Biraz aşmış olabilirim iftarda ki açlığımi sahura yansıtan biriyim sanırım.
Sahur için fazla bir öğün mü?
Beğen
Paylaş
Takip Et
2 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sağlık açısından soruyorsanız tulumba tatlısını çıkarsak da şeker oranı fazla olan bir tabak biraz, muz ve kivideki var olan şeker oranı ve üzerine tahin pekmez mi dokmussunz tam anlayamadim o da ekstra şekeri artırmış. Yine de afiyet olsun güzel görünüyor 😋
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
güzel afiyet olsun ama biraz şeker oranı fazla sanki
ben sana sayım o zaman muzda şeker oranı yuksek besinlerden zaten orada yumurtayı proteini dengelemissin muza gerek yoktu sadece kivi yeterli olacaktır. Yeşil yapraklı sebzeleri daha ağırlıkta kullanabilirsin. Ceviz fikri guzel duruyor vücudun ihtiyacı olan yağ ve enerjiyi verir. O tatlılardan ikisini çıkarsak sanki daha iyi olabilir. Tabi ben sporcu gözü ile bakıyorum ☺️
Teşekkür ederim değerli yorumunuz için. Evet dengelemeye çalışmıştım yeşillikleri koydukca tabağıma her geçen gün daha fazla koyasim geliyor. İlk zamanlar pek yeşillik sevmeyen biri olarak artık daha fazla tüketiyorum. Tatlı konusuna gelince birazcık kaçırmış olabilir.
bugünlük böyle olsun yeşillikleri ne ile yedigin onemli mesela yumurtayi maydonoz ve yeşil soganla yersen tadı bir başka olur. Balıkla rokaya yersen efsane. ya da peynir tere yiyebilirsiniz. Dereotunu sevemedim 😂
Bunlar bir dayatma mi veya bir tabu mu isteyen istediği şekilde yiyebilir mi ya da biz de ananelerimizi takip edelim. Onun yanında bu yenir bunun yanında o yenir gibisinden. Mecbur muyuz. Belki de haklısınızdir sizler hepiniz
Tatlı ile meyve neden olmaz mübarek birisi de şey dedi sebze ile şu olmaz bu olmaz. Tabak benim için bir yeryüzü ve ben onun içine yemek istediğim her şeyi koyuyorum
Sahur için fazla mı diye sormuşsun ben de cevap verdim. Meyvenin içindeki şeker ve tatlıdaki şeker birleşince şeker bombası oluyor o tabak. Tatlıyı bir de çikolataya batırmışsın sanırım. Ne istersen ye karısan yok ama dengesiz bir tabak olsuğunu bil abi
Sahur yahu bir saat sonra keşke şunu da koysamdim onu da yeseydim falan fistan dememek adına. Gündüz yemek isteyeceğim her şeyi koyuyorum ☺️ tabi doyurucu olma kaydı ile.