Merhabalar Türk kahvesi yapıyorum 1-2 yapınca köpüklü oluyor 3-5 kişi isteyince onlara köpük yetiştiremiyorum. Sırrını bilen lütfen yazınız
2 ay
Köpüklü Türk kahvesi nasıl yapılır?

Öncelikle sarraf marka türk kahvesi bulmanızı öneririm, hem yumuşak bir aroması var hemde bol köpüklü oluyor.
Kahve yaparken,
Kahveyi ilk başta hepsine çeyrek çeyrek koy ondan sonra tamamla
Görüş
6Görüş
Kahveyi (ve eklediyseniz şekeri) su ile iyice ıslanacak ve çözünecek şekilde karıştırın. Cezveyi kısık ateşte üzerinde köpük oluşuncaya kadar kaynama derecesine yaklaşmasını gözleyin. Kaynamaya başlamadan önce kısık ateşten alarak üst tabakada kabaran kahve köpüğünü fincanlara eşit miktarda pay edin.
Kahvesını bol koyup. Soğuk su ve kısık ateşte hiç kaşık değdirmeden yapılırsa istemediğiniz kadar köpük olur.🙃
Kahvesini bir kaşık, suyunu yarım fincan fazla koy
Soğuk suyla yapmak daha iyi oluyor gadası
Mehmet Efendi Türk kahvesini alican. Sonra her fincan için bir çay kasığından azcık çok cezveye koyacan. Şeker ilavesi istenilene göre. Kısık ateşte pişirip kaynamasına yakın fincanlara köpüğünü dagitacan. Hafif tingirdayinca fincanlara kahveyi dökeceksin. Işte bu kadar. Köpük bol istiyorsan fincan başına bir tatlı kaşığı kahve koyman gerekir. Hepsine. kopuk yeter.
Oluşan köpüğü fincanlara dağıtıp en son da pişen kahveyi ilave edersen köpüklü olur.
Yazacaktım ama aşağıda detaylı yazılmış zaten, üşendim
kahve yapacağın suyu önceden buzlukta dondur. fincen başına 1,5 çay kaşığı kahve koy. köpürünce fincanlara dağıt. sonra pişen kahveyi koyarsın.
Sürekli karıştırma iyice kaynamadan köpüğü bölüştür.
Cezveye bir tutam karbonat ve 👌👌
pril var mı evde
Bol tükürük ile
En İyi Görüşler