Her sene olduğu gibi Bodrum'da ve birçok tatil bölgesinde fiyatlar dudak uçuklatıyor. Açıkçası yemenin keyfini süren ben bu fiyata asla yemem. Peki ya sizler bu ve buna benzer fiyatlara bir şeyler yeyip içer misiniz?

Hayatta vermem bu parayı. Tepkimi de gösteririm orada bu şikayette edilebilir. Geçen yılda şikayet edildi. Hakkından fazlasını alan hem Allah'ın adaleti ile cezalandırılır, hem de kanunların adaleti ile.
hepsine en fazla vereceğim 50 tl yi geçmez.
Teşekkürler kardeşim ;)
20 yildir bodrum da yasiyorum cay en fazla 4 tl. Bu isletme neresiymis
40 tl ye hem kola, hem lahmacun, hem makarna yerim. Asla vermem o kadar para enayi değiliz
Ben ortaya bir 10 tl sallarm yeter : )
Cevap
31Cevap
Git bime bir çuval abur cubur doldur bir seferde değil günlerce karnın doyar. O fiyatları çok görüp geldi diye dert yanıyorsa insan zorla mı satıyorlar bimde var köşe başında tablada rıskını kazanmak için satan amcalar, teyzelerde var. Gelmişse hesap paşa paşa pahalı demeyeceksin diyeceksen baştan turistleri gundiklemek için olan tezgaha düşmeyeceksin.
Bodrumda her yerde o fiyata değil hatta tanıdıklardan birinin restoranına bir ünlü geliyo yiyip içiyo gelen hesaba az diye kızıyo şişirin hesabı diyo
Yani tamam bu fiyatlar absürd ama normal fiyatı az bulanlarda var ne yaparsın herkes fiyatlarını girişe yazsın millet de ona göre cüzdanına uyan mekana girsin ne diyelim
Bodrumdayım şu an. Beach club lardan uzak duruyorum. Yerel esnafa sordum onlar yardımcı oldu sağolsun. Öleceğimi bilsem o parayı vermem. Görgüsüzlük...
Çay 5 Kola 7-8 Makarna 20-25 bu kadar en fazla bir mekanda vericeğim. Bu paraları 70 lira 125 lira veren aptaldır. İsterse parası çok olsun yinede veren aptaldır. Bunları denetlemeleri lazım.
Uçmuşlar. Allahtan tatile çıkmayı seven biri değilim. Evimde yapar yerim, o işletme sahiplerine o kadar para kazandırmam. Hele bir makarna'ya 125 tl vermek saçmalıktan başka bir şey değil.
Marketten alır evde yaparım. Kimse almazsa düşürürler fiyatı. Millet aldığı için bu kadar yüksek fiyatlar
Turiste yönelik olduğunu düşünüyorum, dolar hesabından falan. Yerel halk nerden yiyip içeceğini biliyodur zaten. Herşeye sızlanmaya gerek yok.
Evet yerli hallk çok uyanık, sigarayı 20 tlye çıkarıyorlar bir Allahın kulu konuşmuyor, 50, tl yapsalar suscak yerli halk tabi çok uyanık😔
@mertkasımsoy sigara fiyatı ülke genelinde değişen birşey, sadece turizm bölgelerinin mevzusu değil. Biz burda Uçuk yemek fiyatlarından konuşuyoruz tatil beldelerindeki.
Aynen haklısınız😊 alışkınız sevilmeye🤗
@mertkasımsoy öyle gerçekten bugün 4 paket sigaraya 60 lira verdim çok koyuyo ya, hiç bırakmayı düşünmedim hayatımda ama bu zamdan sonra ucunu da göremiyorum bir pakete 30 lira verdiğimiz günleri falan görmeyiz umarım bir an önce geri çekilmeli 20 daldan 17 si vergi
Başka ülkelerde öyle değil, zam yapıldığında milet karşı koyuyor reydler aksiyalar yapıyor toplanıyorlar, ve hükümetde başka ülkelere rezil olmamak için zamı geri alıyorlar
Insanlar enayi veya zuppe olunca boyle oluyor. Bu fiyatlar malum bolgelerde boyle.. beachler vs.. zuppe mekanlari.. :))
Bunlar delirmiş ayol. Ben diyorum inanmıyolar dı gelmeyin yazın şuraya görsünler günlerini iyice abarttılar bunlar.
Çeşmede de öyle hele Alacatida bir fincan çay 30 TL siz düşünün ama parayı nasıl kazandığını bilmeyen insan dolu..
Ayran 56 tl ise 8 usd yani 20 milyon turistin geldigi yerde normal bence
Yurt disinda su 1 usd 6 tl bence yabanci para cinsinden normal
Ben elbette bu fiyatlara bir tüketim yapmam. Bu fırsatçılıktır.
Çay: 1 TL maximum 2 TL
Ayran 1 TL maximum 2 TL.
Midye yemem. Enayiler verirse olur
O hesap kime girmişse ömür boyu unutmaz artık. İnsanlar bu kadar aptal olmamalı, zengin olmak başka aptal olmak başks birşey
O paralara bir kamp tüpü bir iki küçük kap alırsak sınırsız yemek yapar yeriz bence
Vay dolambaç pez. olar kimse sikayet etmemis mi orayı 😀 Ben 9 tl kahve icerken kafam dönüyor söve söve iciyorum
Yenmez tabiki ve buna bir an önce muhale edilmeli sözde müslüman ülkeyiz boyle bir ticari anlayis yok bir kasik suda bogacaksin bunlari.
Dün 245tl hesap ödedim. Balık, kalamar, karides güveç falan vardı.
Yemek için bu kadar para vermem. Alırım malzemesini evde kendim yaparım.
Bunlara bu kadar para veren varken demek ki zengin olmak çok basit
Bunlara gidip bile bile bu parayı verip sonra ekonomi bozuk , paramız yok diyenler ve garibana bir yemek bile ismarlamayanlara yazıklar olsun
Yabancıya geçirirken yerli turiste de geçirmiş oluyorlar bu hiç doğru değil fiyatları normal yapmaları gerek. Bu fiyata bir şey almam.
Evden ekmek arası götürürüm daa iyi sjfhfj
Bodrum değil boru anasini...
Ne güzel girdirmiişlerr.
Türkiyede eğlenmeye kalkanı düdüklüyolar
Bakanlık ayar çekecekti bunlara sözdesi
En yakınlarda bir bim a101 arar gözlerim
Hepsinin maliyeti 10. lira yapmaz
Altın makarna galiba ajhsjshs
İnşallah delirmislerdir
Resmen gelmeyin diyor fiyatlar
Evden kendi yiyecek ve içeceklrtimi götürürüm
Onlara para ödeyenlere az bile