın zamanlar besleyici şeyler yersin.
20 YorumlaNormal ama öğrensen çok iyi olur. Bir çok yemek yapma videoları var tane tane anlatıyorlar. Zamanla harika yemekler pişirirsin
20 Yorumla
+1 yılAman çok utanılacak bir şey tühhh ne yapacağız şimdi kız 😂 yok kuzum ya nolcak öğrenirsin sonra da geliştirirsin kendini. 😘 Tasalanma.
20 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 963 cevap paylaştı.
+1 yılDeğil ama bana göre kız ya da erkek fark etmez kendini idame ettirecek düzeyde yemek yapmayı bilmeli
20 Yorumla Niye utanılacak bir şey olsun kendini kurtaracak kadar bir şey biliyormuşsun istersen kendini de geliştirebilirsin bu konuda.
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 870 cevap paylaştı.
+1 yılUtanılacak değil tabiki ama geliştirmen gereken bir yan aslında. Herkesin birazcık da olsa anlaması gerekir
10 Yorumla
+1 yılKolay be öğrenirsin zor değil 18 yaşındayım biliyorum ve bir şey de yok yani 😂
Yapıp da tat tutturamamak utanç verici olmalı galiba 🙄10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 511 cevap paylaştı.
+1 yılAyy yemek yapmakta ne var canım?
Aç nefis yemek tariflerini yap istediğini. Sıkma canını bunun için. Yaparsın.10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSoru kalıbın bile utanılıcak bir şey değil diyor... Madem değil ne soruyon mq bize.
11 Yorumla
Soran+1 yılBazilari utanacak birsey diyorlar
Gizli Üye(30-35)+1 yılHerkes cok iyi yemek yapmak zorunda değil. Internetten baka baka öğrenirsin. Sıkıntı etme
11 Yorumla
Soran+1 yılTesekürler
Yemek yapmak kolay iş. Sebzeleri doğra at tencereye oldu yemek.
Atomu parçalamıyorsun sonuçta😀
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 436 cevap paylaştı.
+1 yılBen de pek bilmiyorum. Ezbere bilmeye de gerek yok zaten. Youtube'da bir sürü yemek videosu var. Bakıp yapılabiliyor gayet
10 Yorumla Ben 31 yaşındayım tam olarak bilmiyorum. Bunda utanılacak bir şey yok. Zamanla öğrenirsin gerçekten istiyorsan.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılŞu kadar söyleyeyim, her erkek sevdiği kadının yaptığı yemeği yemek isterve erkekler için bu çok güzel bir duygu. Bence öğrenmekten zarar gelmez. Yavaştan bir tane tarifi evde denemeye başlamanı öneririm
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılöğrenirsin🤷♂️zeki kızsın. yemeğin kralını yaparsın
12 Yorumla
Soran+1 yılTesekur ederim mutlu ettin zekiyimdir shshsh🤣🤣😂🥰
Cevap sahibi+1 yıl🤍
+1 yılDeğil. Öğrenmeye çalış yeterli. Ben ilk yaptığım keki hatırlıyorum da hatırlamak istemiyorum bile 😀. Şimdi herkes beğeniyor yaptıklarımı
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılBu öğrenilecek bir sey elinin altında internet sadece onu kullanmasını bileceksin internet kullanmasını ögrenirsen uzaya bile çıkarsın
10 Yorumla Yeme & İçme konusunda 415 cevap paylaştı. Değil, öğrenirsin, açıkçası ben de 44 oldum, hiicc pilav fasulye vb yemek yapmadım, basit şeyler yapabiliyorum yumurta, makarna, menemen, tost gibi
10 YorumlaNiye utanılacak bir şey olsun ki? Bilmeniz gerekmiyor.
20 YorumlaSoruya saçma dicektim. Cevaplar daha saçma. İster öğren, İster öğrenme. Senin böyle bir zorunluluğun yok. Ben yemek yapmayı bilirim de yeri gelir bilmem etmem derim. Neyine utancaz lan hırsızlık mı yapıyoz? !!!
00 Yorumla
+1 yılYani, ben her çeşit yemek ve künefe bile yapıyorum, gerçi sevdiğim kadın olsun onada yaparım bana yemek yapsın diye evlenmiyeceğim sonuçta,, sen İSMEK yemek kursu var ya da belediye kursları bence git
00 Yorumla
+1 yılSorun yok öğrenirsiniz. Bilmemek değil öğrenmemek ayıp demişler.
10 Yorumla
+1 yılBilmemek değil öğrenmemek ayıp öğrenemeyen başla bence
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılUtanılacak şey değil, zamanla öğrenirsin, öğrenler mükemmel mi yapıyor, mükemmel olacağım diye uğraşma zamanla oturacak, bu başkaları için değil kendin hayatta kalabilmen için sana lazım olan bir sey
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYouTubedan aç bir video yaparsın böyle düşününce bilmeyen yok. Ben böyle öğrendim yani ilk yapışında bile çok güzel oluyor yemek her adımı doğru yaptığında.
10 Yorumla- Devamını Gör (203)
Devamını Gör(248)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Yeme & İçme > Sorular > 22 yaşındayım, yemek yapmayı bilmiyorum. Bu utanılacak bir şey mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler