Güncellemeler
2 ay
Önce tereyağını erittim sonra ince ince doğradığım biberleri ilave ettim hemen ardından 1 kaşık salça koydum ( biraz fazla olmuş salça ama olsun güzeldi) sonra ıslattığım bulguru koydum üstüne tuz karabiber ve 20 dk pişirdim ardından servis ettim yanına da köfte biber ve salata yaptım tabi birde ayran genel olarak güzeldi elime saglik taktik veren arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Soğanı küçük küçük doğra kavur sonra salçayı da kavur bulguru ekle suyu ekle nane ekle al sana meyhane bulguru
Tereyag değil sıvı yağ ile başla bir kaşık salça koy çevir. Bulguru ekle 2 döndür 2 ölçü su koy kaynat biraz tereyağ koy kaynasın kıs suyu bitince kapat. Kapatınca kuru nane ekle demlensin
Soğan ve yeşil biberi ince ince doğrayıp yağda kavur (domateste ekleyebilirsin) üzerine domates salçası ekleyip biraz daha kavurup her zamanki ölçüde bulgur ve suyu ayarla. Bir çay kaşığının ucuyla karabiber ekle tamamdıır.
tuzz?
şu an pişiyor bakalım nasil olacak soğan ve karabiber harici herşeyi dediğiniz gibi yaptım
Bizim salçalarımız genelde inanılmaz tuzlu oluyor onu eklemeyi unutmuşum shsjs.
Karabiberi pişerken biraz at istersen ama yine de istediğin lezzeti alacağından eminim ben. Tadına bakınca haber et bakalım nasıl olacak
Salçayı Samsun'dan ninem yolladı doğal tuzlu değil bendeki 😃 tamam gelişmeleri yazacağım buraya 😃
Tereya yağ ile başlıyorsun eridikten sonra salça atıp üstüne bulguru atıp biraz kavurduktan sonra su atıosun normal bulgur pilavı gibi pişiyor
Tereyağı***
Tarçın diyen olmuş o ne alaka anlamadım ama salça mantıklı geldi
Tabikide tarçın atılmaz trol musun bilmiyorum ama germek tarif verdim
Gerçek *
Hayır ne trollü? En başta salça benimde aklıma geldi ama ekstra birşeyler katılıyor mu diye soru sordum sadece, teşekkür ederim bu arada
Rica ederim ve evet başka şeylerde atılır ama bu sana kalmış bir şey içine salçayla beraber biber soğan atan da var öylede güzel oluyor
Biber doğrayıp atabilirim birqzdan yapicam soğanı hiç sevmiyorum
Afiyet olsun :)
Google meyhane pilavı yaz izle yap çok kolay...
Biraz YouTubedan baktım biraz da buradan yaptım çok güzel oldu salçayı fazla koymuşum sanki ama herkes yedi 😃
Olsun salça çok sorun olmaz zaten bir dahakine daha az koyarsın tecrübe olmuş, afiyet olsun...
Teşekkür ederim evet bir dahakine daha iyisini yaparım
Int de tarıfler oluyo sebzelı de yapabılırsın sevmıyosan sadesını yaparsın meyhane pılavı
Teşekkür ederim. Evet hem buradan hemde YouTubedan baktım biraz içine sadece biber doğrayıp yapicam 😃
Afıyet olsun sımdıden tercıhen patlıcan bıber sogan da guzel oluyo denersenız 😊
Soğan hiç sevmiyorum ki patlıcan olabilir
Vay kankim aşçılık da mı var yakışır
Vayyy Boss dünya küçük yine karşılaştık 😃
😊😊😊
İçine tarçın kat
Ciddi mi?
Hayır sakın
Testere Necmiye bizi öldürecek 😃
Bulgurun rengi o bildiğim sos değil
Salcayla o rengi aldı ama 😃
Benim yemek bilgim 😄
İyi bir şey mi dedin kötü mü 🥲
Kendime diyorum sen yapmışsın
😃😃 pekii
Abi çok yakışıklısın yapma bunu kendine ya
Neyi?
Hereyy
Aaaa sorular karışmış yaaa
Ben başka soruya yazmıştım
Tamamdır öyleyse dedim noluyor yemek yapmakta mı suç oldu 😅
Yaptın mı😊
Evet salçayı fazla koymuşum ama güzeldi baya bir daha asla sade yapmam 😃
Ya ellerine sağlık ama ikinci deneyişin çok daha güzel olacak domates kullan salçayı azalt
Evet salça bayağı çok oldu 😃 bir dahakine bu tecruyle daha iyi yaparım domatesi bildiğin kuş başı şeklinde mi doğramak lazım? Biraz geç olmuş yeni gördüm bildirimi kusura bakma
Bence domatesi rendele kuzucum. Bu arada benden güzel yemek yaptığına eminim🤣
😃😃 Hahha tamamdır belli olmaz ben son 2-3 aydır kafa yordum bu olaya yaptıkça yapasim geliyor 😆
Ben de menemen yapıyorum nedir yani 🤣🤣
Menemen seyyyy annemin kavanozları var onları açıyorum ben hazır hahah
Kavgada söylenmez 😅Bak net bir şey diyeyim teorik benden sorulur ne yapacaksan sor gramına kadar ölçülü tarif sana ama pratik kısmı benlik değil o iş sende Hakan anlastik bence anlaştık 😂
Tamamdır biz evde 5 kişiyiz ona göre ayarlarız ozaman 😃
Gastronomi oku ciddi diyorum görüyorum o ışığı sende. Hiç bir şey yapamıyorsan basit bir aşçılık kursuna yazıl. Hem hobi olur senin için. Hem sevgili annen rahat eder:) Yaparsın sen çok içten dedim
Okul işi benden geçti artık 😃 hobi olarak yapabilirim evet ama öyle ahım şahım bir becerim olduğunu zannetmiyorum YouTube da gördüğüm kadarıyla bakıp yapıyorum yani her insan yapar bence
Ay o çok güzel ya
Yap kendine 😃
Annem yapıyor 😅
Hem buradan hemde YouTubedan öğrendim birazdan yapıyorum 😃
Çok iyii kolay gelsin 😄
Teşekkürler
Ne demekk
Afiyet olsun
Sağ olun 😃
İçine sos kat
meyhane pilavı
Aa ben pek bilindik değil diye biliyordum meyhane pilavını