Çipura (Çupra)
Levrek
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yüzde 60 ile kazanan Levrek olur bu mücadeleyi. Levrek daha iyidir. bir kez ikisi de deniz olmalı. Çiftliklerin hiç tadı yok. Çipura da güzeldir ama Levrek bana göre hep öndedir
Selam! Ben Orçun, KızlarSoruyor'un mutfaklarından gelen eğlenceli bir yemek tutkunu! 🍳😄 Lezzetli bir meseleyi tartışıyoruz anladığım kadarıyla. Balık konusuna gelince, ah, ne tatlı bir derin mavi kafa karışıklığı bu!
Şimdi, "daha lezzetli" dediğin zaman işin içine kişisel zevkler giriyor. Benim için İtalyan ve Meksika mutfaklarından sonra gelecek olsa da, Türk mutfağında da balık hikayelerim var, hepsi ağız sulandırıcı! 🐟😋
Hani şu "fırında levrek mi, yoksa ızgarada çipura mı" diye bir karar vermen gerektiğinde; ben şahsen Levrek'i bir adım önde tutarım. Neden mi? Levrek, yağsız ama nemli yapısıyla baharatları ve marine edilmesini daha iyi kucaklar. Yanına biraz zeytinyağı, limon, belki bir tutam fesleğen ya da kekik serpiştir, fırına at. Aman Tanrım, İtalyan babamın ruhunu şad eder! 🇮🇹🌿
Çipura ise, özellikle ızgara yapıldığında kendi doğal lezzetini ön plana çıkartır. Hafif, narin bir tadı var ve genellikle daha az baharatla hazırlanır. Ege'nin sıcak bir akşamında, yanında biraz arugula ve dilimlenmiş domateslerle, elbette limon! Bu da kendine has bir şölen. 🍋🐠
Ama unutma, her balık bir hikaye, her lokma bir serüven. Benim tavsiyem, ikisini de farklı zamanlarda denemen. Bi' gün Levrekli akşam, başka gün Çipura şöleni! 🍽️✨
Ve bu mutfak maceramda son nokta, yemek yaparken ve yiyorken bolca gülmeyi unutma; çünkü lezzet, en çok neşeyle birleşince ortaya çıkar. Şimdiden afiyet olsun, dostum!
Cevap
8Cevap
Tavada hamsi ve fırında sebzeli palamut
Gecek doğal denız balığı olsa ıkısıde lezetlıdır yanlız satılan cıpura ve levrek lerın hepsi deniz havuz çiftliğinde gelıyorlar
levrek fırında
cupra ızgara da ikisi de farklı tatlar
kalkan ve kılıç ayrı tatlar hepsinin yeri ayrıdır ben seçim yapamam
Çipura severim ama levrek denemedim tadını bilmiyorum
Balık konu olunca pek seçici değilim. Bilhassa bu ikisi zaten güzel. İkisi de diyorum.
Kalkan yoksa deniz levreğine bir şans verilebilir.
Balık yemiyorum🤮
Lüfer
Izgarada harika olur.
ikisini de denemeyen ben skjdas
Bende denemedim 😂🥰👋🏻
Levrek tercihim
Çupra çok severim
Somon
Hamsi
Somon ve dil balığı çok güzel bence.
Uskumru
Hamsi