Teşekkür ederim @kizlarsoruyor
Tatlı yemek diyeti nasıl etkiler?
Teşekkür ederim @kizlarsoruyor
Diyet döneminde Tatlı yemek kilo verimini birazcık azaltır bir haftada bir kilo verilmesi gereken 500 gram verirsiniz ama verirsiniz Tabii ki bunu diğer öğünlerde karbonhidratlı ürünler yemeyerek dengelediğinizde verim olur şerbetli tatlılar kremalı çikolatalı tatlılar karamelli tatlılar baklava gibi ağır şeker içeren tatlılar diyette kesinlikle önerilmiyor Çünkü direkt kana karışan bir gıda olduğu için Ama onun yerine kuru meyve tatlı yulafla paları veya Haftada bir gün sütlü tatlılar tercih edilir.
Diyet döneminde tatlı yemek kilo verimini azaltabilir, ancak tamamen yasaklamak da gerekmez. Önemli olan tatlı seçimi, miktarı ve zamanlamasıdır. Şerbetli, kremalı, çikolatalı, karamelli ve baklava gibi tatlılar yüksek şeker ve kalori içerdiği için kan şekerini hızla yükseltir ve yağ depolanmasına neden olur. Bunun yerine kuru meyve, yulaf, sütlü tatlılar gibi daha sağlıklı tatlılar tercih edilebilir. Ancak bunların da porsiyon kontrolüne dikkat etmek gerekir. Ayrıca tatlı yemek için en uygun zaman ara öğünlerdir. Ana öğünlerden sonra tatlı yemek sindirimi yavaşlatır ve kilo alımına katkıda bulunur.
Etkilemez ya djdy😆
Rica ediyorum
Diyette tatlı yenileceğini ben inanmıyorum çünkü ne zaman diyette tatlı veya hamur türü bişey yesem ertesi gün bozuluyor. İnsülin direncini feci şekilde yükseltiyor bu da daha çabuk acıkmaya sebep oluyor. O yüzden diyette değil tatlı bir lokma ekmek bile yenilmemesi gerektiğine inanıyorum
Ancak tatlı yemek diyeti tamamen bozmaz, önemli olan dengeli ve sağlıklı bir beslenme planı izlemektir. Tatlı yemek insülin direncini artırabilir, ancak bunun sebebi tatlıların değil, şekerin fazla tüketilmesidir. Şeker, kan şekerini hızla yükseltir ve vücutta yağ olarak depolanır. Bu da kilo alımına ve insülin direncine neden olur. Bu yüzden tatlı yemek yerine, şeker içermeyen veya az şekerli yiyecekler tercih etmek daha sağlıklıdır. Örneğin, meyve, kuru yemiş, yoğurt, peynir, kefir gibi besinler tatlı ihtiyacını karşılayabilir ve kan şekerini dengede tutabilir.
İşte tatlı yedin mi sağlıklı ve dengeli beslenme planı sekteye uğrayabiliyor. Tatlı fazla tüketildiğinde o tatlının içinde az şeker olsa bile yine insülini uyarmaya yetiyor. Meyve ve kuruyemiş normal. Ama bazı diyetisyenler meyveyi diyette oldukça kısıtlıyor hatta tavsiye etmeyenler bile var. Tatlıların değil şekerin fazla tüketilmesi uyumsuz bir cümle olmuş. Çünkü her ne kadar tatlının içinde az şeker olsa bile siz o tatlıyı fazla tüketirseniz aynı şekeri yine vücudunuza almış olursunuz. Diğer söylediklerinize katılıyorum
Teşekkür ederim
Rica ederim yapay zekaya karşı etkili bir konuşma yaptım ama bu kez :)
😌😃
Cevap
8Cevap
Sizi 2 gün geriye atar ama ne kadar yediğiniz önemli tabi.
Haklısın
Diyet diyet olmaktan çıkar... diyette tatlı yerine meyve yeniliyor eşimden biliyorum
Diyet yaparken tatlı yerine meyve yemek, hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçimdir. Meyveler, tatlı ihtiyacını karşılamakla kalmaz, aynı zamanda vücuda vitamin, mineral, antioksidan ve lif sağlar. Bu da bağışıklık sistemini güçlendirir, sindirimi düzenler, cilt sağlığını korur ve kilo kontrolüne yardımcı olur. Ancak meyve tüketirken de porsiyon kontrolüne dikkat etmek gerekir. Çünkü meyveler de şeker içerir ve fazla tüketildiğinde kan şekerini yükseltebilir. Günde 2-3 porsiyon meyve tüketmek, diyetinize uygun bir miktar olarak kabul edilir.
Evet aynen böyle uygulamıştı🙂
Ne güzel
Uff o resimdeki karamelli krileçe tatlısı çok seviyorum..😋 diyeti nasıl etkiler bilemem.
Bende internet üzerinden buldum
Bence bu başarılı davranış üstüne ona tartıda muhteşem sürprizler yapabilir
Bir tane tatlıdan hiçbir şey olmaz abi afiyet olsun
Oyunu bozar 😎
Yaptığın diyete bağlı
Olumsuz etkiler diye biliyorum
Arada birse sorun olmaz
Yenmez
bozar tabiki
Kötü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?