İstanbul'da şu an litresi 6.58 - 6.66 fiyatlarında ama 25 kuruş zam daha geliyormuş bu geceden itibaren.. İnsanlar ekonomik diye arabasında LPG kullanıyordu ancak artık onun da numarası kalmadı bence :)
LPG'ye 25 kuruş zam geldi! LPG'ye artık ekonomik denilebilir mi?
Ekonomi gayet iyi durumda. Bakıyorum gençlerde hep ellemeli telefonlar ayaklarında lambııırcek botlar falan var. Lpg yurt dışında çok daha pahalı, Amerika'da yaşayan arkadaşlarım Tüp sırasına giriyormuş. Halimize şükür etmeliyiz. Çünkü Türkiye üzerine büyük oyunlar oynanıyor. Reisi yalnız bırakmayalım bu milli mücadelede. Yorgun ve bizim için gecesini gündüzüne katıyor. Biraz desteğimizi hissetsin. Bakın o bizi ne güzel destekliyor arkamızdan. Gece gündüz arkamıza geçmiş destekliyor. Ayıptır yapmayın.
Ben artık benzinle kullanıyorum.. 300₺ benzinle 700 km yapan aracım, 700 km yi 350₺ lpg ile yapıyor (bu 25 krş zamdan önce)..
LPG'nin ekonomik olması için benzinin fiyatının yarısı olması gerekir ki, kurtarsın.. Zira, LPG'li araçlar belli bir ısıya ulaşana kadar yine benzinden yiyor.. 700 km yaklaşık 100 km yine benzinden yemiş oluyor..
Ya neden öyle diyorsun ki gadası. Avrupa'da adamlar mazot bulamıyor. Bizi ülkede pahalı olmuş çok mu ya. Reis ne diyor. Avrupa bizi kıskanıyor. Bence 25 kuruş az en az 1.5-2 lira gelmesi gerekiyor. Avrupa'nın kıskandığı bir ülkede bu kadar ucuz mazot benzin LPG olur mu?
Hiç bir zaman değildi ki araçların yakıtı TL bazında değil litre bazında hesaplanirsa doğru sonuçlar elde ederiz ortalama 100kmde 8 litre benzinle giden bir araç aynı kmdeki yolu en az 13 litre gazla gider bu durumda ekonomik olduğunu söyleyebilir misiniz
Biraz ekonomik gelebilir; ama motora zarar veriyor. Arabamın yokuş çıkışlarındaki performansı inanılmaz derecede düşük! 3 ve üzeri kişilerle yolculuk yapıldığında, eski arabalar bize acayip taş çıkartıyor. Renault 12, Renault 9 bile bizi geçiyor. Yakında Tofaş Murat 124, 800 cc'lik Chevrolet Spark, Daewoo Matiz, Suzuki Maruti geçerse artık bitti. Benim için arabamızın performansı komple öldü sayılır. (1,4 8v 75 HP'lik Clio Symbol arabamız, yokuş çıkışlarında 40 HP'lik araba gibi yavaş.)
gaz ayarına baktır başkan ayrıca arada bir benzinle yolculuk yap hatta hiç gaza alma direk ben gibi benzinle devam et benim araç 1.6 motor benzinle kullanıyorum gaz daha pahalıya geliyor
@Dağlı9316 Defalarca baktırdım hiç işe yaramadı. Ustaların hepsi "Ben yaptım oldu, bitti." deyip gönderiyor. Hatta yaz sıcaklarında (28 derece ve üzeri) LPG ile benzin aynı anda devreye giriyor diye 6 kez tamire soktum. Altıncısında biraz olsun düzeldi; ama düzelen sorun performansını yedi bitirdi. Aklımda motora rektefiye yaptırmak var. Düğün birikimimi buna harcayasım geliyor. Diyelim ki arabaya ağır rektefiye yaptırıldı, emsallerinden minimum 10 bin ₺ pahalıya satmak var. Benzinle nadiren yolculuk yapıyorum. LPG şehir içinde pahalı; ama en güzel avantajı uzun yolda uçak biletinden ucuza götürüyor. Ankara-Balıkesir tek uçuş uçak bileti fiyatına Eskişehir-Erdek 1,5 depo gidiş-dönüş yapıyor.
@Dağlı9316 Sorun elektrikte değil, LPG sistemindeydi. LPG ayarı yapan yerden yaptırdık. 1,5 seneye sabrım var. Birini bulup evleneyim, sonra satarım. Henüz birini bulamadığım için araba kullanma süremiz uzadıkça uzuyor. Malum düğüne kadar araba değiştirmemiz yasak.
Farketmiyor ya ben hep depo fullüyorum. :D Şaka bir yana LPG artık ekonomik olmaktan çıktı , aracımda LPG var ve 1 aydan beridir kullanmıyorum sadece benzinde kullanıyor. Bu işin kötü yanı ilerleyen zamanlarda LPG ile Benzin arasındaki farkın tekrardan açılacağını düşünüyorum ama LPG ucuzlamayacak , Benzin yükselecek gibi duruyor.
hesapladım vede ölçtüm seyehat ettiğim yolda gaz benzin arası 14-15 TL gibi bir fark var onun için artık sadece benzin kullanıyorum son 3 aydan bu yana da benzin kullanıyordum çünkü lpg nin hiçbir avantajı kalmadı bari motoru yıpratmayalım
Ben benzinle geziyorum LPG olayının da bi esprisi kalmadı. Araç da doğru düzgün verimli çalışıyor. LPG kullanılmaz yaa hem verim olarak hem artık fiyat olarak
Bay ekonomiste sormak lazım daha ekmeği sütü yumurtayı benzini LPG’yi ekonomik alamıyoruz ama siz hala dalga geçer gibi ekonominin kitabını yazdık (dün) diyorsunuz? Bu ne biçim iş lan••••
Bu sabah itibari ile LPG yi Kapattım benzinle devam kararı aldım zaten ikiside 80 krş yakın oldu benim araba da o nedenle anlamı yok bari tecavüzden zevk alalım 😂😂
LPG hiçbir zaman ekonomik olmadı ki zaten. Satın alma ücreti motora verdiği zararı göz önüne alırsan hep daha maliyetli idi. Genel maliyet yüksek ama litre fiyatı ucuzdu sadece.. o da pahalandi.
Yeşil enerji diye boşuna diretmiyorlar öyle bir zaman gelicekki fosil yakıtlar çevre kirliliğine neden oluyor diye fiyatları uçacak ve elektrikli araç kullanımına zorla geçirecekler
Hepsi artıyor, hem de ger gün. Bari maaşları da döviz karşılığı TL alsak da satınalma gücümüz erimese. Ekonomik bir şey kalmadı. Artık mango kurulamayacağız değil mi! 🙄
Bir arabanın 10 litre benzin harcayarak gideceği yere lpg ile 13 litre harcayarak gidiyor. Yani lpg fiyatına %30 ilave edersek benzinle aynı fiyata geliyor artık. Lpg sektörü artık bitiyor demektir.
hazine ve maliye bakanı ne dedi geçen. avrupa da da akaryakıt 1 eoru ülkemizde de 1 euro ! o yüzden kelime oyunu yapmayın lütfen :D zam değil o fiyat güncellemesi :) :)
Gelsin daha fazla gelsin, ülkece zamda zam vergi de vergi hep ver hep ver. Ulkece kafayı kıralım.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Millet memnun hacı yapacak bir şey yok adam her şey çok pahalı dşyr ağlıyor dedim sen ne ağlıyorsun sen ağlama sen destekliyorsun ağlama dedim ee kime destekleyeceğim diye soruyor beyin nerdeeee
Yoo doğru Hollanda da millet bisiklet ile gezerken Türkler de en lüks arabalar var yani bu yaşadığın yer ile alakalı değil toplumla da alakalı bir durum İngilizler kendi bayraklarını mesela paspas yapıp üstüne basıyorlar ayakkabıyla yani ara da çok fark var kafa yapısı olarak
Örnek gösterdiğin ülkelerde vatandaşların araç sahibi olma oranı kullandıkları araçların motor gücü ve yakıtını karşılaştır bizim kaç katımız olur. Bayrak olayına bir alaka kuramadım:)
Türkiye 25 milyon araç Hollanda ise 13 milyon araç arada 2 katı fark var ayrıca Avrupa’da araçların vergilendirmesi Türkiye de ki gibi motor gücüne göre değil egzoz emisyonuna göre belirlenir yani bir araba doğayı ne kadar kirletiyorsa o kadar fazla vergi öder
Hollanda Başbakanı bile bisikletle işe gidiyor ve her taraf Bisiklet dolu isteseler en lüks arabalara binerler ama yapmıyorlar kültür farkı çok fazla var
Nufusları 17 milyon yani yaklaşık 5 de birimiz kadar. buda senin araç sayısı verine göre kişi başına düşen araç sayısı bizim 2 buçuk katımız demek. Arabayı alıp ev önünde bekletiyorlardır belki onu bilmem ama:))
Demekki ülke güvenli ki adam bisikletle gidip gelebiliyor. Sonuçta başbakan ülkenin güvenlik problemi varsa bilir. Ayrıca açıkçası Hollanda'da ne kadar göçmen var nasıl arabaya biniyorlar. Hollandalı lar nasıl arabaya biniyor hiç bilmiyorum o yüzden yorum yapmıyorum..
Senln belanı zikerlm boş yapma üretmiş fabrikatör müyüz lan biz dangalak ülkenin çoğu maaşlı keslm zaten senln tuttuğun partinin halt yemesi bunlar alım gücünü maf etti şerefsizler
@KqkqAslqn işte karakterin olmayınca + tartışma edebilecek bilgi seviyen olmayınca ilk başvuru adresin KÜFÜR olmuş. Cehalet seni esir almış. ya da sen cehalet sıfatını hak etmişsin. Hayatta kazandigin tek sıfat bu olsun. İlave olarak kötü söz sahibidir bilgin olsun CAHİL.