Aslında ikisi de önemli. Daha çok kahvenin türüyle ilgili olduğunu düşünüyorum. Sonuçta tek bir kahve çeşidi yok bir sürü çeşit var. Ancak kötü bir pişirme tekniği de güzelim kahveyi mahvedebilir.

Aslında ikisi de önemli. Daha çok kahvenin türüyle ilgili olduğunu düşünüyorum. Sonuçta tek bir kahve çeşidi yok bir sürü çeşit var. Ancak kötü bir pişirme tekniği de güzelim kahveyi mahvedebilir.

Öncelik çekirdeğin türü, iyi kavrulması, taze öğütülmesi önemli. Bunların hepsi iyiyse çoğunlukla sonuçta iyi olacaktır. Ama kötü kahveyi ne kadar uğraşırsan uğraş iyi çıktı almak biraz zor
Kahvenin ta kendisidir... kahve severim ama guzel bir kahve bir turlu yapamadim her seferinde farklı yontemler denedim olmadi kahveyi degistirince oldu... herkese kahve dunyasinin orta kavrulmus kahvesini oneririm
Bende Artukbey Dibek Kahvesini efsane buluyorum
Kahvenin kendisi olduğu kadar pişirme tekniği de çok önemlidir.
1 fincan su 1.5 çay kaşığı kahve ile kısık ateşte pişirmek bol köpüklü bir kahveye dönüşebilir.
Cevap
8Cevap
Kahvenin kendisi bence
Kahve kaliteli olunca ne kadar kötü pişirilse bile içilir
Bence ortamın güzelliği birde yapandan yapana değişir 😊
O da önemli tabii. Keyif yoksa, sevgi yoksa güzel olmaz
Bazen kahvenin kıvam tutmadığı, köpüğünün üstünde deniz dalgası gibi olduğu da oluyor. ama yüzdelikde yarıdan fazlası yine pişirme tekniğine bağlı..
Pişirme tekniği bence kesinlikle 👍🏼 bi kere ilk yudumu alırken pütür pütür kahve gelmemeli ağza 😕 herkes bunu yapmayı beceremiyor işte
İkisi de uygun olunca güzel lezzetli oluyor
Kahvenın kendisidir. Bayat , nemlenmiş kahveyi kralı gelse güzel yapamaz
Biraz köpürdügu zaman alır koyarsın abartmaya gerek yok 🙂
Çeşidi de önemli be ya
Kahvenin kendisi.
her ikisi de.. ve özellikle soğuk suda yapilmali
Sıcak suyla yapan hiç görmedim. Nescafe ve filtre kahve hariç tabii
Kahvenin kendisi bence kaliteli olması
Pişirme tekniği
Kahveyi yapan güzelse o da güzel olur 😅
Yüzde 51 teknik yüzde 49 kendisi bence
İkisi