Bu artış halis mi? Sonunda ayran milli içkimiz olacak çaresiz.

Bu artış halis mi? Sonunda ayran milli içkimiz olacak çaresiz.
Kola içmiyorum ama yapılan artışların çoğu enflasyondan kaynaklı gelirimizle örtüşmeyen artışlar bunlar neden böyle olduğunu apaçık belli üretmiyoruz çalışmıyoruz ya da çok tembeliz ya da ekonomi çok iyi yönetilmiyor çok faktör var bunun içinde birçok şey tartışılabilir ama en önemlisi ülkemiz nereye gidiyor diye sormak lazım bu zamanda kola bile artık benzin fiyatı ile yarışıyor ise gerçekten halimiz kötü
Keşke makam araçlarından lüks yaşamdan ve altın varaklardan BİRAZCIK ödün verseler. Belki o zaman bir şey alırken en az 10 kez düşünmeyiz, gelecek kaygısı yaşamayız, bu ayı nasıl geçireceğiz derdine düşmek yerine işimize konsantre olabiliriz, psikolojimiz daha düzgün olabilir veya daha sağlıklı bireyler olabiliriz. Dünya zenginlerin etrafında dönüyor bizim dünyamız durdu ve biz duran bir dünyada hayatta kalmaya çalışıyoruz.
Aklıma İsraili boykot için banka kredisi ile bir kamyon Coca-cola alıp iflas eden gerikezalı (bilerek yazım yanlışı yapıldı) geldi. Dökmese tavan yapmıştı , yatırımın güzelliğine bak :)
Bir meslek büyüğüm geçen dedi ki, gençler dolar alın, yen alın, yumurta alın yoğurt alın, Tlde kalmayında naparsanız yapın. Haklı adam.
zamanında hatırlıyorum 2.5 lt 2.5 tl idi ki zam gelmişti. o bile pahalıydıyani. 1.5 da 1.5 tl idi. bi de 1 vardı o da 1 tl:D insanlar artık yemek siparişi veriyor misal pizza yanında o menüler var ya ya da içeçekle sen menu yapcan. yok almıyorlar. gidip bimden alıyor litrelik:D yoksa bardak ayran 10 tl
Ülke bu hale geldi
Cevap
154Cevap
İçmemek en güzeli olur gadası. Zaten zararlı bir içecek en azından kişinin vücut sağlığı sağlanmış olur.
canım sence sadece zamlanan sey kola mi
@monalisafalan adam kendini alıştırmaya çalışıyor Rte iktidsrdan çıkmayacağı için herşeye iyi tarafından bakıyo
A, iyi düşünelim iyi olsun... Özellikle de Sirac'ın dediği için.
iyi düşüne düşüne millet melek olacak 😂😂
@monalisafalan yok tabi ki her şey pahalı
Kola en sevdiğim içecek kötü oldu
Sen ne demek istiyorsun? Bu ummedi muhammedullah yalan mı söylüyor? Enflasyon gözlerdeki ışıltı falan bunlar boşa mı anlatılıyor? İşiniz gücünüz fitne fesat. Elahamdurillah meaşaullah Shitkiye uçuyor. Kendi uzay istasyonumuzu yapıp diğer milletleri davet eder hale geldik. Nereden nereye eyyyyyyyyyyyyyyyyyy cahiller.
Bir yılda yüzde yüz elli den fazla artış var bu sadece kolada değil her üründe aynı.. geçen sene 1.50 tl ye aldığım bisküvi şimdi 8.50 tl... buda yüce beşyüze tekabül eder... sonrada avrupa bizi kıskanıyor.. evet avrupa bizi kıskanıyor ama bu şekilde nasıl ayakta kalabiliyoruz ondan kıskanıyor..
Son cümle her şeyi özetliyor...
Ne bekliyordun acaba fiyatlar hep yerinde mi sayacaktı.. Ona bakarsan ben çocukken 50 kuruşa neler alıyordum şimdi onlar 5 - 10 tl
tamam ekonomik kriz var fahiş fiyat artışı da var, bu sorun ve görselin cidden çok absürt olmuş.. Laf olsun diye sormuşsun bebiş
Bugün 3 tane malzeme aldım 30 lira para verdim önceden 30 liraya dönerek yemek yiyorduk karnımız tıka basa doyuyordu 2_3 sene önceye kadar
Oha yani şaka gibi. Ben uzun zamandır kola almıyorum en son aldığım da 9.50 idi galiba 😄 eskiden 2 günde bir 2.5 lt içerdim
Ne ucuz ki artık sakız dahi bozuk para ile alınmıyor 1 TL ye anca poşet alırız
Eskiden sık sık alıyordum yani dürümün yanında mutlaka kola içerim ben ve artık inanılmaz pahalı maalesef bu yüzden alırken iki kere düşünüyorum.
Ben bırakalı yıllar oldu kolayı artık vücuda zararlı değil yararlı doğal şeyler içiyorum ev yapımı limonata gibi, şekerli ve asidli suya 25 TL verilmez...
sadece kola değilki son 1 yılda bir cok ürün bu oranda arttı. hala artmaya devam ediyor. ben soğuk çay içerdim geçen sene 2.5 litre alırdık şimdi 1 litre alıyoruz o paraya..
Cola zaten zararlı.. daha doğrusu gazlı ve şekerli içecekler öyle.. ben uzun zamandır kola içmiyorum.. illa canım gazlı bir içecek istiyorsa soda tercih ediyorum 😇
Ayranmı, yoğurdun kilosundan haberin yok sanırım kuzum, bir kilo yogurttan iki litre ayran çıkıyor, yani 2.5 lt ayran için 1.5 kg yogurt almak gerek, buda ortalama 20 Tl ye tekabül ediyor ☺️
Ben dün aynı soruyu sordum 5 6 cevap geldi sana gelen cevaplara bak. Mk abazalari kız görünce boka sariyorlar resmen
Ben 2010dan beri içmiyorum. Gereksiz bir içecek. Fiyatlar arttı ama daha önemli şeyler de var bence kolaya kadar
zaten içmiyorum sorun yok. ama ayran da süt bazlı olduğundan onun da evde yapım maliyeti arttı. suya talim...
2011 yılından itibaren içmeyi bıraktım bir kez bile içmedim
Pahalılığa diyecek bir şey yok bekleyip göreceğiz kötüye gidişatı
Sağlığa zararlı ama her şeye de zam geliyor son 1 yılda anormal derecede arttı tabloda da belli 2021 den 2022 fiyat farkı :/
Kola iyi bir şey değil, sigara ile eş değerde benim için sağlık açısından. Fiyatı tabi ki de çok uçuk ve fahiş bir fiyat.
250ml olanı 10 lira. Bu şekilde hesaplayınca 2,5 litre almak daha kârlı. 25 lira elbette pahalı yine de ama her şey pahalı maalesef
Yani demek oluyor ki 2023 Kasım da 2.5 litre kola fiyatı 47 TL olacak
Cebimde TL taşıyacağıma eve kola stoğu yapmak daha mantıklı
Uretimsiz bir ülkede tüketimin sonuçları😄
Ucuzken de icmezdim simdide içmiyorum.
Ayran en güzeli ama bu gidişle ayranda içmemeyeceksiniz.
kolanın fiyatının bu denli artmasının sebebi devalüasyon olmasıdır. Koladaki malzemeler yurt dışından geliyor.
2013'te asgari ucretle 280 litre kola alabiliyorken, 2022 yılında 220 litre alabiliyoruz. İşte şimdi barikatlar kurulur.
9,50 den nasıl bir anda 25 e çıktı..
Zaten zararlıdır kola su daha ucuz daha sağlıklı dır
Eskiden kuruşla zam gelirken simdi 2-3 kat birden cikiyor millet sessiz alıstı halk alışıkmış halk var
Evet
Oha ya 😂😂😂
A*k 🤣🤣
Eskisi gibi kola mı kalmış artık şekerli su satıyorlar, orijinal kola aroması ve asidi yok denecek kadar az.
Bu daha ucuz fiyat Coca cola nın Türkiye de ki üretimi ile Avrupa da ki üretim arasında farklılık var
2013 ile 2021 arasında 6 TL artmış. 2021 ile 2022 arasında ise 16 TL artmış. Birde diyorlar ekonomi iyi her şey çok güzel.
Vayyyyy eskiden bu fiyatta oldugunu unuttum baya pahali ya teknoloji gelişiyor ucuz olması gerekirken yükseliyor
Duyanda ayrana hiç zam gelmiyor sanacak 🤣🤣
Yalniz kola da maşallah akaryakıtla kapışır aman nazar değmesin
Ayran da pahalı yalnız sözde türk malı ya hani ülkenin bu hale gelmesine sebep olanların yatacak yeri yok söyleyecek çok şey varda neyse
bira içsen daha iyi aynı fiyata denk gelicek yakında en azından kafa rahatlatır
Abarttılar neyse ki ben kola sevmiyorum ayranıma zam getirmeyin
Çok pahalı olduğu şu dönemde de bakın araştırın eskisinden daha çok satıyordur
Çokta bayılmıyorum kolaya 1 ayda 2,5 anca bitiriyorum fiyatı bana normal geldi şu dönemde
Sağlığa zararlı zaten şahsen ben ucuzken de içmezdim ayrana ne olmuş milli içecek 😍
Sağlıksız ve cok şekerli olduğu için uzun bir süredir tüketmiyordum zaten
Ama 2013 te 3 bin lira olan evin kirasi 10 bin olunca ev sahibi tü kaka oluyor.. ama kola hesabina gore 25 bin olmali.. ki kola en az artas sey.. son iki yilda 10 katinacikmayan nadir seylerden biri
Cola da icmeyi verin amerigan isi zaten ayran icin yerli ve milli
satış rakamlarında düşüş yok. Onu nasıl yapacağız?
Maalesef öyle çok tüketen biri değilim ama fiyatlar tüketti bizi
Yanlış insana oyunuzu verdiğiniz sürece aç kalmaya mahkumsunuz 🤎
Ayranın litresi 20 lira, koladan çok daha pahalı neyin peşindesin hergele
sağ kola olmadı sol kola aman hic kollamayın
En son 2020’de Türkiye deydim yazın 5 TL’ye aldığımı hatırlıyorum😃
Zabıtalar denetlemeleri artırmalı kafalarına göre fiyat artırmalarda mevcut
yoo sbaru da buyuk boy 11 tl icebilirsiniz haala kafanizi kullanin
Milli içeceğimiz kımıza devam ama şu an cola içiyorum orası ayrı
Periyodum yaklaştıkça canım çok çekiyor onun haricinde pek içmem ama severim.. Fiyatlar şaka gibi.
Içmeyin içmeyin kola caiz değil sadece meclis içer Siz şükredin :))😂😂
Zaten milli içeceğimiz ayran yanlış bilmiyorsam cocacola degildi
Zevkin pazarlığı olmaz. Çokta mühim değil yani kolanın kaç lira olduğu. Pahalıysa içmeyin. 😃
7 yıl sadece iki misli olan kola son bir yılda 2.5 kat artmış vay mk
3 lirayken ne güzeldi ya bardak falanda veriyorlardı şimdi bardak da vermiyor zalımlar :/
Olamaz ya kolayı severim kola bile hayal ya her şey hayal sevdiğim seyler😒😒
Neyse ki ayranı daha çok seviyorum. Kola nadir içiyorum zaten.
O bir şey mi geçen yaz 12 TL ye alınan 19 lt damacana su şu an 30 üzeri
Ayran da içemeyecek millet çünkü süt ucuz değil
Benzin fiyatı gibi bu da, iyi ki zamanında bıraktım içmeyi
Ya cola turka batmasaydı 25 liradan almazdınız ama ülkede enflasyon var oda olurdu 15 20 ₺
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?