Bizimkiler en az üç çeşit olsun istediğimiz gibi yeriz kalırsa diğer öğünde yeriz diye bir görüş attılar. Mesela dolma önceki günden kalmaydı herkesin tabağına bir adet koyduk. Sizde durumlar nedir?
Bir öğünde kaç çeşit yemek olması gerektiği, kişisel tercihler, kültürel farklılıklar, beslenme ihtiyaçları ve yaşam tarzına göre değişebilir.
Genel olarak, dengeli bir beslenme için sağlıklı bir öğünde protein, karbonhidrat, sağlıklı yağ, lif, vitamin ve mineral içeren farklı gıdalar bulunmalıdır. Bu nedenle, bir öğünde iki veya üç farklı yemek çeşidi bulunması uygun olabilir. Örneğin, bir öğünde ana yemek, yanında sebzeler veya salata ve bir tatlı gibi üç farklı yemek çeşidi bulunabilir.
3 ideal bir çeşit sayısı bence. Misafirler veya özel günler olur çok fazla çeşit olabilir sofra da ama onun harici gereksiz israf olduğunu düşünüyorum. Ayrıca dünden kalan yemekleri yemeye bayılırım. Onların tadı çok güzel oluyor. 🙂
Değişiyor aslında mesela çorba yaptıysam yanında patates, tavuk, plav yaparım veya içli köfte yanında çorba t yeterli oluyor. Tantuni yanında bir şey yapmıyorum. Dolma sadece yeterli oluyor yanında pilav bana saçma geliyor sonuçta dolmanın da içi pilav🤷♀️tabi bunların hepsinin yanında turşu, salata, ayran olmak zorunda.
Yaptigim yemegi yarin yemem kalmasini sevmiyorum bilmiyorum öyle alistik öyle gidiyor cesit desen illa 2 olsun 3 olsun diye birsey yok aklimiza ne geliyorsa