Köpüksüz güzel bir reçel yapmak için nelere dikkat etmek gerekir?

Köpüksüz güzel bir reçel yapmak için nelere dikkat etmek gerekir?
Reçel yaparken, meyvelerin taze ve olgun olması, reçelin tadını ve kıvamını etkileyen önemli bir faktördür. Ayrıca meyveleri mümkünse aynı gün içerisinde kullanmanız daha iyidir. Meyveleri temizleyin ve doğrayın: Meyveleri temizleyin ve istenmeyen kısımlarını çıkarın. Küçük parçalara doğrayarak pişirin, böylece reçelin daha kolay kıvam almasını sağlayabilirsiniz. Şeker ve meyveleri doğru oranlarda kullanın: Reçel yaparken, şeker ve meyve oranı önemlidir. Çok az şeker, reçelin kıvamını etkileyebilirken çok fazla şeker, meyvenin tadını örtebilir. Genellikle, meyve ağırlığının yarısı kadar şeker kullanmak önerilir. Limon suyu ekleyin: Limon suyu reçelin kıvamını arttırır ve şekerin kristalleşmesini önler. Ayrıca reçelin tadını da geliştirebilir.
Ev reçeline öyle bayılıyorum ki yok böyle bir lezzet! Hele yaparken eve sinen buram buram kokusu yok mu.. Evett soruya gelirsek Bence meyvelerin taze olmasına dikkat edilmelidir.
Cevap
3Cevap
Reçel tenceresinin dibinin tutmaması çok önemli. Baştan bir kaşık tereyağı koyup, tahta kaşıkla karıştırarak kavurmak iyidir.
Ben şekere limon yerine turunç suyu sıkıyorum. B*k gibi oluyor sakın denemeyin
reçeli kaynatırken köpüğünü sıyırmak lazım
İnan bilmiyorum ama yazılanları takip edeceğim..
Kaynama süresi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar