Çay içmek için bahaneler işte. Çay güzel şey vesselam. Dekoltelisi ayrı güzel olabiliyor bazen. Peki siz çayı nasıl seviyorsunuz?

Çay içmek için bahaneler işte. Çay güzel şey vesselam. Dekoltelisi ayrı güzel olabiliyor bazen. Peki siz çayı nasıl seviyorsunuz?

Çay tiryakilerinin çay içmek için ürettikleri bahaneler. Yemeklerden en az 45 dakika sonra içilmeli. Aksi halde demir eksikliği yapar. Yazın da hiç iyi gitmiyor ayrıca onun yerine buzlu naneli limonata için hararet falan kalmaz. Sıcakta çay iyice bunaltır beni.
Çayı açık ve az şekerli severim.
Malum çay bizim memleketten ve bizim özel çayımız var daha lezzetli marketlerde olmuyor ama İnternette bulmak mümkün.
Çay içmek için bahaneye ihtiyacım yok ama bir şey yerken özellikle kurabiye börek çörek yanında çay içmeyi seviyorum.
O zaman çay benden.
Yazın hiçbir şeyimi almıyor benim. Ter basıyor sıcağın ortasında bir de çay içince.
Yani zırıl zırıl Karadenizli biri olarak çayı sevmeme özelliği bana babaaannemden geçmiş sanırım. Ne kılın ne yazın hep gereksiz buluyorum.
Öncelikle tüm çay severlerden özür dilerim.. Çay benim için çokta gerekli bu isey değil acikcası.. Olmasa da olur.. Hatta bana kalsa eve almam bile ama babam çayın tıryakisi.. Çayı çok seven biri..
Cevap
15Cevap
Ben kahve seviyorum her zaman
Seylan çayı neden yasak?
Aslında bunların satılması yasak ancak bir şekilde piyasaya sunuluyor. Vatandaşların ne aldığına dikkat etmesi, bilenen, tanınan markaları tercih etmeleri gerekiyor. Bizim çayımızda yabancı madde kesinlikle yok ancak kaçak çayların hepsinde haşere zehiri, yani pestisit var. Bu da kanserojendir.
Seylan çayı zararlı mı?
Seylan çayındaki kafein anksiyeteyi tetikleyebilir. Düzensiz kalp atışına neden olabilir. Çaydaki kafein ayrıca sindirim sorunları olan kişilerde ishale veya irritabl bağırsak sendromuna neden olabilir. Seylan yeşili çayı karaciğer hastalığını şiddetlendirebilir.
Bizim memlekette karadeniz çayı içen nerdeyse yok. Hiç birimiz kanser olmadık. Ben doğduğumdan bu yana seylan çayı içiyorum. Ayrıca yasak ya da kaçak değil. Turgut Özal'ın zamanına kadar evet kaçaktı. Sağolsun Turgut Özal başa geldiği zaman serbest yaptı. Nasılsa her türlü ülkeye sokuluyor bu mal bari gümrükten geçsin de vergisini alalım denildi. şu an tüm marketlerde satılıyor. İnternette bile satışı var. Yasak olan veya kaçak olan bir mal hiç trendyol hepsiburada n11 gibi sitelerde satılabilir mi. Bunu yazan kimse bi tarafından element uyduruyor.
Odatv bile kaçak değil yasaldır demiş nedenlerini de anlatmış. Her duyduğunuza inanmayın.
www.odatv4.com/.../bir-vali-bu-kadar-cahil-olabilir-mi-3008121200-25710
Çay çok abartılıyor. Kalabalık ailelerde ise evdeki kız sürekli çay doldura doldura bi hal oluyor zıkkım için hiç sevmiyorum çayı.
Kemal sunalın bir sözü var bilir misin. Çay yok...
Bende bunu diyemedim millete ya hep içimde kaldı
Yazın hiçte harareti almıyo sıcakta iyice yanıyorum o sıcacık bardağı tutunca 😂
Hararet konusunda yanlış biliyormuşum ben de yıllarca bardak çayından harareti almasını bekledik ahah. Pek çay ile aram yoktur şu an içiyorum mesela akşama kadar daha içmem
Çay benim 7/24, gece gündüz, yaz kış, soğuk sıcak favori içeceğim..

İnce belli bardakta demli bir çay her zaman favorimdir arada aromalı içmeyi de severim bergamot, karanfil... Yeterki çay olsun içimizi ısıtsın
Çaydaki kafein nedeniyle çayın dinlendirici özelliği vardır.
harareti de almıyor bence. çok anlam yüklemiyorum alt tarafı içecek...
Türkiye'deki çaylar maalesef çöp. Ne tadı var ne de zevki. Paramızla rezil oluyoruz.
Sadece kahvaltıda içerim çayı. Keyif çayı hiç içmem. Kahveciyim ben
Tomurcuklu, tomurcuksuz, açık, demli veya kaçak fark etmez. Her haline gönülden bağlıyım.
Çayımız güzel evet ama ben yazın sevmiyorum abi :D kola daha çok tercih ediyorum yazın. :P
Çay kesinlikle milli içeceğimiz :) net
harareti alan çay bu çay değil yalnız ayrıca bizim millet bu çayı çok abartıyor bence ya :)
Yazın içmek harareti almaz, arttırır. O çay o çay değil.
Yazın hiçbir şekilde hararetimi almıyor. Hiç sevmem zaten içersem haftada bir bardak
Harareti alma olayına benim kafam basmıyor bi türlü, conta yakmış, hararet yapmış arabaya antifriz koymak gibi bişey 💁♂️
Şu kamelyalının peşini bırakta biraz da bize baksın. Gözü hep sende.
Seylan çayı olması :)
Çay gibisi var mı? yazın ayrı güzel kışın ayrı güzel
Çay + sigara + yağmur uyumu der susarım. İyi günler
Çayda severim ama kahve ayrı severim 😋
Çay hararet almıyor bence
Keratayı bol bol içmek lazım..
Çayın delisiyim gerçekten
Vazgeçemediğim içecek.
Allahın nimeti işte
Alakası yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?