araçlara zam, benzine zam, doğalgaza zam, kiralara zam, gıdaya zam... bu liste artar gider gerçekten, ne yapacağız biz böyle? nasıl baş edeceğiz bu durumla?
LPG'ye bir zam daha yapıldı! Bu zamlarla nasıl baş edeceğiz?
Bunlar hep dıj güjlerin oyunu. Almanya, İngilterenin hep bizim üzerimizde planları var. Hele o Tıramp var ya o tıramp, çıbanın başı o. Ama bizim imanımız var. Sayın, büyük, kudretli asrın liderimiz sayesinde tüm oyunları bozup 2023 de ekonomimiz şahlanacak. Yerli savaş uçağımız göklerde, 2023 de her kapıda bir togg olacak. Asgari ücret üç aileyi geçindirir. her şey ucuz, ben geçinemiyom diyen yalan söyler. İş çok millet iş beğenmiyor. Eskiden tüp kuyruğu vardı siz bilmezsiniz. Karadenizde doğalgaz bulduk 2023 de doğalgaz 1 lira olacak. Herkesin cebinde bir telefon var hani fakirdik. (!)
Bu ülkede yüzde 40-50 en az yıllık enflasyon var derken buna inanmayan bir sığırlar ordusu vardı memlekette, bu gelen zamlar bu enflasyona göre normal, daha geleceği geride benzinin en az 10 olması lazım, faiz sebep enflasyon sonuç diyen insanlar bu kadar ekonomi yürütür. CDS priminin ne olduğunu bilmeyen bir MB başkanı varken daha çok görürüz bu zamları, bunlar yalnız dolara endeksli zamlar.
Kabullenilmiş çaresizlik modu sanırım artık insanlarda aktif olmaya başlamış. Ülkede nerdeyse her gün zam oluyor ve insanların buna tepkisi sıfır.
Açıkçası şu an bir düşündüm de, Türkiye'de yaşasaydım ben bu çaresizliği kabullenip dururmuydum, imkansız. Ki durmadım da zaten. Bunu yıllar önce yaptım. O zamanlar yine fena değildi Türkiye'nin şuanki duruma göre
Her şeyden evvel nerede hırsız düzenbaz varsa bulup başımıza kral yapan kitleyi bir tedavi edip hal yoluna koymadan birseyleri kalıcı düzeltmek hayal olur.
Kıtlığın yaşanması için zam gerekir. Yani kıtlık yakın, stoklamaya başlayın her anlamda. Elektrik, su, ısı, yiyecek, içecek, giyecek vs Elektrik stoğu? Diyecekseniz işte elektriksiz kullanabileceğiniz aletler mum vs İlerleyen zamanlarda istesek de alamayacağız, ulaşamayacağız; yakınlarınızı da bilgilendirin lütfen her şeye hazırlıklı olunmalı.
2023 beklemeye gerek yok erken seçim şart yoksa bugün gördüğümüz fahiş fiyatların artış göstereceği şüphesiz. Ev alamıyorsun araba alamıyorsun bir şey sahibi olamıyorsun iş bulamıyorsun. Artık insanlar köyden şehire göç değilde şehirden köye dönüş yapıyor. Borçlarını ödeyemediği için intahar eden insanlar var. Türkiye için değişim vakti gelmiştir.
Dolardan dolayı tatilimi iptal ettim, zamdan dolayı işe servisle gitmeye başladım, sevdiğim meyveleri alırken ikinci kez düşünür buldum kendimi. Gayri ihtiyari kendimi ne kadar sıkmaya başlamışım. Alışmışız bi yerde.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Dünyanin heryerinde bu kriz var, Almanyada Benzin 1.80 € oldu, onlarda Araplardan aliyor bizde, ayni fiyata ama Türkiyede nerdeyse 10TL ucuz. CHP zamaninda fiyatlari Almanyanin üstüne cikarmisti, iyi ki onlar iktidar degil, yoksa Benzini 18 TL olmustu
Koyunuz koyun.. Sömürülecek halimiz kalmayınca anlıyacagız, susmaya devam edın bakalım. Kullanmayalım özel aracları toplu taşıma kullanalım bakalım kime ne satacaklar. Ama nerede birlik nerede düzen. Koyun olmaya devam
Ülkeyi olabildiğince kontrollü olarak batırmak yeni hükümete aday kişilere enkaz devretmek ya da alma cesaretlerini köreltmek noldu da bir anda her şey uçtu geleni de gideni de saklıyo bunlar.
Eeee dünya lideri ekonominin olmasi kolay bisey değil böyle güzellikleri de olacak elbet yoksa bizi niye kıskansın Avrupa dimi ama 🤣🤣🤣 Bisiklete binmek daha iyi aslında ama
Yetti artık, yetti. Fransa da en ufak bi zamda ülkenin içinden geçtiler. Bir de bize bak. İki hafta önce 1 lira zam geldi, bugün de 20 kuruş. Artık sadece ne tarafa dönelim diyoruz.
Kardeş biz de Atamızı seviyoruz keşke ben mezara girsem Atatürke benim canım verilse ama Kılıçdaroğlu pkklı başkan olsa bu ülkeye de bir bok yapmaz atamın adını kullanıp ülkeyi bok eder o gvat çıkınca sence biticek mi daha da çok artıcak şuanda bile var şehitlerin çocuklarını düşünen yok o hdpli gvat hapisten çıkamaz çıksın diyenler ben Atatürkü seviyorum demesin ahmaklık yapmayın
@Muratby33 konusan o. rusbu cocuguna bak sen hem g. ot yala hem de artistles ben de senin gelmisini gecmisini anani avradini yedi ceddini sulaleni s. ikiyim
Geçen sene araba alacaktım, hemde sıfır. 14 yaşındaki kardeşim dedi ki, abi bence alma çünkü sürekli zam geliyor. Almazsan ailemiz için en hayırlısı olur dedi😁😁
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Buna halk istedi oyları verirken şimdi ağlamasın kimse ağlamasın