Arkadaşlar merhaba hazır yufkadan sık sık börek yapıyorum borcam da börek yaparken "işte bu püf noktası" diyebileceğiniz bir şeyler var mı?
- Mesela malzemelerin oda sıcaklığında mı olması gerekiyor yardım edebilir misiniz şimdiden teşekkürler 😄
Arkadaşlar merhaba hazır yufkadan sık sık börek yapıyorum borcam da börek yaparken "işte bu püf noktası" diyebileceğiniz bir şeyler var mı?
Marketlerde satılan sade sodayı ve yumurtayı bir kâse içinde iyice cırpın, böreginizin ustune sürün. Yumuşacık olur böreğiniz. Birde ben hazır yufka ile börek yapınca yoğurt ve zeytinyağını karıştırıp fırça ile ara hamurlara sürüyorum. Daha lezzetli oluyor.
Şimdiden kolaylıklar gelsin 🙏🏼
Cevap
3Cevap
kaliteli bir tereyağ kullanmak ve su böreği gibi börek yapılıyorsa muhakkak ocak üstüne kısık ateşte pişmeli ancak Boşnak böreği gibi fırında pişen böreklerdense fırını kontrol etmekte fayda var 20-30 dkden sonra
hamur kalitesi, katmanlar arasında yağ, iç harcın dengesi, fırın sıcaklığı, dinlenme süresi, kesim öncesi soğuma
Bana da öğretin ya bende börek yapmak istiyorum
sıfırdan böek açacaksan malzemeleri iyice yoğurmalı ve dinlendirmelisin nasıl bir börek yapacağını önceden karar vermelisin çok farklı börek çeşidi var vve her birininde ayrı bir trik/püf noktası var. ancak size tavsiyem yeni başlayacağın için böreğe basit böreklerden başlamnı öneririm. tava böreği/ adana böreği gibi basit börekleri yapmaya başlayabilirsin bu börekler daha az malzemeli ve daha az püf noktasına sahipler ancak boşnak böreği, gül böreği gibi daha zahmetli börekleri açmak ve hamurunu ve iç harçlarını doğru ayarlamak oldukça önemlidir.
Yag oranı malzeme
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?