Bunun yanına mis gibi ayran olursa mükemmel gider, ayranı büyük kavanozda yapıyorum yayık ayran gibi oluyor.

Bunun yanına mis gibi ayran olursa mükemmel gider, ayranı büyük kavanozda yapıyorum yayık ayran gibi oluyor.
Lahmacun ve pide, Türk mutfağının lezzetli ve popüler öğeleridir. İşte her ikisinin kısa bir tanımı:
**Lahmacun:**
- Lahmacun, ince bir hamur tabanı üzerine özel bir harç ile doldurulan ve fırında pişirilen, genellikle elde yenilen bir Türk yemeğidir.
- Harç, genellikle kıyma, soğan, biber salçası, baharatlar ve baharat karışımından oluşur. Bu karışım ince bir tabaka halinde hamurun üzerine yayılır.
- Lahmacunlar genellikle tek kişilik ve ince, çıtır bir hamur tabakasına sahiptir. Üzerine taze marullar, maydanoz, limon suyu ve bazen de acı sos eklenerek yenir.
**Pide:**
- Pide, Türk mutfağında farklı iç malzemelerle doldurulabilen, genellikle açık bir ekmek çeşidi olarak tanımlanır.
- Pide hamuru, iç malzemeler (örneğin, kıyma, beyaz peynir, sucuk veya sebzeler) ile doldurulur ve fırında pişirilir. Pide çeşitlerine göre farklı tatlar elde edilir.
- Karadeniz pidesi, kasap pidesi, kuşbaşı pide ve kaşarlı pide gibi farklı pide türleri bulunur. Her biri farklı malzemeler ve lezzetler sunar.
**Tercih:**
Tercihiniz lahmacun mu yoksa pideyi mi seçeceğiniz kişisel tat ve ihtiyaçlarınıza bağlıdır. Lahmacun, ince hamur ve kıymanın baharatlı lezzetiyle hafif ve nefis bir seçenektir. Pide ise daha kalın hamur ve çeşitli iç malzemelerle daha doyurucu bir seçenektir.
Her ikisi de Türk mutfağının özgün lezzetlerinden biridir ve hangisini tercih ederseniz edin, geleneksel Türk mutfağının tadını çıkarabilirsiniz.
Hkhlhldhldblbdl
Cevap
14Cevap
İkisini de yiyemem ama güzel gözüküyor
Lahmacun tabii ki ve yanında kola
Fark etmez ikisini de yerim
Lahmacun ve kıymalı pide arasında seçim yapmamızı bekleme soru sahibi. 2'si de vazgeçilmezim.
Lahmacun ya acısız şalgam da olur ayran da olur gazoz da olur
Lahmacun tercihimdir. Kaç gündür de canım çekiyor, yemek farz oldu.
fark etmez lahmacun daha kibar daha fazla salatalık ağırlıklı
Yemeye gittiğimde ilk tercihim pide oluyor. Eline sağlık.
O görseldeki lahmacun değil. Üzerne kıyma gezdirilmiş hamur
Erkek eliyle bu kadar oluyor =)) O yüzden yemedim daha davet ettim milleti gelen olunca önce o yesin bir şey olmazsa ben tüketeceğin :))
Bir erkeğe göre çok iyisin ozaman ayrı 😁. Afiyet olsun
first ladies 😊😊
Teşekkürler😊
Tabiki
Sanırım şimdi olur
Lahmacun tabi.
Lahmacun zaten pide türüdür. Lahmacun pideden bağımsız değil, pideden ayrı bir şey değil.
Lahmacun tercih ederim daha lezzetli geliyor
Kaç tane olsun?
6 olsun
Elden mi teslim edeyim?
Evet 😊
Takip edip yazayım o zaman 😊
Lahmacun olsn ayranla
İstanbulsa elden teslim ederiz =))
Seçim yapmak zor, her ikisi de.
ne farkı var hala anlamıs değilim 😃
Pideyi daha çok seviyorum
Lahmacun daha iyidir.