Kendinizden derken mesela sapsade revani tarifine hindistan cevizi katmak.. ya da kakaolu kek tarifine tarçın koymak vs..

Kendinizden derken mesela sapsade revani tarifine hindistan cevizi katmak.. ya da kakaolu kek tarifine tarçın koymak vs..

Valla eklerim tabi, kitaba sadık kalmak çok sıkıcı. Mesela tarifte 'isteğe bağlı' yazıyorsa mutlaka atarım. Bazen baharatları değiştiririm, bazen bir malzemenin miktarını azaltır ya da çoğaltırım. Sonuçta damak tadı kişisel. Denemekten korkmamak lazım, bazen fiyasko da olabilir ama o da tecrübe. En kötü yine yenir, yani kaybeden yok. Kendi dokunuşun olmalı biraz.
Cevap
6Cevap
Evet mutlaka baharat eklerim yemeklere. ama çok öyle değişik şeyler denemem.. zaten iyi yemek yapamıyorum
Baharat derken mesela aci ve karabiber tarzi bilinen baharatlar mi yoksa egzantrik baharatlardan mı mesela zerdeçal filan. Bi ara bütün tatlilara zerdeçal koyuyordum ya..😅
zerdeçal bir ara faydalı diye denemiştim ama pek sevmedim 😅 ben genelde acı biber kara biber. ya da kekik nane atıyorum
Kekik etli yemeklerde nane de nohut buğday aşı bide cacıkta ve bazı çorbalarda mis gibi gidiyor ya. Ağzının tadını bilen üye 👍
Teşekkür ederim senin kadar iyi yemek bilmesem de baharat severim 🙏
Teşekkürler 👍
hayır genelde tarifine sadık kalırım ama kendim uydurduğum tarifim var mesela çaylı kek 😀
Ooo çok iyi çay bardagi bulaşıgi filan da cikmaz. Çay demleyip direkt kekin üstüne mi döküyoruz?
demlenmiş soğumuş çaydan kek harcına süt yerine bir bardak çay demi ekliyoruz 😀
Denemem lazım denicem Teşekkürler 🌸
rica ederim içine booolca kakaaooov ve tarçında koy
Ooo zaten kakaooovsuz olmaz hele darçınsız kek kek değildir
tabii 😀
Yok Genelde benim üzerimde deniyorlar kurban olarak o yemekleri ben tadıyorum
Benim evdekilere yaptığım muamele Kıyamam
Her zaman tarife göre hareket ederim. Değişik şeyler eklersem mahvolur kesin o yemek :D
Baharat olarak iyi geleceğini düşündlerimi koyabilirim
Evet bazen yeni şeyler denerim
Abartmadan evet, arada bir ekleme yaparım.
Tarif neyse onu uygularım...
ilk deneyimimde tariften çıkmam
Ben sadece limon katrim
Bazen denerim.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?