Artan fiyatlar tatil yapmanın maliyetini de artırdı. Bodrum'da satılan bir lahmacunun fiyatı 450 TL'ye çıktı.

Artan fiyatlar tatil yapmanın maliyetini de artırdı. Bodrum'da satılan bir lahmacunun fiyatı 450 TL'ye çıktı.
Kuzenim Bodrum'da yaşıyor ve yüksek fiyatla ürün satan yerlere sadece zenginlerin geldiğini söylüyor. Zaten amaç da bu. O lahmacunu yiyen bir zengin de 450 TL etmeyeceğini biliyor. Ama burada amaç yüksek lezzet ya da farklılık değil, amaç oraya fakir ve orta hâlli insanların uğramaması. Yani zenginler, ''biz bize olalım'' mantığıyla gidiyor oralara. Haklılar mı? Fazlasıyla. Çoğunuz yoksulluk sınırının altındasınızdır ama sizler bile çingene, Suriyeli ve dilencilerin peydah olduğu bir yerde takılmak istemezsiniz. O yüzden bu fiyatlar Bodrum'da muhtelif yerler için gayet normal.
Ya bi yürüyün gidin be abi her yaz aynı terane bodrumda lahmacun şöyle yok çiğ köfte 700 lira kardeşim yapacak bir şey yook herkes dengi dengine takılacak
Desene bodruma sadece Hande yenerin şarkısıyla gideceğiz😂
Şekko bari şekko şekko😮😱
Lahmacun mu o da ne unutmuşum bile 😂
Cevap
72Cevap
Bizim burada 40
orada lahmacuna değil mekana para veriorsun. Birçok kişi tabağını bitirmeden kalkıp gidiyor bile, açlık değil ekonomik düzeyin kriter.. Ben asla böyle yerleri tercih etmiyorum. Param olsa dahi bodrum yerine İtalya'nın bı kasabasını tercih ederim. Sinifcilik benim tarzım değil.
Bodrum'da, o lahmacunu nerede yediğine bağlı olarak fiyat değişir. Merkezde yersen 20 TL, otoparkındaki en dandik arabanın Porsche Cayenne olduğu Türkbükü'nde yersen tanesine 1000 TL de ödersin. Benim gibi Bitez'de yersen 60 TL ödersin... Lakin görseldeki, Gümüşlük Koyunda lahmacun bulmazsın. Rakı balık yersin.
Bodrum muğla antalya her yeri gezdim İstanbul floryada boğazda bir sürü yemek yedim. Verdiğim max yemek fiyatı 1000 tldir. O dediğiniz mekanlar tek tük yani böyle deyip milleti korkutmayın tamam pahalı ama öyle bir lahmacuna 450 vermezsin çoğu yerde
Lahmacuna o parayı veren kişi, o parayı lahmacuna değil, tesise, aynı ortamda bulunduğu kişilere, kendisi ve kendisinden daha yüksek mertebede olanlarla aynı yerde olmak istediği için veriyor. Herkes biliyor zengin de fakir de lahmacunun o fiyat olmadığını. İşte böyle o parayı verenlere yazık diyenlerle Yanyana Gelmemek için veriyor
Açıkçası 2 yıldır dışarıdan yemek sipariş etmiyorum zaten keyfine yemek yemek de yalan oldu
Saçmalık bu fiyatlarla istediğin kadar zengin ol burada haksız kazanç var resmen hiçbir vasfı olmayan birini sırf ben lüks yerde, 450 liraya lahmacun yedim diiyp hava atıp faturayı sağda solda göstermek dışında bir amacı olamax
Zorla aldırtmıyolar sonuçta haksız kazanç falan değil enayi vermesin
Ülkede fiyatlandırma Yabancılara göre yapılıyor. Hava alanları rezalet durumda.
Kendi ülkesinde, 2. Sınıf vatandaştır benim halkım.
Ama gider elini sıkar, aferin der, neredeyse bu durum için Allah razı olsun der ☺️
Annemin bir lafı vardır ''Koca ülkede başka yer yokmuş gibi en pahalı yere gidip fiyatlardan şikayet edenleri almasınlar restoranlara'' diye
Hayatında da Bodrum'a falan gitmiş biri değildir bak
Herkes bodrumda lahmacun yemesin diye o fiyata satıyorlar. İnsanlar cebinde sterlinle geziyor gerçi oralarda. Ortalama 15 sterlin ne olacak ki?
Bu İnsanları bile bile kazıklamak oluyor bir Lahmacuna da 450 TL veremem kimse parayı sokakta bulmuyor o kadar pahalı şeyleri yiyenlerin turist olduğunu düşünüyorum
Valla yarım kilo yağlı kıymaya diğer iç malzemeleride ekliyorum firina yolluyorum 15 tane felan çıkıyor pişirme parasına tane 2 lira sanırım 200 e felan mal oluyor
bedava : )
Turistik bölge olduğu için fiyatlar euro dolar bazından hesaplanıyor. Tabi hem Türkiyede olup hemde kendi vatandaşına pahalı satmak ne kadar etik tartışılır..
Turistlere geçirsinler eyvallah. Hatta gurbetçilere bile geçirsinler, ama kendi halkına geçirmesinler bu fiyatları. O zaman kimsenin sesi çıkmaz.
Serbest piyasa dedikleri bu kadar serbest olamamalı bence. Her ilde hatta her ilçede hemen markette her mahallede farklı farklı fiyatlar görmek mümkün amaçları ne acaba bunların.
Ben kendim yapıyorum uzun zamandır almadım. En son 50lira idi
Bodrumu bilen biri olarak mekandan mekana bölgeden bolgeye degisiyor fiyatlar baya
Alamanci dayılara koymaz beee. Bizim gibi olanlar zaten yaklasmiyor
Oha o lahmacuna para vereceğime burada her zaman yediğim esnaf lokantasından söylerim daha iyi 40 lira
Resmen bir buçuk günlük çalışmanın parası ediyor. Demek ki o lahmacunu yemek için bir buçuk gün çalışmak lazım.
-Bodrumun belli başlı mekanlarındaki fiyat o.
İstanbul un belli yerlerinde de bu fiyatlar var. Bizim burada da bir adet 40 tl civarı.
Bodrum'un lahmacunları bir başkadır 🎶
Çılgınca ziyafetler bize yaşatır 🎶
Her öğün iştahımız daha başkadır 🎶
Zamlar güzel devam ediyor 🎶
sezon girince herhalde 750 filan derler:)
bizim burada 20 tane lahmacunu biz yaptırıyoruz ortalama 350-400 tl ye denk geliyor :)
35 lira sjsjsjsj
Ama bodrum da öyle olmasına şaşırmıyorum.
Kimse o parayı lahmacuna vermiyor.
Orada ki mekana ortama veriyor.
Bir sefer gittim baktım tamamen para tuzağı vazgeçtim onlara inat turizmci oldum onlar yatarken ben full çalışıyorum
Dün kardeşim 4 tane lahmacuna 92 tl vermiş. İçinde meşrubatı var mıydı bilmiyorum ama
burada fiyatını bilmiyorum ama o 450'ye kendim yaparım pişirme parasıda dahil.
1000 liraya satsınlar orada lahmacuna o parayı veren enayi varsa 3000 e bile satabilirler
Mekana göre değişiklik gösteriyor. Ancak bir porsiyonu bile oldukça pahalı.
Bodrumda bazı mekanlar hep böyle fiyatlara sahip
35 lira
Serbest piyasa diye bokunu çıkardılar iyice fiyatların.
Bodrum'a hiç gitmedim inan gidersem lahmacun da yemeyim 😁
Zengin bile olsan delilik bir lahmacuna bu fiyatı ödemek..
20 Euro bir lahmacuna pahalı biz bile 5 Euro’ya 4 dene findik lahmacun aliyoruz
Fındık lahmacun almıştık 35tl ödemiştik 450tl nedir ya
20 lahmacun asgarî ücretten pahalı. Şaka gibi
Bizim burada oraya göre çok daha iyi fiyatlar. Bodrumlular düşünsün.😝
İçinden çeyrek altın mı çıkıyormuş lahmacunun?
Güzel kazıkmış, biz yesek boğazımızdan geçmez hahah
Kör tuttuğunu topal yakaladığını denk getiriyor fiyatlar borsa gibi
Geçenlerde söyledim 45 tl idi.. Keyifli günler..
E oraya gidiyorsan bir lahmacuna o kadar para bayılmayı da göze alacaksın zaten. Senin benim gibi insanlar gitmiyor neticede oraya.
Bodruma tatile gidene acirim da en cok oranin yerlisine acirim dusunsene asgari ucretle calisan birisin lahmacun yemek istiyorsun 450 lira diyor
Bu ülkede bu yüzden bir şey olmuyor işte herkes soyguncu olmuş
Daha ucuzu da var
Pahalı yere giderseniz bin tl ye de yersiniz no prob
15 tl öğrenci indirimi ile normalde 20-30 Bodrum gibi tatilim yerler kafayı yemiş
Anlamıyorum arkadaş tatilr geldiysen illa s….. psikolojisi var millette 😅
Yani bayağı bir abartmışlar. Bir lahmacuna 450 TL ne demek.
zengine kolay para kazanana koymaz ama bizim gibi dar gelirli insana koyar 450 TL
Oğlum burada 450 liraya ayakkabı satın alıyorsun lan
Lahmacundan tiksiniyorum artık ya. Fotosu bile midemi kaldırdı. Bir ara her gün yiyordum 🤮
Bodruma gitmeyi göze alıyorsan o kadar d olsun artık
Yan şezlongda uzanan platin sarısı saçlı Pelinsu'yu etkilemeye çalışan akepeli müteahhit çocuğu Muhammet Emin yiyordur.
60 olmuş arada yerim zaten
30 TL falan. Bodrumda yemek yenmez
Bir kilo kıyma fiyatına onu yiyenin aklı yoktur..
Abartmışlar cok pahalı
burada o para ya mevlit veriyorum lahmacunla
En son iki kişi 50 tl vermiştik
Aşk bodrumda yaşanıyor güzelim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?