Hiç güzel köfte yapamam. Genelde canım köfte çekince eşim sağolsun hemen götürür güzel bir restorana ısmarlar.🙂Ama ben evde güzel, sağlıklı köfteler yapmak istiyorum. Püf noktası nedir.😃?
Köftelerin birçok çeşidi var. Ev köftesi gibi köfteyi ev dışında yiyemeyeceğimiz gibi dışardaki köfteleri de evde hazırlamamız zor oluyor. Genelde dışardaki köfteleri de kuyruk yağı ve en fazla 2 3 baharat bulunur. Sadece kimyon, kırmızı toz biber ve tuzu kıyma ve kuyruk yağı ile karıştırıp köftenizi iyice yoğurup birkaç saat dinlendirin. Dediğimi anlayacaksınız🙃 ve mutlaka ızgarada pişmeli
Biraz vakit aliyor ancak bunu 2 kg kiymadan yapar ve buzluga koyarsaniz uzun vadede rahat edersiniz.
Yagliya yakin tek cekilmis kiyma kullaniyorum.
10gr karbonata 1 yk limon suyu ilave edin ve yarim su bardagi olacak sekilde uzerine su ekleyin. 1kg kiyma 1.5 su bardagi ekmek (bayat ekmegi islatip ellerinizle iyice sıkıp ekleyebilisiniz. Galeta unu koymuyorum ben kofteleri sertlestiriyor.) Pulbiber karabiber tuz ekleyerek iyice yogurun 1 gun dolapta agzi kapali sekilde bekletin. ertesi gun, 1 buyuk sogan rendeleyin veya robottan gecirin suyunu suzup posasini atin, kalan suyu kofteye ekleyin.
Ben sadece bu markada ayni lezzeti yakaladim.
2 yemek kasigi izgara baharatini da ilave edin, tekrar yogurun. Ellerinizi islatarak koftelerinizi hazirlayin. Yapiskan bir kofte oluyor.
Orta yağlı kıyma, maydanoz, rendelenmiş soğan, galeta unu, 1 yumurta ile tuz az bir şey karabiber ekleyin. İyice karıştırın biraz dinlendikten yağlı kağıt serilmiş tepsiye çok topak ve kalın olmayacak şekilde elinizle şekil verip tepsiye aralıklı şekilde dizin
patatesleri elma dilim şekilde dilimleyin güzel baharat ve az bir şey yağ ile beraber yoğurup harmanlayın ve farklı bir tepsiye dizin.