Spora başladım ve menüde yulaf ezmesi var. Yulaf ezmesi suda kaynatılınca tek başına ağır oluyor.
Yulaf ezmesi nasıl yenir, yulaf ezmesi tarifi olan var mı? Yanına neler eklenebilir? 🤔

Spora başladım ve menüde yulaf ezmesi var. Yulaf ezmesi suda kaynatılınca tek başına ağır oluyor.
Yulaf ezmesi nasıl yenir, yulaf ezmesi tarifi olan var mı? Yanına neler eklenebilir? 🤔

Merhaba ben poğaçasını yaparak tüketiyorum. 2 su bardağı yulaf, 1 adet yumurta2, yemek kaşığı dolusu yoğurt1 adet domates, 1 kaseden az beyaz peynir, 5-6 dal maydanoz1, çay kaşığından az pul biber1, çay kaşığından az karabiber, tuz ve çörek otu. Bunların hepsini karıştırıp poğaça formu verdikten sonra 180 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişecek 😊tadı da mükemmel oluyor.
Vaaov Farklı bir tarif teşekkürler
Rica ederim 😊
Sen spora başladıysan yulaf ezmesine pek de ihtiyacın yok çok daha güzel formüller var mesela yeşil salata ve et yulaf protein ve lif açısından değerlendiriliyor fakat glisemik indeksi Çok yüksek bir Gıda Bir de sütle karıştırıyorsun bitkisel protein ve süt proteini birlikte alıyorsun proteinlerin de çakışması çok iyi bir durum değil ama illa yulaf ezmesi yemek istiyorum diyorsan muzla çilekli böyle pürelenmiş Elma ile karıştırıp yemeği daha mantıklı buluyorum
Spor yapıyorsan et proteini daha iyidir lif acısından da yeşil salata c vitamini ihtiyacını da görür birde hergün aynı seyleri yemek iyi değil değişklik ister vücut Ben artık Akşam yemeğinden sonra hiçbir şey yemiyorum ertesi gün öğleye kadar yani en az 13-14 saat dinlenmiş oluyor bünye aç kalmıyorum yemek yemediğim zaman daha rahat hissediyorum spor yaptığım zamanlarda proteinle destekliyorum kilo kontrolünü sağlamayı bu şekilde başardım bunu da bir hayat düzeni haline getirdim kafam rahat şu anda
Selam ✨
Ben yulafı su ile birlikte pek tercih etmem damak zevkime hiç hitap etmez , insana bir kere çok ağır gelir bu yüzden yulafı süt ile kaynatıp bir güzel karıştırırım. O kıvam aldıktan sonra ( lapamsı görüntü) üzerine çilek ya da istediğin herhangi bir meyveyi dilimleyip içerisine ilave edebilirsin sonrasında bal ve tarçın misler gibi olur.🙂
Rica ederimmm ne demek
Soğuk sütle yenir sanırım.. ben hiç yemedim öyle bir niyetim de yok 😷
Ben de spora başlıycam dr bir kaç hafta bekle , toparlan öyle başla dedi
Niye yulaf yiyelim ki 😬
Cevap
10Cevap
Sütle veya suyla yenebilir
Son zamanların moda yiyeceği milleti at yaptikar tovbe est. Normal kahvaltıya ne olmuş acaba 4 yemek kasigi yulaf 3 dilim ekmeğe denk zaten. Neyse sütle ya da yogurlar karistirip yiyebilirsiniz böyle tadi biraz acimtrak gelebilir lapa gibi pişirip icine meyve koyarak tuketebilirsiniz
Hayırlı olsun, istikrarlı bir şekilde devam ettirirsin umarım.. Bana kalırsa süt ile birlikte lapa şeklinde tüketmek yeterli, yen gelin gibi fantezi yapmaya gerek yok..
Yoğurt ya da süt ile karıştırıyorsunuz üstüne meyveler atıyorsunuz tamamdır gömebilirsiniz mideye
Acılı adana dürümün üzerine serpip yiyebilirsin.
Karnım aç, aklıma başka tarif gelmedi😃
Ben de spor yapıyorum ama yulaf ezmesi ne yedim, ne de yiyeni gördüm
Pişmiş yulaf tadını beğenmemiş olabilirsin bende genelde pişirmeyi tercih etmiyorum yarım su bardağı yulafı yarım su bardağından biraz fazla laktozsuz süt 1 çk bal ve 1çk chia ile karıştırıp üstüne biraz meyve ekleyebilirsin ben genelde 1 adet limon armut tercih ediyorum
Yulaf ezmesine üstünü geçmeyecek kadar sıcak su koy üzerini bir tabakla kapat pilav gibi şişicek 3 dakak yeterli sonra içine tarçin, kuru üzüm ve ceviz
Yulaf ezmesi uzerine azcik kaynamis su ekleyip yumusattiktan sonra, meyve smoothiesi ekleyip yiyebilirsin
Ben sade şekilde sütün ya da yoğurt içine atıp yiyorum yediğim zaman
Süt ile pişirebilirsin sonra biraz süt ve meyve koyabilirsin.
Valla ben direkt sade sütle yiyorum :D arada kafama esince muz da koyuyorum efsane oluyor.
Kaynatmadan tüketiyorum daha böyle yavan oluyor kaynatınca çok ağrıyor
Sanırım spor yapıyorsun...
Yoğurt ya da sütle karıstırıp sakın yeme vücut demir atar, hormon seviyeniz dengesizlesir belki belirli ölcekte kabul edebilirim tavsiyem kuru meyve parcacıgı karıstır üzerine soğuk sıkım harnup özü dök... 🥂
Yulafı bir parmak kadar geçecek şekilde üzerine kaynar su döküp bir kaşık fıstık ezmesi/nutella ekliyorum ben.
5-6 dakika sonra mükemmel bir kıvama geliyor
hiç yemedim desem inanır mısın
Meyveyle yoghurt ya da sütle karıştır ye,
Sanırım spor yapıyorsun ...
Yoğurt ya da sütle karıstırıp sakın yeme vücut demir atar, hormon seviyeniz dengesizlesir belki belirli ölcekte kabul edebilirim tavsiyem kuru meyve parcacıgı karıstır üzerine soğuk sıkım harnup özü dök ... 🥂
Ben yoğurt ile karıştırıp yemeyi seviyorum.
Ben hiç yemedim 🙄
Ilık sütle daha iyi olur
yogurta meyvele beraber koy miss gibi
Hiç sevmem at yemi resmen 😂
Atcan ağzına çiğ yiycen
Hiç yemedim
Hiç yemedim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?