Var mı bir taktiğiniz dökülün 😅
Köpüklü olmayınca içesim gelmiyor pek 😅

Var mı bir taktiğiniz dökülün 😅
Köpüklü olmayınca içesim gelmiyor pek 😅

cezvenin içine 2dolu çay kaşığı kahve koy ama kaşık tepeleme olcak baya sonra fincanın ağzına kadar soğuk su koy cezveye dök şeker istersen istediğin kadar ekleyebilirsin. Bunlardan sonra ocağı sonuna kadar yüksek ateşte açıp cezveyi üstüne koy, koyar koymaz karıştırmaya başla kahve ve şeker çözününce karıştırmayı bırak kahvenin köpürmesini bekle beklerken cezvenin içine sıcak su koy bekle cezve ısınsın kahve köpürüp köpük cezvenin ağzına gelene kadar ocağın üstünden çekme cezvenin ağzına geldiğinde çek beklemeden fincandaki suyu döküp kahveyi içine dök yeterince köpük varsa dökmeye devam et köpüğün yetersiz olduğunu düşünüyosan tekrar cezveyi ocağın üstüne koy yarıya kadar köpük olunca ocaktan çekip tekrar fincana dök. köpüklü kahven afiyet olsun olmazsa video çekip atarım
Bol köpüklü Türk kahvesi yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:
2 çay kaşığı Türk kahvesi
1 su bardağı soğuk su
1 çay kaşığı şeker (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Bir cezveye 2 çay kaşığı Türk kahvesi ve 1 su bardağı soğuk suyu ekleyin.
Cezveyi kısık ateşte kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başlayan kahveyi köpükleri fincanlara eşit şekilde dağıtarak ocaktan alın.
Bol köpüklü Türk kahvesi yapmak için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar şunlardır:
Kahveyi cezveye eklerken tepeleme şekilde ekleyin.
Kahveyi su ile karıştırırken pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
Kahveyi ocağa koymadan önce köpükleri fincanlara eşit şekilde dağıtın.
Kahveyi kısık ateşte kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başlayan kahveyi köpükleri fincanlara eşit şekilde dağıtarak ocaktan alın.
Kahve taze ve ölçüsü tam olacak su yerine maden suyu da kullanabilirsin. Herkesin bir ideal ölçüsü var ben o küçük fincanlara 2 çay kaşığı kahve koyarım ama asla onda içmediğim için hep kahvesi bol kahve yapmış olurum 😅
Kahve soğuk su ile yapılır. Kişi başı bir tatlı kaşığı kahve ekleyip karıştırın, seler ilavesini az orta sekwrli durumuna gore ekleyin ve küçük gözde kısık ateşte pişirin
Cevap
6Cevap
Türk kahvesini suyu karıştır ocağa koymadan ama iyi karıştır su soğuk olsun hatta buz koy.. karıştırma bitince üzerine tuz eker gibi biraz daha kahve dök sonrs kısık ateşte pişir pişirirken sakın karıştırma ve kaynadığında tam taşarken fincana dök
Dene sonucu de bana 😀 kapatırsanda falına bakarız
Şimdi babannemden öğrendiğimi söyleyeyim kahveyi suyla (kaynatmadan önce) karıştır sonra bir süre sonra köpük oluşuyor o köpükten kahve fincanına koy biraz kaynatmaya devam et bitti bu kadar sonra da kahveyi fincana dök.
Ben şu şekilde yapıyorum. Süt veya suyun içine kahveyi koyuyorum. Tercihe göre şeker ekleyip güzelce karıştırıyorum. Daha sonra ocağa kısık ateşte koyuyorum ve hiç karıştırmıyorum. Tam kaynama noktasında yani fokurdamadan da altını kapatıp servis ediyorum. Eğer birden fazla bardak yaptıysam kahveyi, her fincana azar azar döküp köpüğü bölüştürüyorum.
Çok basit aslında. Soğuk su ile yapınca çok güzel oluyor bence. Genelde öyle yapıyorum.
Pişirme esnasında kaşık konulmaz. Yani kaşık koymaman lazım daha iyi.
Makine yapıyor valla miss gibi köpüklü de bence cezveyle uğraşmaktan daha iyi 😂😂
Soğuk su diyorlar genelde
Ben bilmem @stoneecold nasıl yapılır 👌
İçine deterjan ya da tükürük sonrası bol bol köpük asksjs
Deterjanı bilmem ama.. tükürük olur olur ben içirdim 😌 midesiz olduğumu söylemiş miydim sana?
Soda ile yap
Afiyet olsun
Rica ederim
İyi geceler
İçine bi tane buz at
Tek sırrı soğuk su, kısık steş ve sabır
En kısıkta beklemek sabır ister.
Cezve haricinde başka bir şeyde yapabiliyorssn helal olsun sana
Makinenin kahvesi güzel olmaz ki
İçine bulaşık deterjanıdökerek
Ben demem😄
Çok az karbonat at 😊