eğitim seviyesi ne kadar düşük siz anlayın fdshgfdjkhfgkhjgf
Bir vatandaş 5 litre yağın 5 KG "gelmediğini" görünce yetkilileri göreve davet etti. pic.twitter.com/ZmYeWlZhmM
— Haber Report (@HaberReport) December 18, 2022

eğitim seviyesi ne kadar düşük siz anlayın fdshgfdjkhfgkhjgf
Bir vatandaş 5 litre yağın 5 KG "gelmediğini" görünce yetkilileri göreve davet etti. pic.twitter.com/ZmYeWlZhmM
— Haber Report (@HaberReport) December 18, 2022

Bu taifenin genel zeka seviyesi Biryağ ve makarna yemekten 80 altıdır. Aklınca işgüzarlık yapıp açık arıyor itikadına tükürdüğümün malı!
Bunların zihniyeti böyle, ekonomi niye kötü demez, marketleri suçlamak kolay devleti yönetene yalakalık işine gelir, hak aramak istemez, gider böyle açık arar.
Ağırlık ölçüsü ile hacim ölçüsünün farkını ilkokulda öğrenmez, ama anlamadığı konuda zaten haksız baskı gören firmaları ''Hazır devlet sallıyor, ben de saldırayım'' diye hedef almayı çok iyi bilir köylü kurnazı hırbolar
amma sövdün be arada bi nefes alaydında seninde beynine kan gideydi.
@blueangel345 Kes la sana da söverim şimdi akşam akşam sinir etme insanı
Sen anlamazsın böyle şeyleri boş ver
🤣🤣 ayy karakter yoksunu burayada ipini koparan havlamaya geliyor az öteye yavrum
yardımı olur belki...
1 litre zeytinyağı, zeytinyağın özgül ağırlığı 0,9gr/cm3 alındığında 0,9 kilo gelir. Yani 1 litre normal zeytinyağ 900 gramdır. 1 litre zeytinyağı ortalama 5 kilo zeytinden elde edilir. 1 kilo zeytinden 200 ml yağ çıkar.
5 litre yağ 5*900 = 4500 g yani 4,5 kilogramdır.
Bir teneke yağ brüt 18 kilodur.
20 litre zeytin yağı 18 kilodur.
5lt nin yanındaki 'e' isaretinin 'yaklaşık olarak' demek olduğunu sanıyorum. Yani tam 5 lt olması beklenilmez. Kaldı ki zaten litreyi tartıyla ölçmek de saçma olmuş.
Savunduğum için değil de yani bu arkadaşın eline hiçbir şey geçmez. Ne biliyorsa yanlış biliyor.
yok e o anlama gelmiyor da, sadece suyun 5 litresi 5 kg gelir. civanın 5 litresi 65 kg gelir mesela. yağ ise hafiftir
Cevap
62Cevap
Toleransını görmek lazım.
Saçma düşünmüşler bence
Litre ve kilo farklı ölçülerdir 1 litre yağ 922 gram eder bu nedenle 5 litre yağ 5 kilo etmez
suda 1/1 oran var 1 litre su 1 kilo eder
Aaa 1 kilo demir 1 kilo pamuktan daha ağır değil miydi🥺
Ülkemizin litre ve kilogramı bir zannetmesi hiçbir zaman çözülemeyecek sorunlarından birisi
5 litre su 5 kg suya eşittir :) fakat konu yağ olunca iş değişir (Suyun yoğunluğu 1 dir Yağın yoğunluğu 0,8 dir.)
Maddenin veya gıdanın öz kütlesine göre değişebilir bu. Ayrıca gıdalarda olsun başka şeylerde olsun +-% lik belli bir pay olayı vardır artı yönde veya eksi yönde.
Geçen benim çalıştığım yerde de oldu, yağın 5 kilo değil, 5 litre olduğunu ve litrenin hacim birimi olduğunu anlatmak zor oluyor, 45 yaş üstü gerçekten sorun
Yaa Fazla Gelseydi gidip Gerimi Verevekti 😅😅😅
Marketi Kandırdım diyecekti 🤣🤣🤣
Sosyal medyada dikkat çekme çabasına giren cahil insanlar topluluğu. Rezil olduğunu farkına varmıştır umarım.
Litre ve kilonun ayrımını yapamayacak kadar koca yüreklidir bizim vatandaşımız cahillik diz boyu birde bunu paylaşıp cahilliğini tescilliyor..
adam erik yerken video çekmiş sazan avliyor. ben bilyorum diye atlayanlar yazsin nobellerini gonderelim. o emeklerin bi karsiligi olmali
Bir de bu modeller var, son zamanlarda iyice moda oldu. Her şey kurgu, her şey numara bunların gözünde. Z kuşağını sırf şu aptal kafa yapısı yüzünden sevmiyorum. İnsanlar sizin düşündüğünüzden daha mal, gençler. Her şeyi kurgu sanıyorsunuz
İşte anlamadığın şey o, çalışmıyor kafan.
Bir şey yapmama gerek yok, sen kendi kendine beni doğruluyorsun zaten.
Bir kısım kilonun da kap ağırlığına gittiği düşünülürse yağın kilosu beşten az olacaktır ama toplam kilo beş olmalıdır.
Litre bir hacim ölçüsüdür. Adam sana 5 litre yağ verdiğinde bunun ağırlığını söylemez, toplam kapladığı alanı söyler. İlkokulda öğretiyorlar bunları
Yanlış okumuşum. Kilo diye okudum başlığı.
Cahil, g**erizekalı... Yağ ile suyun yoğunluğunu aynı sanıyor. Yazık, şimdiye kadar 5 L yağı hep 5 kg diye almış, beyinsiz.
Ama 5.5 kg gelseydi şikayet etmezdi 😅😅😅 Cahiliz ama bir de nankörüz 😅😅😅
5 elma da 5 armut etmiyor lütfen devlet yetkilileri göreve 🤣🤣🤣
Biz o parayı 5 kilo için veriyoruz, o vatandaş sonuna dek haklı
Umarım ciddi değilsindir.
aaa nasıl olur bu ben şok
Bir de mandalinalar portakalların yavrusu değil deyinde şurada öleyim
Kesin amerikanın parmağı var bu işte. Doları boz oyunu boz. Alaahuu ekbeeer
aynen yetkililer gereğini yapsın, şu adama ilkokul fizik dersi versinler bence de.
Halbuki 1 kilo demir 1 kilo pamuktan daha ağır 🤣🤣
KS trol soruları halkı Galya’na götürmüş😂Ekonomi elden gidiyeaaağğğğ😂
Hiç güleceğim yoktu.
Galiba litre ile kg arasındaki farktan bir haber
Evet burada süt satıyorlar mesela 5 litre demiyorlar 5 kilooo diyorlar jsjsjsjsjsbbwb
Yalnız o adam ağırlığını ölçüp satar sütü. Hacimle falan işi olmaz.
Oyle de olabilir. Yok ya bidonlarla olcuyo.
Valla bu işler değişti mi bilmem, benim bildiğim kiloluk süt satan adam, tartıya koyar ağırlığa göre verir.
Ancak, halkın litre ile kilo ayrımını bile bilmemesi acayip bir şey. Bu yaşlılarda bir de lira hesabını yapamama var. Adamlar öğrenmeye ve adaptasyona o kadar kapalı ki, 3 bin liraya 3 lira diyebiliyorlar
@Ragnar_Lodbrok 5 litrelik bidonu 5 kiloluk diyolar jdhdjhd ona bakarsan cidden adaptasyon sorunu var. Mesela bin liraya milyar, milyona trilyon diyolar. Buradaki evler artik 1 trilyon olmuş diyolar ajahhaha
Ahh bu insanlar. Cahillik kadar rezil bir duruma düşemez insan. Litre ve kilonun farklı birimler olduğunu bilmeyen insanlarin saçmalıkları beni yoruyor.
1 litre yağ yaklaşık olarak 900 - 920 gramdır. 5 litre yağ yaklaşık 4,5 kg eder.
Biri şuna Litre ve Kilogram'ın farkını anlatsın
5 lt yağ 5 kg geldiğini bilmeyecek kadar cahillerle yaşıyoruz
işte :D bilgisiz insanlar litre ölçüsü farklı kilo farklı aralarında gramaj farkları oluyor
Ben olsam adama abi 1 kili dwmirmi ahir 1 kilo pamukmu🤣
Litre = kilo değil. Cagirirsan bı bahane bulup gelmiyebilirler
Çünkü yağın özkütlesi 1 değil. Hiç mi lisede fizik dersi görmedin. 5 lt diyor, 5 kg demiyor
Liseyi fizigi bir Kenara.. litre ve kilo farki.. ilk okulda ögreniliyor.. 🤷🏻♀️
@Deli_Sorular_Kafamda aynn
Pozitif bilimlere uzak bir arkadaş için litre ve kilogram aynı olabilir. Fakat iki birimin sınıfı bile aynı değil, kilogram ağırlık birimi iken litre hacim birimidir.

Hepsi ameriganın oyunu
ayçiçek yağı özgül ağırlığı 0.918 x5 yaklaşık 4 59 kg gelmesi lazım. fotoda darasıyla beraber yaklaşık doğru🤷♂️
ne desek boş eğitim sistemimiz böyle işte boş nesil yetiştiriyo
Bir yandan baktığın zaman şişeyi tam doldurmuyorlar yağ beş litre olmuyor yağdan çalıyorlar 😂
Özgül ağırlığı ile ilgili arkadaş onu bilmiyor hacmini ölçmesi lazım eğer 5 lt den az ise o zaman tepki verebilir
Aynı pet şişe içerisine ağzına kadar civa doldursaydı. 67.5 kg gelecekti. :)) O zaman da marketi kekledim mi diyecekti acaba...
Litre hacım dir. Ağırlık alakası yok. 1 litre benzin kilo dan hafif dir
Öz kütlesi dır
Kantar ile sütü tartıp satan sütçü gördüm üstelik millet alıyordu, uyarma rağmen 🤣
5 litre su 5 kg suya eşittir fakat konu yağ olunca iş değişir (Suyun yoğunluğu 1 dir Yağın yoğunluğu 0,8 dir.)
Yetkilileri göreve davet ediyorum biran önce böyle cahil insanlar bilinçlendirilsin
Normalde de polis olsun zabıta olsun işlerini yapmıyor devleti devlete mi şikayet etçez?
Ülkenin %40 ı ilkokul mezunu olduğu için normal yani
media. tenor. com/.../... ngen-o%C4%9Flum-o-senin. gif
bu adamın suçu yok ki ülkenin ekonomik durumu, insanlara olan güvensizlik, marketten aldığı yağı tartmak zorunda bırakmış
Ozkutle diye bir şey var.
Bugünde birilerinin yerine utandık şükür
Kürtaj yapıyorlar 😲😲
işte bilgi olmayınca böyle oluyor.
Yoğunluk kavramı chati terketti.
Toplumsal zeka seviyemiz.
Yok yarım kilo gelmeli
yaklaşık 5kg zaten
5 litre civanın 5 kilo geldiğini de sanıyordur bu.
Ambalaj payı var 😅
Yağın özgül ağırlığı sudan düşüktür
litre kilo aynı degil
Arkadaşı pistten alalım
maymunlar cehennemi mng
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?