şekeri hayatımdan çıkaardım ama çay içerken çok zorlanıyorum 🥺🥺🥺

şekeri hayatımdan çıkaardım ama çay içerken çok zorlanıyorum 🥺🥺🥺

İçeceklerimden şekeri çıkarttığımda en kolay çaya alışmıştım. İlk başlarda normal, koyu çaylar çok acı ve ağır gelir. Bu yüzden normalde içtiğinden daha açık çay içerek başlamayı denemeni öneririm. İnsan her şeye alışıyor ama bazı içeceklerde gerçekten zor oluyor. Mesela benim sade türk kahvesine alışmam çok zor olmuştu en az 4 ayımı aldı hala daha bazen kahveme şeker atarım.
Baktın şekersiz olmuyor, bırakma canım. Miktarını azaltırsın ama yine şekerli içersin ne olacak? Ben böyle konularda insanın psikolojik olarak kendi üstüne çok fazla gelmemesi gerektiğini savunuyorum. Psikolojik olarak kendini yıpratman bir küp şeker tüketmenden daha fazla zarar verir vücuduna.
Değil. Eskiden sadece tatlı bir şeyler yediğim zaman şeker atmıyordum, sonrasında şekerin çayın tadını bozduğunu farkettim ve şekersiz içiyorum yıllardır.
Bence değildir ama ben zaten hayatımda hiç çay sevmedim.. diyet yaparken bitki çayları içerim o kadar bunun dışında içmem.. ve kahveyi de her türlü severim şekerli şekersiz hiç önemli değil
2 hafta kadar dayan. Şekeri ağzına bile sürmezsin artık. :D
Ben 15-16 yaşlarımdayken bıraktım, aşırı memnunum. Çayın tadı mis gibi geliyor o zamandan beri.
Cevap
58Cevap
Çayı da hayatından çıkar o zaman 😂
yoo çkaramam
Hayir degil. Ki ben caya seker atmayi baya baya azaltmistim. Cay kasiginin islakligiyla sekere kasigin yariaini daldirip cikarir, oyle caya katardim sekeri. Yani azalta azalta o kadar az atmaya baslamistim ve en sonunda hic seker atmamaya basladim. O gunden beri sekersiz icerim csyi. Severim de. Simdi qz birsey seker atayim, tadini bozuyor.
Evet zor oluyor içiyorsun ama zorlaniyorsun şekersiz olmuyor zamanla alışırsın zaten ben içiyorum çok sorun yaşamıyorum ama yine de şekerli içerim
Yıllardır şekersiz içiyorum.
Bende bir ara şekersiz çaya alışır gibi oldum. Sonra tekrar şekerli canım istedi. Fakat ilk çaydan sonra 2 şekerse 1 şeker. Veya canım hiç şeker istemediği anlar oldu. Tabi çayın yanında yediklerinde etkiliyor durumu.
Bir kez denemiştim. Tatsız tutsuz bir şeydi adeta. Şekeri tamamen bırakmak yerine, azaltmayı tercih edenlerdenim. İlle de bırakılmalıysa da birden bırakmak yerine azaltarak bırakılması daha doğru.
İlk başlarda zulüm gibiydi ama 1 haftaya alışınca öyle bir lezzetli gelmeye başladı ki yıllardır şekersiz içiyorum şu an iyi ki de bırakmışım şekeri
ben alışamadım :D
Denemeye devam et psikolojik destek ben veririm el birliği ile bıraktırırız sana da şekeri 😃
Çayın tadı şekersiz olunca çıkar diyenler evet bende az atıyordum ama o zaman daha lezzetliydi şimdi istesemde atamıyorum 🤦🏽♀️
Bence de öyle … tatsız tutsuz ne anlamı varki çay içmenin , çay’a az da olsa şeker atmak gerekir
Çay doğru denlenir ve bardağa doğru oranda doldurulursa şekere gerek kalmıyor. Aslında çay şekersiz içilir.
Şekersiz çay daha lezzetli, ya da ben öyle alıştığım için bana lezzetli geliyor
Bende şekerli çay içemiyorum
Ay saçmalama lütfen 🙄 çayın tadını alıyosun hele bide kaçak çaysa ağğhh
yoo :/
az daha sabret alışıyorsun ve şekersiz çay daha güzel gelmeye başlıyor
inş :D
Tümden şekersiz içmek zor, ben 2 den 1 e, 1 den yarıma, yarımdan da şekersize geçmiştim, bu 3 ayı bulmuştur toplamda
Asıl çayın tadı şekersiz güzel be. Tadı alıyorsun. Daha çok içmeye başlıyorsun
saman gibi geliyo
yok be bir alış var ya durduramazsin demlik demlik içersin 😂😂
:D
Hayatım boyunca hiç şeker atmadım annem şekersiz içersen iç içmeyeceksen sen bilirsin dedi. :)
Çaydan anlamayan biri her çayın kendine has bir tadı vardır sen o tadı aldığın zaman anlarsın
Bizde hiç yoktur çay da şeker kullanmak birde zift gibi içiyoruz 😅
Yoo tadı daha güzel geliyor, bir zaman sonra şekere toleransin düşüyor zaten
Evet şekersiz çaya ben de alışamadım ama şeker kabızlık ve anksiyete gibi sorunlara yol açabiliyor.
bu tadi yıllardır bilmeyen çay a alerjisi olan ben nasıl cevap versem acaba 😂🤣😂
Çay ve kahveyi asıl şekerli içmek zulüm bence.
Bende yeni yeni içmeye başladım şekersiz çayı. Gerçekten şekersiz çay çok zor ya 🥺🥺🥺
Hayır değil senelerdir şekersiz çay içerim çokta güzel
İçme 😁
Limonlu su iç daha iyi çaydan soğuyor insan 😂
alışmak lazım demek ki
ama bir şekeri bir de unu bırakamadım bende
ama tuzu bıraktım :D
Zulüm ya bende bırakamıyorum. Ancak yanında tatlı olursa şekersiz içiyorum..😜
3 şeker atmadan ne çayın tadını alirsin ne kahvenin çok acı gelir
Dmee öyle bence en güzel şey şekersiz çay alışınca bırakamıyorsun
Soruyu okurken tek şekerli çayımı yudumluyorum belki alışılıyor ama az da olsa şeker şart bence.
Çaya artık 2 şeker atınca midem bulanıyor ki önceden 3 4 tane atardım. Şekersiz daha güzel geliyor
Çayı 12 senedir şekersiz içiyorum şeker çayın tadını bozuyor
Seker de lazim canim vucuta, bosuna mi insanin sekeri dusuyor kfjgfkdjg
olsun çok kilo annecim
Yok be canim sende hemen cayla ne kilosu.
şeker?
iki gram sekerle nere kilo aliyon ablacim abicim
oglimmm 4-5 bardak çay içsen 3 şeker atsan 15 şeker eder
3 seker de komaya mi sokacan bizi senin ki de abartiymis kjfdgkdfj
şeker seni sokarsa görürsün dfgj
Ayip oluyor ama abla oyle sokmak cikarmak falan kfdgkdf
Zulüm gibi bir şey ama bende şekersize doğru gidiyorum
İlk birkaç hafta çok zor geldi ama asıl şimdi çayın tadını alıyorum eskiden çay değil şerbet ediyormuşum
“Çayın hakikisi demli ve şekersiz olanıdır, siz çayın ölüsünü içiyorsunuz.”
Bukre/Kahraman Tazeoğlu
Şekersiz içmeye alıştıktan sonra şekerli içince daha önce ne kadar berbat bir şey içtiğini farkediyorsun
Zamanla daha güzel gelmeye başlar. Bende öyle olmuştu
Aynısı bende de var 5;ay oldu hala alışamadım ama zorluyorum
15 senedir çay içmeyen ben..
peh yaşın zaten 18 oglimm
Değil tabi. Kaç yıldır şekersiz içiyorum.
kaç senedir
5 yil
Bence de büyük bir zulüm... 😂
Şahsen, 1 çay bardağına 4 küp şeker atan biri olarak bir ara şekeri bırakmaya çalıştım ve şekeri bırakayım derken neredeyse çay içmeyi bırakacaktım. 😂
oha 4 mü :D
Evet. 😂
Ama bazen 3 tane attığım da oluyor. 😁
Olur mu, şekersizi en güzeli
Ben içemiyorum mutlaka şeker olacak..
Sen birde sade kahve içme zulmünü gör 😂
şekeri yavaş yavaş azaltarak çıkarsaydın yaa
Kesinlikle.
6 aydır bıraktım çok da güzel oldu
Çayın en güzel hali, yalın hali
Hayır ben şekersiz içiyorum
Uzun zamandır şekersiz içiyorum. Normal geliyor.
Bi çay kaşığı şeker ile tadı gayet iyi
Ben de şekerli içiyorum
Bence de ama ben tek şekere tavım.
Şekersiz çay daha güzel ben şekersiz içerim
1 ay denedim çaydan soğudum
Yarım şeker kullanıyorum
Bütün enerjimi alıyor şekersiz çay.
Ben şekersiz içiyorum, zulüm diğil bna göre.
Bana göre evet şekerli içiyorum ben
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?