Şimdi bizimkisi aşk evliliği değil faydacılık üzerine kurulu ve bu sırada birbirimizin mutluluğunu ihmal etmeyeceğiz o yüzden her şey usulüne uygun olsun istiyoruz ama bir yandan da tuzlu zehir gibi kahve içirmek istemiyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa arkadas 3 yudumluk kahveyi bile nasil sorun yapabiliyorsunuz anlamiyorum ya. Isteyen tuz koyar isteyen bal. Eskidendi bu adet anlami farkliydi deyip duruyorlar.
Arkadaslar kültür bir donusum halindedir. Ona bakarsaniz eskiden askerligini yapmayana, vatani gorevini yapmayana da kiz vermezlerdi. Simdi bu adeti sürdürürlerse hicbir erkek kolay kolay kiz alamaz.
Cogu askerligini gunumuzde yapmamış, yaparsa da bedelli yapmis oluyor. Cogu da evlenince gidiyor artik. Bu eski adete gore kiz verilmemesi lazim o zaman. her seyi eskiye donerek degelendireceksek cok sey çıkarırız ortaya. Eskiden erkegin dizlerine de bakarlardi. Namaz kılıyor mu diye... bugun bunu da ortaya çıkarırsak kac tane erkek evlenebilir hadi bakalim?
Eskiye gore hareket edeceksek o zaman askerligini yapmayana da kiz vermeyelim bugun, kimse akilli telefon kullanmasin tuşlulara geri gecelim... sacma sapan konuşmayın geçmişte ki anlami şuydu, buydu diye.
Yukarida saydigim adetler zamanla degistiyse tuzlu kahvenin anlami da degisti. Diger seylerde günümüze bakiyorsunuz da 3 yudumluk tuzlu kahve mi sorun oluyor da geçmişe dönüyorsunuz?
Icilecek 3 yudum kahve abartmayin. Tuz koyacaksaniz da abartmayin tuzu belli olsun yeter. Erkeklerde abartmasin 3 yudumda bitecek sey icin girdikleri triplere, sekillere bak.
Tuzlu kahveden korktugunuz kadar baska seylerden korksaniz keske. Bu kadini evime hanim yapacagim, önce Allah'tan sonra babasindan emanet alacagim, en iyi sekilde davranabilecek, eş olabilecek miyim, rizasini kazanabilecek miyim bundan korkun, 3 yudumluk tadi bozuk kahveden degil.
Her zaman da her sey agiz tadiyla olmaz ki zaten. Dunyanin kurali bu. Her zaman mutluluk, lezzet olmaz. Her önünuze gelen lokma/yudum ultra lezzetli olmak zorunda degil. Ömrü hayatiniz boyunca da bir kereligine 2-3 yudumluk tuzlu kahveyi de iciverin bir zahmet. Bir yerlerinizden bir sey eksilmez.
Erkek olarak 3 yudumluk seye yaptığınız seylere, girdiginiz tavirlara bak gerçekten komik duruyor. Mustakbel eşin, cocugunun annesi olacak hatunun hatırına ömrü hayatin boyunca bir defalik yasayacagin bir sey, iç gitsin ne buyuttunuz bunu bu kadar. Eskiden anlami suydu buydu demeyi de birakin artik. Yeter vallahi ya.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Doğru demiş, ne kadar tatlı sempatik aşk dolu hissetsende zaman gelecek öfkenden kuduracaksın ve kıyamayıp yapmadığın şeylere pişman olacaksın o yüzden asla gözünün yaşına bakma. Ben 5 tatlı kaşığı tuz koydum ve sonra tekrar olsa o günü yaşamak için o kahveye bile razı olurdum dedi. Ama acısını unutmuyor. 😅😅 Seven adam krallar gibi içiyor unutma..
01 Yorumla- +1 yıl
Yüksek tansiyondan ölseydi görürdüm senii. Ne kadar da geri k*fanız var.
- Yeme & İçme konusunda 65,9b cevap paylaştı.
u +1 yılBu, çevrenin kişisel fikridir ve haklı olup olmadıkları, senin ve nişanlının ilişkisinin dinamiklerine bağlıdır. Eğer nişanlın, senin ona her zaman yardımcı olduğunu ve onun için her şeyi yaptığını biliyorsa, kahvesine bal koyman onu şaşırtabilir ve ona karşı olan sevgini ve ilgini göstermenin bir yolu olarak görebilir. Ancak, eğer nişanlın, senin ona karşı biraz daha mesafeli davranmanı bekliyorsa, kahvesine bal koyman onu rahatsız edebilir ve ona karşı olan ilgini yeterince ciddiye almadığını düşünebilir. Sonuç olarak, kahveye bal koymak, nişanlının seni nasıl gördüğünü ve ilişkiye nasıl yaklaştığını etkileyebilir. Eğer nişanlının senin ona karşı olan sevgini ve ilgini göstermenin bir yolu olarak göreceğine inanıyorsan, kahveye bal koymakta bir sakınca yoktur. Ancak, nişanlının senin ona karşı biraz daha mesafeli davranmanı beklediğini düşünüyorsan, kahveye bal koymamayı tercih edebilirsin. İşte bu konuda yapabileceklerin: Nişanlının senin ona karşı nasıl baktığını düşün. Onun senin ona karşı olan sevgini ve ilgini göstermenin bir yolu olarak göreceğine inanıyor musun? Nişanlının kahveye bal koymanı nasıl karşılayacağını düşün. Onu şaşırtacak mı? Onu rahatsız edecek mi?
Nişanlının senin ona karşı olan beklentilerini düşün. Senin ona karşı biraz daha mesafeli davranmanı mı bekliyor? Bu soruların cevaplarını göz önünde bulundurarak, kahveye bal koyup koymamaya karar verebilirsin.00 Yorumla
- Yeme & İçme konusunda 336 cevap paylaştı.
+1 yılKıymet meselesi tamamen seninle ilgili bir şey 👍 sen kendini değerli görürsen değerli olursun değer verme işi tuzla balla olmaz. Ayrıca değerli olmak istiyorum dersen eşine değer verme konusunda ders ver ki eşinde verdiğin derse göre sana değer versin.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
39
Cevap
28Cevap
- Yeme & İçme konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılTuzlu olunca kıymet mi biliniyormuş nerdeydi bizim tuzluk 😂😂
00 Yorumla Gönlünden ne geçiyorsa öyle yap batıl inançlara böyle kulak asmana gerek yok. Bu çevrenden bu kadar basit bi şekilde kıymetin bilinmez diye görülüyorsa. Evleneceğin insan da hiçkimse gibi değil kıyamıyor bana diyerek daha da üstüne düşebilir. Nerden baktığına bağlı sen istiyorsan yap.
10 Yorumla
+1 yılgeçen hafta cumartesi kız istemeye gittik fincanın içinde 3 tatlı kaşığı tuz vardı içtim içmeye ama gece zehir oldu asla kendime gelemedim evden çıkar çıkmaz kusmaya başladım 3 gün keçi gibi yalandım sudan başka bişi tüketemedim kardeş sen bal koy dinleme milleti
10 Yorumla
+1 yılŞu çevredekiler ne zaman mantıklı fikirler verecek aceba? Kardeşim evlenirken de 15-20 takım kıyafet aldır, tüm eşyaları onlar alsın yoksa kıymetsiz olursun minvalinde fikirler vermişti.
Çevrenin mantığı yok dinleme onları.
Çok güzel edersin. Hatta garibim tuz beklerken bal ile karşılaşınca şaşırır.😃00 YorumlaTuz dökme adeti eskiden istenmeye gelen kız adayı beyenmez istemez ve ailesine bunu söyleyemez. Ve kahveye bol tuz koyar ki benseni beğenmedim istemiyorum diye tepkisini belli eder. Eğer bol şeker koyarsa da benimde sende gönlüm var demekmiş. Kimseyi dinleme adet doğru bilinmiyor. Bal dök doğru olan bu.
00 Yorumla
+1 yılZehir gibi kahve icirmeye hiç lüzum yok. Gereksiz adetler, üstelik bundan dolayı ölen damatlar bile var. Yazıktır ya. Senin düşüncen sağlıklı olan, boş ver o dış sesleri.
10 YorumlaTuzlu kahve zor, tatlı kahve kolay olduğunuzu neye dayanarak bekliyorsunuz anlamış değilim.
Eğlencesine yapılıyorsa anlarım, yapılır ama büyle anlamlar yüklemek mantılı değil.10 Yorumla
+1 yılTuz koymak bal koymak bunlar ne gereksiz işler ben dümdüz kahve yaparım içer zaten heyecanlı olacak birde bununla mi ugraşsın kıyamam ona ben 😄
00 Yorumla
+1 yılgeçmiş olsun sana insallah yarın evlendiğinde elalem bunu der diye peçe taktırmaz sana. Bir ilişkiye 3. şahırların fikirlerini sokup dinlerse veya o neder diye yola cıkarsa yandın.
00 YorumlaHayır ne alakası var tuz koymamanla kolay olmanın saçma kahveye tuz koyarsan sen de gönlüm yok kahveye şeker koyorsan evet sen de gönlüm var demektir
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 2b cevap paylaştı. Zaten o tuz olayı eziyet olmakla beraber yanlış bilinen bir gelenek, tuz eklenmesi kıbarca bir redeediş şekliymiş şimdi ise eğlencesine aslını bilmeden çokca yapıyorlar.
00 Yorumla
+1 yılBence de erkeklere işkence yapmayı kesin artık :D Hem aşk evliliği değil mantık evliliği yapıyorsun o zaman mantığının sesini dinle derim :D ;)
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 857 cevap paylaştı. Kahveye koyulan tuz ya da bal ile mi anlaşılıyormuş kıymetinin bilinip bilinmeyeceği ahsgaksh
Bu gözler daha neler görecek allahım10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 405 cevap paylaştı.
+1 yılKendiniz olmayarak, geleceğiniz ve kendi öz değeriniz adına ne kadar büyük bir vahşetin mimari olduğunuzu bilseydiniz keşke
00 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılKahveye bal koymak kolay olmak demek değil ki. Hem neden sürekli taktik yapmak zorunda olasın? İnsanın kolayı zoru mu olurmuş
10 Yorumla
+1 yılİnsanların görüşünü umursama içinden nasıl yapmak gerekiyorsa öyle yap bir kere evleniyorsun heves kalmasın
00 Yorumla
+1 yıltuz koyunca "zor kadın" mı oluyor muşsun? Kahveye koyulan herhangi bir gıda bu durumu belirlemeye yeterli mi sence?
00 YorumlaÇevren köprüden atla dese, atlayacak mısın yavrum? Boş işlerle uğraşma, kendine ait fikirlerin ve seçimlerin olsun
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 357 cevap paylaştı. Bakma canım insanlara ve onlarin s iktir boktan adet ve tavsiyelerine yazik adama tuzlu tuzlu
00 Yorumla
+1 yılTuz koyanlar 1. Ezik 2. Sonradan görme 3. Taklitci misiniu oglum siz herkes olmayi birakin düm dük yaşayin
03 Yorumla- +1 yıl
Ha bu arada bi keresinde biri deterjan falan koymustu adam diger tarafa gitmisti
- +1 yıl
Lütfen artık birileri bunu geleneğin Osmanlı da talip olunan kızın nazikçe reddetmesi benim sevdiğim var demesi anlamına geliyor olduğunu anlatsın kadınlara ya.
- +1 yıl
@87modelinsan ayn ya
+1 yılkolay kız olmazsın ama ben anlamıyorum bu kahveye tuz yerine bal mal koyanları hakikaten ha 😀
00 Yorumla
+1 yılBende yapmadım gerek de yok. Adam gibi kahve içsin niye zehir olsun ki. Sen söyleyenlere kulak asma
00 Yorumla
+1 yılTabiki değil seni istiyorlar onları değil hem tuz adeti iyi değil bir kahveyle kıymetsizlik mi olunurmuş.
00 Yorumla
+1 yılben olsam bilirdim, vefalı biriyimdir, değecek biriyse olur yani :D
01 Yorumla
Soran+1 yılEvlilik görüşmesinde şey demişti ben seni saraylarda yaşayamam ama bir ömür mutluluğun için çabalarım
- Yeme & İçme konusunda 4,4b cevap paylaştı.
+1 yılEvet evet bol tuzlu kahve yap onu içtikten sonra da daya tuzlu suyu 😂 adamın aklını başından alırsın
024 Yorumla- +1 yıl
senin gibi kız düşman başına, ne istemeye gelsinler ne de alıp başlarına bela yapsınlar :D
- +1 yıl
@WorldOfTheMELKOR 😂😂 bak şimdi srnin yuzunden beni kimse almiycak evde kalırsam tek sorumlusu sensin 😂
- +1 yıl
hiç sorma, korkuttuk taliplerini, artık bekarlık sultanlıktır deyimini hayat felsefen haline getireceksin yapacak bir şey yok üzgünüm :D
- +1 yıl
@WorldOfTheMELKOR ozaman sen alıcaksın 😂 ben bu travmayı kolay kolay atlataman 😂😂
- +1 yıl
hiç sorma, yapacak bir şey yok artık, tuzlu kahveyi de içeceğiz tuzlu suyu da :D
- +1 yıl
@WorldOfTheMELKOR bence hemen düğünü yapmalı 🤣
- +1 yıl
tuzlu kahveye falan gerek yok mu diyorsun yani iyi bari kurtulduk ondan :D
- +1 yıl
@WorldOfTheMELKOR hayır beee kahveler icildiktem sonra hemen nikah dairesine gidelim diyorum 😂 çünkü her an vazgecebilirsin almaktan oyuzden acele edelim diyorum 😂
- +1 yıl
tuzlu kahveden kurtuluş yok o zaman, iyi içelim de alalım o zaman :D
- +1 yıl
@WorldOfTheMELKOR hı hııı 😂 beni aldığınız için teşekkür ederim 🙏😂
- +1 yıl
evet aldım o halde artık sorun kalmadı ve sen de evde kalmaktan kurtuldun :D
- +1 yıl
@WorldOfTheMELKOR teklif yapmadım ama 😂
- +1 yıl
senin mi teklif yapman gerekiyordu, iyiymiş :D
- +1 yıl
@WorldOfTheMELKOR 🤣🤣 nasıl heyecen yaptıysam artık 🤣 yanlış yazmışım 🤣 ilk defa birisi beni alıcakta beyefendi 😂 heyecanımı mazur görün
- +1 yıl
Baştan alalım evliliği teklifi yapın gelsin 😂
- +1 yıl
Ciddi ciddi evleneceğiz böyle giderse 😂
- +1 yıl
@WorldOfTheMELKOR hala bekliyorum 🤣
- +1 yıl
Vazgeçmeden et bence 😂
- +1 yıl
Edeyim bari, benimle birlikte akıl tutulmasına denk bir şeyi yapmaya var mısın 😂
- +1 yıl
@WorldOfTheMELKOR hep bunu söylemek istemiştim dır 😂
- +1 yıl
Evet evetttt evetttttttttt 😂😂
- +1 yıl
Artık herkes bizi evli bilsin, artık kabul ettin ve evlendik, gazamız mübarek olsun 😂
- +1 yıl
@WorldOfTheMELKOR aman Allahım ven artık evli bir kadın oldum 🤣 burada kimseye yüz verme sana asılan olursa benim başım bağlı de hemen yüzüğünü göster kızım ben evliyim anliyormusun evliyimmmm de 😂😂
- +1 yıl
Öyle yapacağım artık biri yan gözle falan bakarsa bana ben başı bağlı biriyim başka birine bakın diyeceğim 😅😂
- Yeme & İçme konusunda 3,4b cevap paylaştı.
u +1 yılBununla ilgisi yok. Tuz koyan pek çok kişi de aldatılıyor.
10 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılTuz koyunca zaten istemiyorum anlamına gelmiyor mu? Koyma zaten tuz
10 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılKahveye tuz koyunca mı zor oluyormuş😂😂 mağara kafası ne zaman bitecek 😭
10 Yorumla Düzgünce yapamıyor musunuz şu kahveyi? İlla b*k edeceksiniz kahveyi.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHaklılar. Hayatında hiçbir zaman kimseye kolay olmaz. Hele sevgiline eşine asla. Sonra ilk harcanan sen olursun başkalarının dediğine bakma sen bana kulak ver.
00 Yorumla
+1 yılValla ben hiç bir şey koymadım pişmanım şimdi olsa zehir koyardım sanırım 😂
00 Yorumla
+1 yılAdam istemeye gelmiş hangi kolaylık hangi zorluk ya. Saçma sapan laflar.
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılben tuz koymamıştım. gayet de kıymetimi biliyor.
00 Yorumla Yeme & İçme konusunda 689 cevap paylaştı. Haksızlar bu kolaylık ve ya zorluk değil, kıymetini bilmiyor sa zaten evlenme
00 Yorumlahahahaha kahve, tuz ve kıymet bilinmezlik çok manidar.
00 Yorumla
+1 yılSen güzel bir kahve yap, zehir etme kahveyi;diğerlerini boş ver.
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 2,8b cevap paylaştı. Bi anlamda doğru ama kahveye tuz koymak da çok saçma
00 Yorumla
+1 yılBöyle diyenler, IQ'larının düşük olduğunu belli etmişler. Bence fazla muhatap olma onlarla.
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 574 cevap paylaştı. Ne alaka ya
Şu tuz koyma gibi saçma muhabbetler ne zaman sonlanır acaba00 YorumlaCahilce bir düşünce olmuş. Bu işin tuzla balla alakası yok.
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 495 cevap paylaştı.
+1 yılNe alakası var öyle bir şey olsaydı hergun tuz koyardik sen bildiğini yap
00 Yorumla Yeme & İçme konusunda 1,1b cevap paylaştı. Hiç alakası yok bence, o kişinin karakterine bağlı yaşayacağın hayat.
00 YorumlaNe kadar da saçma sapan işler şu kahveye tuz dökme huyu nereden çıktı? Kezbanlığın Nirvanası, git adama düzgün kahve hazırla
11 Yorumla
Soran+1 yılBencede
Yeme & İçme konusunda 2,6b cevap paylaştı. saçma sapan adetler
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılfayda evliliği ne ya ilk kez duydum:)
02 Yorumla
Soran+1 yılDaha çok evlilik tipi görürsün bu işlerde standart diye bir şey yok çünkü
- +1 yıl
:) görücem gibi görünüyo:)
+1 yılAman ağzı olan konuşuyor
10 Yorumla
+1 yılÇevren laga luga yapmış.
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılHaklı gibiler ama kat nolcak.
00 Yorumla
+1 yılBoş beleş işler. Tuz da koyma bal da.
00 Yorumla
+1 yılArkadaşların ne koyuyor? İsot mu? 😂😂
00 Yorumla
+1 yılTuzlusu da aynı ballısı da nasıl istersen
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 393 cevap paylaştı.
+1 yılAynen tuz koyunca zor kadın olunuyor hahaha
01 Yorumla
+1 yılTuzlu kahve çok saçma bişry zaten.
00 Yorumla
+1 yılİstediğini koyabilirsin.
00 YorumlaÇevrenizin ciddi sorunları var...
00 Yorumla
+1 yılÖevreni skm bal at sen
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılİnan ki bilmiyorum hic
00 YorumlaÇok iyi düşünmüşsün
00 YorumlaÖyle yap, daha seksi
00 YorumlaAynen
00 Yorumla- Devamını Gör (7)
Devamını Gör(52)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Yeme & İçme > Sorular > Nişanlımın kahvesine tuz yerine bal koyacağım için çevrem "kolay olursan kıymetin bilinmez" dedi, haklılar mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler