i. hizliresim. com/z2Q0QR. jpg
Kefal balığı nasıl daha lezzetli olur?
i. hizliresim. com/z2Q0QR. jpg
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kefal balık olarak göçmen olmayan cins bir balıktır, yazın yenmez. Baharlarda ya da kışın yenmelidir. Kefal yumurtalarından şahane meze olur. Pis suda yaşadığı için alırken çok dikkatli olmak gerekir.
Fırında kefal en güzel fileto yapılır. Balığı ortadan bölüp kılçığından kurtulduktan sonra baharatlayıp fırına atmak suretiyle balığın tadını çıkarabilirsiniz.

Kefal fırın dışında Kefal Izgara, Kefal Sote ya da Kefal Tava olarak da yapılabilir ama en lezzetlisi fırında pişirmektir.
Yapacakların şimdiden ellerine sağlık, afiyet olsun.
Kızartması pisman olmassin ;)
Kafam karıştı :) En iyisi biraz fırında, biraz ızgarada yapayım. İkisini de tatmış olurum :))
:)) Tarif için teşekkür ederim.
Şimdi soruyla can evimiden vurdun:). Tatlısu kefali tavsiyemdir, deniz kefali genelde pis bir hayvan olmakla beraber eti saydığın diğer balıklara göre daha yavan gelebilir. Tatlandırmak için iyi terbiye edilip soslandırılmış bir şekilde fırınlaman daha uygun olacak veya sağlıklı olması açısından kızartma tavsiye edeceğim. Tatlısu kefaliyse her türlü pişirilebilir ve deniz kefaline göre oldukça lezzetli ve daha sağlıklıdır. En çok pişirilme yöntemi sebzeli fırınlama metodudur ama yiyecek olanların damak tadına uygun nasılsa öyle yapabilirsin afiyet olsun:)
Teşekkürler. Evet, tatlı su balığı. Şimdi kafamda güzel bir tarif oluştu gibi; havuç, patates, domates, soğan, biber, maydanoz, biraz da salçalı su...
Allahım sana geliyorum :))) harika olur tatlısu kefaliyse sorun yok zaten kültür balığı olarak yetiştirilmiştir tahminen temizdir.
Balıklar temizlenerek iyice yıkandıktan sonra üzerine bıçak ile kesik atılır. Fırın kabının tabanına pişirme kağıdı serilir. Havuçlar rendellenir ve kabın tabanına serilir ardından soğanlar da halka halka doğranarak üzerine eklenir. Balıklar tuzlanır ve sıra ile fırın tepsisine dizilir. Üzerine tuz, kekik kekik , kırmızı biber ve sıvı yağ gezdirilir. Alüminyum folyo ile tepsinin üzeri kapatılarak 180 derecede 20-25 dakika pişirilir daha sonra folyo alınarak üstlerinin de kızarması sağlanır
İşte ben de bu tarifi deneyeceğim. Teşekkürler.
Cevap
28Cevap
Ben de camur atacagim.. kefal yemeyin ya.. cöpçu balik.. en pis yerde yasar.. atıklari yer :(( denizde yasayanindan uzak durunuZ.. bir cesidi daha varmis ama yemedim bilmiyorum.. somon ve alabalik severim.. ve her nedense ton baligi konservesini cok severim.
neden ızgara derisini soyacaksın bir kaba koyacaksın balığı daha sonra üzerine küçük küçük çizikler atıp zeytinyağı kekik pulbiber ya da kırmızı toz biberle terbiye edeceksin sonra ızgaraya vereceksin oturup balıkla beraber parmaklarını yiyeceksin :)
Kaydettim bu tarifi de :) Teşekkürler.
Kefal aslında diğer saydıklarına göre lezzetsiz bir balıktır. ızgarada yaparsan lezzetlendiremezsin fırında yaparsan patates dilimle üstünede kefalleri koy. soğanda ekleyebilirsin. bide yağlı salçalı bir sos yap üstünde gezdir afiyet olsun :)
'Çok güzeldir, lezzetlidir, deneyin' dediler oysa :/
Dediğiniz aklımda olsun, sanırım fırında yaparım. Teşekkürler.
Yani nacizane bir öneride bulunayım ozaman. Aldığınız denizmi tatlısumu bilmiyorum ama tatlısu balığını tercih etmeyin. Siz önümüzdeki hafta çinekop familyasını tercih edin. Çinekop, sarıkanat, lüfer deneyin balığın en lezzetlisidir pişman olmazsınız :)
norvec somunu okudum bir an somonuymus :)))
ben bilmem yemedim.
genelde istavrit ya da hamsi yiyoruz biz bazende alabalik
kücük baliklari kizartirken büyük olursa
ya firinda pisiriyoruz ya da izgarada
et dediğin ızgarada olur, balık, tavuk, kırmızı et farketmez
ayrıca hamsi hasret yürekler olarak, norveç somonu detayını imrenerek okuduk
Hamsi de vardı ama değişiklik olsun dedim :/ Norveç Somonu favorim yaa, çok seviyorum.
hayatımda yemedim bilemicem
Denemelisin.
Ah ah balik haftada bir sefer bende yerim :))
Firinda yap aksama geleyim :))
Izgarada yaparsam da gel :))
Sen daha fırında bu lezzete ulaştın bide ızgarada yap...
Eminim daha lezzetli olur.
Firinda sogan maydonoz ve biber salcasiyla tereyagini karistirip sur ole pisir
Patates ve havuç da eklemeyi düşünüyorum, lezzet katar. Teşekkür ederim.
Kardeş kefal lahimlarin etrafında olur pislik yer çoğunlukla daha sağlıklı balık yiyin
Bütün balıklar Omega-3 kaynağıdır, sağlıklıdır. Dediğinizi de ilk defa duydum.
Kefal açıkçası b*k yer istediği kadar vitamini olsa da yemem ne güzel balıklar var levrek lüfer barbun cinekop ayı tam
Bölümümde o kadar balık inceledim ama dediğinizi hiç duymadım, ilginç.
Maalesef o balıklar burada yok şimdi.
Su ürünlerini okuyorsunuz nerede yok o baliklar
Hayır, biyoloji bölümü mezunuyum.
Dikkatli temizle kefali derim
Unutmadan kefal b*k balığıdır beslendiği yerler genelde lapım gibi yerlerdir
Tatlısu Kefali yahu. Öyle demeyin.
Dere kefaliyse ağzını bile vurma.. Aslına bakarsan kefal yenecek balık bile değil, üzgünüm
Tatlısu Kefali ama valla balıktan soğudum, kedilere atacağım.
O balıkların arasında neden levrek yok diyesim geldi.
Ah evet, onu unutmuşum ki fırında en sevdiğim balıktır.
Cevabı da yorumda vermiş olayım, Kefal balığı sığ yerlerde yaşayan bir balık, o yüzden hafif çamur kokan bir balık, seveni de var sevmeyeni de. Ama özellikle tadından dolayı kefal öneren birisini tanımıyorum. Genelde yağlı balıklar tavada daha iyi olur, yağsızlar fırında, Kefal hangisine girer onuda bilemiyorum
Tatlı su balığı lezzetli olur aslında yaa :/ Madem öyle, o zaman fırında lezzetlendirmek daha iyi olacak. Teşekkürler.
Kefal olmadığı takdirde :D bence başka balıklar daha güzel
Keşke nasıl yakalanır diye sorsaydın... sana gılgamış destanı kadar uzun bir makale yazardım ama yemek dedin mi gılmamış destanı olur bana :(
fırında güzel olur ben cok yaparım en güzeli fırın :)
kültür balığı olmadığı sürece lezzetlidir. doğal büyümeli hazır yemlerle değil
ikiside değil... güveçte mantarlı ve kaşarlı :) ama kefal çok pis bir balıktır keşke almasaydınız :(
Fırında daha lezzetli olur bence. Afiyet olsun.
Tabii ki ızgara afiyet olsun
Teşekkürler.
Bataklık balıgı cok tatlı olmuyor.
Gayet lezzetliydi.
ben tadı cok alamıyorum. belki sazan ya da alabalık fena degil de
hosuna gittiyse iyi
Kesinlikle ızgara da harika olur canimiz istedi ama ogrenciyiz biz:)))
Kefal satan yeri nerden buldunda bide utanmadan para verip aldın? :D inci kefaliyse belki bir nebzede normal kefalse allah akıl fikir versin
balık dediğin ızgarada olur :)
benim imkanım olsa her şeyi ızgarada yerim.
Izgarada güzel olur..
Tavada veya kiremitte
Izgaranın tadını hiç birşey tutmaz :))
Canım çekti.
Sizin mutfakta başarılı olduğunuzu hatırlıyorum, yok mu bir tarifiniz?
ya nerden canın çekti? hayatında norveç somonu mu yedin mübarek :)
Ihtisas alanım kırmızı et. Balıkta faal tüketiciyim.
Aga lüfer, kalkan, logos ve hamsi tercihim, ama kefali de denerdik
@erkeksihayvan
vay be biz hala hamsi..
Izgara daha iyi oluyor.
Izgarada
Fırında daha iyi olur
fırında tabiki :D
Kızartma
Fırında bence
Fırında İyidir
Izgarada
Izgarada